Langzaam wordt Niall weer wakker van fluitende vogeltjes en wat geluiden als gitaarklanken en geroep.Het duurt even voor hij beseft dat het geen ochtend is maar middag. Hij had een flink ochtenprogramma gehad dus het was niet zo gek dat hij in slaap gevallen was en hij mocht het ook van zichzelf, hij was op vakantie. Hij geeft zijn lichaam even de tijd om wakker te worden en ziet op de telefoon dat hij bijna twee uur lang heeft geslapen en het al eettijd is geweest. Hij rekt zichzelf even flink uit en ziet dat de zon langzaam aan het zakken is. Tevreden om zijn eigen relaxheid ritst hij de hor weer open van zijn tent en gaat even staan terwijl hij geeuwt. Er waren een vijftal tentjes bij gekomen op het terrein en voor één van de tentjes zit iemand op een gitaar te pingelen wat Niall aan het lachen maakt. Als hij weer helemaal terug is in het heden pakt hij zijn kookspullen. Hij houdt het erg simpel voor vandaag en maakt soep warm op zijn gasbrandertje en kiest voor de toastjes die hij meegenomen had. Ze waren iets wat droog maar dippend in zijn soep was het een prima gerecht. Hij wist dat er vanavond een strandfeest zou zijn waar ook genoeg hapjes en drankjes waren dus daar kon hij altijd wel wat pakken.

Als hij niet heel veel later zijn eten op heeft en wat gedronken heeft loopt hij naar zijn lijntje. Hij voelt dat zijn kleding grotendeels al opgedroogd is. De handdoek besluit hij dan ook nog even te laten hangen wat vochtige kleding in zijn tent leek hem niet zo’n goed plan. Hij vouwt het netjes op en stop ze weer in het schone vakje. Hij had een heel systeem gemaakt, van te voren had hij speciale stoffen zakken gekocht waar hij kleding in kon bewaren. Zo hield hij onderscheid tussen schoon , vies en nog niet helemaal vies.Hij kon wel op avontuur gaan een goede hygiëne daar hield Niall van. Op zijn telefoon zet Niall een lekker nummer van Lewis Capaldi aan en terwijl hij meezingt pakt hij zijn tas eerst uit, en zorgt daarna dat alles weer een beetje fatsoenlijk en logisch erin gaat. Voor de avond kiest hij een kakibroek met een hemd en een los zittend blousje. Het was nog aardig warm en zou niet heel veel meer gaan afkoelen maar Niall vond het wel fijn om laagjes aan te hebben. Hij kleed zich dan ook om en doet zijn haren even goed met wat gel die hij bij had. Tevreden trekt hij zijn sneakers aan en doet zijn tent dan ook dicht om op zoek te gaan naar het strand. Hij merkt dat het goed druk is en ziet al vrij snel een groot kampvuur. Ook ruikt hij verschillende geuren van vis en vlees op een barbecue. Iemand zwaait enthousiast als hij het pad neemt naar het strand. ‘Welkom op het feest. Er staat in het kleine zwembadje drinken. Pak wat je wilt en er hangt straks op deze paal een pot waar je wat geld in achter kunt laten. We gaan er van uit dat iedereen ongeveer geeft wat ze genomen hebben geniet ervan’ legt een zeer enthousiast iemand uit. Niall bedankt haar voor de uitleg en wenst haar ook een fijne avond en loopt dan ook het strand op. Hij hoort de dreunende klanken van de muziek en begint te glimlachen. Dit kon zomaar eens een heel goed strandfeestje worden. Mensen waren aan het eten, drinken en dansen. Uit het kleine koude zwembadje neemt hij dan ook een biertje en mengt zich wat in de mensen.

Er staat een klein groepje van iets jonger dan hijzelf te dansen en te kletsen en één van de jongens steekt zijn hand op naar Niall. Niall steekt zijn hand op en loop naar hem toe. 'Hey leuk dat je er ook bent ik ben Jonas' zegt hij vrolijk. Niall begroet hem ook 'ik ben Niall hoe vinden jullie het hier?" vraagt hij nieuwsgierig. 'Ik ben Kate en dat is mijn tweelingbroer Nate' zegt het meisje wat er bij staat. 'Het is erg tof dit zijn altijd de leukste feestjes, niet te groot en niet te duur' zegt Jonas op zijn vraag en Niall knikt glimlachend. 'cheers op dit soort feestjes' glimlacht Niall en hij toost met de drie anderen. Ze leken hem wel te herkennen maar er niet zo veel waarde aan te hechten wat Niall wel fijn vond.

'Ben je al lang op reis?" vraagt Kate aan hem en Niall schudt zijn hoofd. 'nee nog maar een paar dagen en jullie?" vraagt hij. 'Kate en ik zijn nu al een maand aan het rondtrekken, een week geleden vonden Jonas en dat klikte goed dus die is ook al een poosje met dezelfde route' zegt Nate enthousiast en Niall knikt. 'Dat is wel heel tof als je zo nieuwe vrienden kunt maken' stemt Niall in met hen. Niall merkt aan zichzelf dat hij al wat losser begint te komen en ook het goede vind in mensen wat soms lastig was. Ze leken hem oprecht aangesproken te hebben op hoe hij was en niet om wie hij was.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen