Niall ontwaakte lui met een lichte hoofdpijn van de biertjes van de vorige dag. Hij rekt zich uit en pakt dan zijn telefoon en ziet dat hij best wel heeft uitgeslapen gezien het al elf uur was. Tevreden draait hij zich om en ritst zijn tent open. Het frisse ochtendlucht vloog zijn tent in en hij zag de zon al vrolijk schijnen. Er stond een aangenaam zacht zwoel windje wat zijn tent in kwam. Hier en daar was er al wat leven op de camping maar er heerste ook een fijne rust. Iedereen leek helemaal zen. Na even liggen besluit Niall tot wat actie over te gaan. Hij kruipt met een iets wat frisse tegenzin uit zijn zachte, warme slaapzak en trekt een shirt aan op zijn slaapbroek. Hij besluit eerst een douche te nemen om wakker te worden en dan koffie te gaan halen. Hij verzamelt dan ook al zijn douche spullen en op zijn slippers sloft hij richting de douches.

Voor een aantal tentjes zitten mensen wat brakjes of aan de koffie. Hij steekt soms zijn hand begroetend op naar ze en bij de douches hangt hij zijn spullen open doet het hokje op slot. HIj kleed zich uit en stopt zijn kleding in zijn waszak. Al hummend en steeds vrolijker wordend door het ontspannend gevoel in zijn lichaam zet hij het water aan. Zodra deze op een fijn temperatuur is wast hij zijn lijf en zijn haren. Als hij alles heeft uitgespoeld droogt hij zich af en stopt zijn spullen in zijn tas. Met een schone short aan loopt hij naar de wastafels en kamt zijn haar maar besteed er niet te veel aandacht aan. Als hij ook zijn tanden heeft gepoetst loopt hij terug naar zijn tent. HIj hangt zijn spullen te drogen en ruimt het op. Met een shirt aan loopt hij naar het winkeltje op de camping. Hij besluit dat het wel een toffe activiteit is om te koken op vuur en huurt een speciale kookset voor op het kampvuur en reserveert één van de kleinere vuurplaatsen zodat hij zelf kon koken. Op advies van de winkeldame bladert hij in een speciale kookboek voor koken op het vuur. Hij besluit het niet al te moeilijk te maken en neemt alle ingrediënten voor een stoofpotje.

Met zijn volle tassen loopt hij weer weer terug om wat spullen op te ruimen en begeeft zich dan naar het kampvuurplekje wat voor hem was gereserveerd. Er stond een driepot waar hij de pot aan kon hangen. Tevreden pakt hij de kruiwagen mee en gaat op weg naar het houthaal plekje. Eenmaal daar aangekomen verzameld hij hout wat hij denkt nodig te hebben en gaat weer terug. Hij had gelukkig wel iets van ervaring met vuur maken en was niet volledig onbekend ermee. Hij bouwt een piramide met hout en steekt het aan. Tot zijn geluk en ook wel trots lukt het hem in één keer en hij maakt er dan ook een foto van. Terwijl zijn vuurtje warm aan het worden is, snijdt Niall alle groentes voor de stofpot en ook het vlees hij zet alles in de pot en zet voorzichtig de driepoot erover heen en hangt de pot eraan. Als zijn vuurtje goed genoeg is ploft Niall tevreden neer in zijn campingstoel naast het vuur en pakt zijn ijskoffie die hij gekocht had om wakker te worden. Tevreden met alle rust en zenheid staart hij in het vuur vanuit zijn stoel.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen