Niall werd de volgende dag of beter gezegd nacht al vroeg wakker. Hij had een onwijs gezellige en lange nacht gehad met Nathan. Rond een uur of twee was hij pas zijn tent in gegaan nadat hij zijn spullen binnen gelegd had. Het was nu enkele uren later en het noodweer was begonnen. De regen tikt fel op zijn tent en hij hoort het gedonder in de verte en ziet hoe zijn tent heen en weer wappert. Hij slaakt een zucht maar wist ook dat hij niet meer verder zou kunnen slapen nu. Hij besloot dan ook daar de vrede mee te hebben want een dag in de tent, kon hij best relaxt door brengen. Niall ritste zijn tent een klein stukje open en zag de regen. De regen was nog niet onwijs hard, althans Nathan had hem verteld hoe hard het kon gaan regenen en daar leek dit niet op. Hij had dan ook een gouden tip gekregen die hij gelijk wilde toepassen. Een geultje om zijn tent zodat hij altijd veilig zou zitten met zijn spullen. Hij besluit om het maar gewoon gelijk te doen nu het nog wat mee valt.

In zijn tas zoekt hij de poncho maar bedenkt dan ook dat hij dit wellicht beter gewoon in zijn nog half natte zwembroek met zwemschoenen kan doen. Dat was al nat en kon prima. Hij trekt dan ook zijn jogging uit en zijn zwembroek aan. Hij schuift al zijn spullen op zijn matje aan 1 zijkant en in zijn simpele outfit gaat hij met zijn schepje naar buiten. Nathan had verteld dat die bij de receptie lagen en dus was hij er gelijk één gaan halen. Hij ritst zo snel mogelijk als hij kan de tent open en dicht en graaft dan om zijn gehele tent een flinke geul. In no time is Niall compleet doorweekt. Als hij klaar is gooit hij het schepje opzij en besluit ook nog even naar de wc te gaan. Hij was al nat en kon hij beter maar gelijk gaan. Hij trekt een sprintje naar de wc’s en doet zijn behoeftes om daarna terug te sprinten.
In zijn tent droogt hij zichzelf af en trekt de jogging met een simpel shirt aan. Hij legt de natte zooi tijdelijk in een tas en doet zijn tent weer terug inrichten. Hij kruipt weer zijn slaapzak in en pakt het boekje wat hij had meegekregen van zijn moeder. Het waren simpele puzzels op papier en hij besluit een sudoku te maken. Niall moet eerst even opzoeken hoe dat ook alweer moest. Sudoku’s was iets wat hij bijna nooit deed, als klein kind deed hij ze wel eens op vakantie maar op tour was hij eerder met de telefoon in de weer. Toen Niall weer doorhad hoe het moest pakte hij een pen en ging aan de slag. Met nog net niet de tong uit zijn mond van concentratie.

Na een uurtje puzzelen had Niall dorst. Hij besefte ook nu dat hij best afhankelijk van droog weer was. Hij kon namelijk geen koffie of thee maken want een gaspit in een tent was geen goede combinatie. Hij besloot om dan maar simpel wat water te drinken en pakt één van de koeken. Tevreden eet hij de koek op en hoort hoe de regen harder begint te vallen en hoe het gedonder harder en dichterbij komt. Soms ziet hij al een lichtflits en hij moet toegeven dat het best indrukkend was zo in een tent. Hoewel hij wist dat hij droog zat voelde hij zich toch kwetsbaar. Dit was ook logisch want hij zat in een laagje stof meer was het eigenlijk niet. Hij nam zich voor dat als het wat droger werd om dan even naar Nathan te gaan om te kijken of het goed ging. Hij had zich aan zijn woord gehouden en wist kennelijk niet wie Niall überhaupt was. Het was fijn voor paar dagen een vriend. Hij had even aanspraak en kon kletsen over simpele dingen als het weer. Daarbij maakte het fijn dat Nathan onwijs vriendelijk en open was geweest. Hij was een leuke gast en Niall nam zich voor om samen met Nathan een dag op pad te gaan. Samen wat te ontdekken, hij zat hier al langer dus wellicht had hij zo tips en ideeën voor Niall.

Niall merkte dat hij weer wat moe werd en legde de sudoku weg en ging lekker liggen in zijn slaapzak en viel weer voor een paar uur in slaap. Hij schrikt wakker van een harde knal en zit gelijk overeind. Het gevoel bekruipt hem dat hij moet gaan kijken buiten. Om het nare gevoel weg te krijgen ritst hij dan ook de tent open en hij ziet dat een stuk verderop een stukje van een boom is afgevallen maar dat daar gelukkig geen tenten stonden. Als hij ziet dat iedereen en alles nog veilig is ritst hij het dicht. Hij probeert het nare gevoel weg te drukken. Overal stonden bomen dus het kon overal gebeuren. Hij probeert het los te laten en hij kleed zich aan. Hij richt zich nog even op de sudoku en na een half uur neemt de regen en gedonder af. Hij besluit dat dit een goed moment is om naar Nathan te gaan. Hij pakt wat lekkers mee en hij stapt uit de tent. De regen viel nog wel harder dan ingepland en dus trekt hij zijn muts over zijn hoofd van zijn jas. Daarna vertrekt hij in een sprintje naar de fel blauwe tent van Nathan. 'Nathan gast alles oké?" Vraagt Niall wat roepend om boven het getik van de regen uit te komen. Hij hoort de rits en al snel steekt Nathan zijn hoofd met warrig haar uit de tent. 'Dude kom binnen' zegt hij lachend en ritst verder open. Niall laat zich zakken in de redelijk grote tent van Nathan en trapt zijn schoenen uit en zet ze op een tasje waar Nathan zijn schoenen ook op staan en legt zijn jas erop. 'Alles oké en droog?" vraagt Niall toch wat bezorgd.

Nathan krijgt een grote glimlach om zijn lippen en knikt. 'Ja bij jou?" Niall knikt. 'Er is een boom omgevallen maar geen schade gelukkig. Ik heb een geul gegraven en dat hielp wel' knikte Niall. Nathan rommelt wat in zijn tas. 'Zin in een potje kaarten?"" stelt hij voor en Niall knikt. 'Ja gezellig' glimlacht hij en hij gaat lekker zitten. Het was knus en gezellig zo samen in de tent maar het was op zich een fijne afleiding van de harde onweer en regen. Daarbij was het sowieso fijn om samen te zijn. 'Zin om morgen wat te gaan doen samen?" vraagt hij en Nathan knikt enthousiast. 'Ik kan je wel mee nemen naar een grot in de buurt die is namelijk echt heel gaaf en moet je eens gezien hebben' zegt hij vrolijk en ik knik. 'Mooi dan zie je mij sowieso morgen 'zegt Niall en hij schudt de kaarten. Na even overleg over het spel en de regels deelt Niall de kaarten uit en ze zijn al snel fanatiek het spel aan het spelen.

Het potje wordt gewonnen door Niall, ze kletsen nog wat en drinken wat en Niall besluit dat hij nog even gaat douchen en dan kon hij nog wat eten en vroeg gaan slapen want de nacht had hem onwijs moe gemaakt. Hij pakt zijn spullen weer en wenst Nathan een fijne avond. Inmiddels was het enkel nog keiharde wind. Hij pakt zijn spullen en doucht op zijn dooie akkertje. Hij had lang de tijd dus even uitgebreid douchen was wel heel fijn. Na de douche maakt hij wat eten en kruipt al in zijn slaapzak. Hij besluit even te bellen met het thuisfront en al snel hangt hij met zijn moeder aan de lijn en vertelt wat hij allemaal beleefd heeft en vraagt naar thuis.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen