Niall voelde de rust over zich neerkomen toen hij bij zijn tent was. Hij was heerlijk schoon gedoucht en de warme stralen over zijn rug hadden zijn gehele lichaam laten ontspannen. Hij begon weer de rust van de vakantie te ervaren na de paar mislukkingen. Het was prachtig op de camping. De zon was inmiddels door de wolken heen gebroken en Niall zijn telefoon gaf aan dat het vijfendertig graden werd. Een warm temperatuurtje wat Niall blij maakte, hij had al gelopen dus hij kon nu puur genieten van het lekkere weer. Hij had gezien dat hier niet ver vandaan natuurlijke zwembaden waren. In een soort baai met stromend water van de waterval lagen grote rotsen om te zonnen. Er was daar vlakbij een ijs en drink tentje en Niall wilde daar wel eens naar op pad gaan. Hij realiseerde zich nu dat het eigenlijk onlogisch was geweest om al te douchen om vervolgens in natuurwater te gaan zwemmen maar wat maakte het uit? Het was vakantie en hij kon douchen zoveel als hij wilde.
Niall vulde dan ook zijn rugzak met zijn zwembroek, handdoek, waterschoenen en een pet. Hij neemt zijn fles water mee om deze nog te vullen bij de kraan. Hij doet zijn tent weg en op zijn sandalen zet hij pad naar het natuurzwembad. Hij ziet al snel de bordjes en na vijf minuten is hij er al. Hij ziet dat hij de enigste is en grijnst tevreden. Zoals beloofd lagen er verschillende rotsen die mooi plat waren en er was een houten trapje gemaakt om handig het water in te kunnen. Niall voelt dat de stenen behoorlijk warm waren geworden door de brandende zon en de weinige bomen die schaduw vastpakte. Hij legt dan ook zijn handdoek uit met zijn rugzak erop in het zicht vanaf het water. Hij trekt zijn kleding uit, zwembroek aan en zijn zwemschoenen aan. Vrolijk loopt hij naar het houten trapje, hij was wat gammel maar dat ging prima. Voorzichtig gaat hij dan ook het verkoelende stromende water in. Even voelt hij over zijn hele lijf kippenvel komen maar de combinatie met de warme zon maken dat het onwijs lekker is. Hij zwemt een stukje naar de waterval en merkt dat hij op de meeste plekken wel kan staan omdat het niet onwijs diep is.

Dat was iets wat Niall eigenlijk wel heel erg fijn vond, hij was niet zo’n hele grote held. Zee vond hij heerlijk, de kalmte, de geluiden van stukslaande golven op het strand, maar het niet weten wat er onder je zat, of wat die sliert aan je voeten is, daar hield hij niet van. Hij zag het liefste wat er onder zich bevond en dat hij kon verklaren wat hij voelde. Inmiddels komt hij aan bij de waterval en gaat staan. Het kletteren had een rustgevende werking op Niall zijn lichaam. Hij stapt achteruit onder de stroom en houdt zijn hoofd er even onder. Het was heerlijk om zo’n harde straal te hebben. Hij voelde het allerlaatste beetje spanning uit zijn lichaam trekken en neuriënd geniet hij van de natuur douche. Als hij genoeg heeft van de straal duikt hij met een sierlijke boog weer het meertje in en kijkt wat rond onderwater. Het voordeel van het stromende water was dat het onwijs helder was. De stroming was maar ligt en Niall kon de volgende waterval ervan nog niet ontdekken maar ergens was dat ook wel prima. Er waren geen vissen of gekke dieren in het water en dat was ook iets wat prettig was.

Na een half uur besluit Niall even te gaan liggen. Hij wist dat de warme stenen een rustgevende en ontspannen effect zouden gaan hebben op zijn rug. Hij had regelmatig in One Direction om met de tour in een ruimte gezeten met verwarmde banken of ligbedden. Hij vond het heerlijk, je werd er een beetje rozig en moe van en in tijden van continue druk en prestatiedrang was dat wel heel fijn. Hij klimt wat onhandig het trappetje op en zet zijn tas opzij zodat die droog bleef. Hij pakt zijn gevulde fles en drinkt wat en gaat dan liggen op de inmiddels verwarmde handdoek. Hij besluit tien minuten te liggen om te drogen zodat hij dan zichzelf kon insmeren en zet een wekker. Als Ier had hij namelijk de ideale huid om te verbranden. Bruin worden lukte maar moeilijk, vaak pas na een jaar touren was hij een klein beetje bruin. Hij zet het wekkertje en sluit zijn ogen genietend en probeert zijn hoofd leeg te houden. Niall probeerde op zijn ademhaling te letten. Te tellen hoeveel seconden hij in ademde om daarna het dubbele aantal seconden uit te ademen. Als zanger was je ademcontrole onwijs belangrijk en hadden ze meerdere tips gehad en sessies gekregen om hun longinhoud te vergroten. Niall kon dan ook behoorlijk lang in of uitademen wat onwijs goed van pas kwam als je een lange noot moest zingen. Ook had hij daar trucjes geleerd voor zijn ademhaling om sneller in slaap te vallen en dit was er één van.
Niall opent langzaam zijn ogen als de wekker gaat en glimlacht even tevreden. Hij zoekt even naar de tube en als hij hem gevonden heeft smeert hij zichzelf zorgvuldig in met een dikke laag. Hij wilde niet op een van de eerste dagen van zijn reis verbranden, dat zou niet fijn zijn. Zijn handen wast hij in het watertje en gaat weer liggen. Hij schuift zijn tas onder zijn handdoek en gaat er met zijn hoofd op liggen. Zo had hij een comfortabel kussentje en wist hij zeker dat mochten er mensen komen dat er niets gejat zou gaan worden want dan zou hij wakker worden. Hoewel Niall op zich overal in slaap kon vallen, ook zo’n handige vaardigheid als je de wereld over reist was hij ook een lichte slaper. Iets wat minder fijn was. Hij was ontelbare nachten wakker geworden als één van zijn bandleden van een opname vandaan kwam of wakker gemaakt werd voor een afspraak. Zo had alles in het leven een voor en nadeel en Niall had er zo zijn trucjes voor waar nodig maar verder moest hij er ook maar mee dealen. Hij kon wel bekend zijn maar dit waren dingen waar je niets aan kon doen.

Niall luistert in volle focus naar de vogeltjes en telt zijn ademhaling terwijl hij langzaam in de warme zon in doezelt en in slaap valt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen