Die zelfde avond kreeg Bill nog een verontrustend bericht van Harry.
'Kunnen wij het morgen eens over je date hebben?'

"Alles goed Bill?" vroeg Julie toen ze de uitdrukking op Bill zijn gezicht had gezien nadat hij zijn gsm had vastgenomen.

"Harry heeft mij net een berichtje gestuurd. Hij is verschoten om ons samen te zien. Ik praat morgen wel met hem. Misschien moet ik hem toch over ons vertellen Julie. Gedaan met het stiekeme gedoe voor mijn manager."

"Hmm" dacht Julie hardop na. "Als jou manager het weet kan ik eens meekomen naar de studio! ik heb altijd eens willen zien hoe jullie muziek maken!"
Haar enthousiasme maakte Bill altijd gelukkig "En er is zoveel meer dat ik jou kan laten zien!" Hij trok haar dichter bij en gaf Julie een innige zoen.

De volgende dag ging Bill toch met een klein hartje naar de studio waar Harry heel waarschijnlijk op hem licht te wachten.

In de backstage-ruimte van de studio stond Harry, de manager, met een ernstige uitdrukking op zijn gezicht. Bill kwam net van achter zijn micro vandaan en liep naar zijn kleedkamer toen hij Harry zag staan. Iets in Harry's blik maakte hem nerveus.

"Harry, wat is er aan de hand?" vroeg Bill terwijl hij zijn bezwete haar naar achteren wreef.

Harry keek hem streng aan en zei: "We moeten praten, Bill. Gisterenavond heb ik je gezien met Julie in dat restaurant."

Bill slikte moeizaam en voelde een brok in zijn keel. Hier ging de preek van Harry komen.

"Ik kan het uitleggen," begon Bill, maar Harry onderbrak hem direct.

"Je hoeft het niet uit te leggen," zei Harry op een resolute toon. "Wat je doet, is niet toegestaan volgens het contract dat je getekend hebt toen je bij dit platenlabel kwam. Relaties met fans, of wie dan ook, zijn uit den boze. En volgens mij heb ik je dit al een paar keer uitgelegd."

Bill zuchtte diep en wist dat dit moment zou komen. Het was hem verteld toen hij het contract tekende, maar zijn gevoelens voor Julie hadden hem ertoe gebracht de regels aan de kant te schuiven.

"Ik begrijp dat het niet mag," zei Bill met spijt in zijn stem, "maar ik kan mijn gevoelens voor Julie niet negeren. Ze betekent zoveel voor me."

Harry keek hem streng aan en zei: "Bill, dit gaat niet alleen om jou. Het gaat om het imago van de band en het label. Als deze relatie uitlekt, kan het negatieve gevolgen hebben voor onze reputatie en de verkoop van albums. Dat kunnen we ons niet veroorloven."

Bill voelde zich verscheurd tussen zijn liefde voor Julie en zijn verantwoordelijkheid als artiest. Hij wist dat Harry gelijk had, maar dat maakte het niet minder pijnlijk.

"Ik kan niet van haar weg blijven, Harry," zei Bill met een gebroken stem. "Ik weet dat het ingewikkeld is, maar ik hou van haar."

Harry zuchtte en wreef vermoeid over zijn voorhoofd. "Ik begrijp dat dit moeilijk voor je is, Bill. Maar je moet een keuze maken. Of je zet een punt achter deze relatie, of je zet je carrière op het spel."

Bill voelde zich verscheurd door de ultimatum van zijn manager. Hij wist dat hij Julie niet zomaar uit zijn leven kon bannen, maar hij wilde ook niet dat zijn carrière eronder zou lijden.

"Ik heb tijd nodig om hierover na te denken," zei Bill ten slotte. "Ik kan niet zomaar een beslissing nemen."

Harry knikte begrijpend, maar zijn gezichtsuitdrukking liet zien dat hij niet van plan was om toe te geven.

"Neem de tijd die je nodig hebt, maar wees je ervan bewust dat er consequenties zullen zijn als je deze relatie voortzet," waarschuwde Harry.

Met een zwaar gemoed verliet Bill de kleedkamer, wetende dat hij voor een moeilijke keuze stond. Hij hield van Julie, maar hij wilde ook niet dat zijn passie voor muziek en zijn carrière daaronder zouden lijden. Het leek een onmogelijke beslissing te zijn, en Bill wist dat wat hij ook koos, er een pijnlijke prijs betaald zou moeten worden.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen