Niall wordt langzaam wakker van de tjilpende vogeltjes en begint te glimlachen als hij ziet dat de zon er is opgekomen. De storm was over en het was weer tijd voor mooi en lekker weer. Als hij zijn tent met een slaperig hoofd open ritst ziet hij voor zijn tent een klein zakje liggen van plastic en pakt het en maakt het open. ‘Hopelijk vind je je verdiende rust en geniet je van je vakantie, ik ben vertrokken naar mijn volgende plek. Liefs Nathan’ staat er op een briefje geschreven en glimlachend kijkt hij in het tasje en ziet dat er iets lekkers in ziet. Niall glimlacht breed, dat was echt heel erg lief van Nathan dat die na hun ontmoeting iets achter liet. Ergens vond hij het al jammer dat Nathan weg was maar zo zou dat de hele vakantie gaan. Nieuwe mensen ontmoeten, vriendschappen sluiten en elk weer verder met zijn eigen weg. Dat Nathan al weg was liet Niall ook bedenken dat hij eigenlijk geen idee het was hoe laat het was. Hij gniffelde dan ook even in zichzelf toen hij zag dat het gewoon al elf uur was geweest en hij dus flink had uitgeslapen. Hij bekijkt even de kaart en besluit om ook verder te gaan. Het zou een wandeltocht zijn van twintig kilometer maar het was allemaal bergafwaarts. Toch voelde hij ook al wel dat het een warme dag zou gaan worden.

Niall ritst dan ook zijn tent weer dicht om zich om te kleden. Hij trekt een simpele short en shirt aan en met zijn toilettas loopt hij op zijn badslippers naar het badhuisje. Douchen deed hij vanavond wel op de nieuwe camping want hij zou zichzelf zo meteen in het zweet gaan werken. Hij poetste zijn tanden en kamden zijn haren wat fatsoenlijk en gooide een plens ijskoud water in zijn gezicht waardoor hij nu wel echt wakker was geworden. Terug bij de tent zet hij zijn wandelschoenen met een paar sokken apart en ruimt zijn tent op. Zodra alles is opgeruimd stopt hij alles netjes op de goede plekken in de tas en maakt nog een foto van de camping. Zijn slippers maken plaats voor de stevige wandelschoenen en zijn veters kregen een dubbele knoop. Niall voelde er niet zoveel voor om steeds te moeten stoppen omdat zijn veters los gekomen waren. Vol enthousiasme en energie hes hij zijn tas op de rug en klikte de banden goed vast op zijn buik en borst en verstelde de armbanden zodat zijn rugzak goed en strak op zijn rug vast zat. Met de plattegrond voor het grijpen wandelde hij weg. Hij wenste de vrouw achter de balie een onwijs fijne dag toe en met de zonnebril op zijn neus liep hij in de zon het pad op. Het was een leuk pad, vol kronkels afwisselend van zand naar stenen en regelmatig koelde hij even af bij de vele beekjes naast of over het pad. Onderweg kwam hij vrijwel niemand tegen en de daling zorgde dat hij steeds hele andere uitzichten had waar hij gretig foto’s van maakte. Niall voelde zich onwijs relaxed, hij was zo ontspannen en vrolijk dat hij zelfs af en toe een deuntje fluite of aan het neuriën was. Dit was een goede ontwikkeling, zowel voor Niall als voor zijn muziek. Hij had erop gehoopt dat hij inspiratie zou krijgen van een goede vakantie maar dat was niet waarvoor hij hier was. Hij wilde op geen enkele manier druk leggen op de vakantie. Als hij inspiratie had zou hij wat schrijven en anders niet. Het zou wel komen en anders maar niet. Hier en daar ziet hij wat kleine wilde dieren en na een uur wandelen neemt hij dan ook een pauze voor de koffie die hij gemaakt had in de thermo beker en de koeken van Nathan besloot hij was een prima ontbijt. Hij hoefde niet erop te letten dat hij gezond at of dat hij het goede voorbeeld aan duizenden tienermeisjes gaf. Nee Niall deed lekker waar hij zin in had en op dit moment was dat een lekkere koek en tevreden neemt hij er dan ook een hap uit.

Nadat Niall zijn pauze had genomen ging hij verder. Hoewel hij flink daalde had hij ergens verwacht om in een dorpje uit te komen maar dat was juist niet wat er gebeurde. Nee hij bleef in de jungle en in de beschutting het pad volgen en hij wist dat de camping bij het strand lag. Vanaf boven had hij al gezien waar het strand was en het leek verder dan het was. Met regelmatig pauzes en goed doorstappen was Niall na een uur of zes bij het strand en volgde hij al zoekend de bordjes naar de camping. Daar schrijft hij zich weer in en zoekt een lekker plekje. Wat beschut voor de wind maar wel met strand uitzicht. Als eerst zet hij de tas weg en trapt zijn schoenen uit en hij voelde het zand onder zijn voeten. Het zand had een aangename temperatuur. Na even drinken en bijkomen zet hij zijn tent op en zet alles in zijn tent. Als hij zijn slaapplek in orde heeft gemaakt kleed hij zich uit. Hij trekt zijn zwembroek aan en met een grote, relaxte grijns op zijn gezicht rent hij de zee in en neemt een duik in het heerlijke water.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen