Bill moest zo snel mogelijk met Julie kunnen praten hierover. 'Kunnen we zo snel mogelijk afspraken? Ik moet je nu zien.' Stuurde Bill in een Whatsappje naar Julie.

'Dat kan, moet ik naar ons plekje komen? XX' Antwoorde Julie na enkele minuten.

Bill had ondertussen al gebeld naar het hotel om hun kamer te regelen, maar alles was volgeboekt. 'Alles volgeboekt, kan ik naar jou komen?'

'Ow, oké' In een volgend bericht stuurde Julie haar adres door. Toen Bill het adres in zijn GPS ingaf verschoot hij dat hij meer als een uur moest rijden naar Julie. Hij had geen idee dat ze zo ver woonde.

Bill liep nerveus door de smalle straatjes, op zoek naar het appartement van Julie. Het was al laat in de avond en hij was nog nooit eerder in haar buurt geweest. Toen hij eindelijk het juiste gebouw vond, ademde hij diep in en belde aan. Een vermoeide glimlach verscheen op Julie's gezicht toen ze de deur opende.

"Hey, Bill. Kom binnen," zei ze met een zachte stem terwijl ze hem een knuffel gaf.

Bill keek verbaasd rond in het kleine appartement. Het was gezellig maar compact, en de muren waren versierd met kunstwerken die Julie zelf had gemaakt. Twee katten speelden vrolijk op de vloer, en Bill merkte op hoeveel ze van dieren hield.

"Je hebt katten?" vroeg Bill, enigszins verrast.

Julie lachte zachtjes. "Ja, ze zijn mijn kleine metgezellen hier. Ik houd van ze."

"Ik wist niet dat je huisdieren had," bekende Bill. "Ik wist eigenlijk niet veel over je leven hier. Ik vind het jammer dat we na al die weken nog steeds niet weten waar en hoe we elkaar wonen."

Julie zuchtte en pakte zijn hand vast. "Bill, ik begrijp dat het moeilijk is met je drukke schema en al je verplichtingen. Maar ik wil dat je weet dat ik blij ben dat je hier bent, dat je de tijd voor me hebt genomen."

Bill knikte, zijn gevoelens in de knoop. "Julie, er is iets wat ik je moet vertellen. Mijn carrière eist zoveel van me op. Ik hou van je, dat weet je, maar ik sta voor een moeilijke keuze. Ik weet niet of ik deze relatie kan blijven onderhouden naast mijn carrière."

Julie keek hem diep in de ogen. "Dus je vraagt me om een keuze te maken? Of heeft Harry deze keuze voor jou gemaakt?"

Bill beet op zijn lip en knikte. "Ja, ik weet dat het egoïstisch is, maar ik weet niet wat ik moet doen. Ik kan niet kiezen tussen mijn carrière en jou. Ik wil allebei, maar het lijkt erop dat ik moet kiezen."

Terwijl ze zijn hand stevig vasthield, voelde Bill zijn telefoon trillen in zijn zak. Hij haalde hem tevoorschijn en zag dat het Harry was. Hij negeerde het eerst, maar toen ging zijn telefoon opnieuw af, en hij besloot op te nemen.

"Hey, Harry," zei Bill met een afwezige toon.

"Bill, we hebben een probleem," zei Harry bezorgd. "Er zijn foto's op het internet verschenen van jou en Julie op restaurant. Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje."

Bill's hart zonk bij het horen van die woorden. Hij wist dat dit het bewijs was dat hun geheime relatie niet langer verborgen kon blijven. Hij keek naar Julie, die hem met een bedrukte blik aanstaarde.

"Ik moet dit aanpakken," zei Bill tegen Harry. "Ik bel je later terug."

Toen hij ophing, keek Bill Julie aan en zuchtte diep. "Dit is wat ik vreesde. Ik denk dat het moment is gekomen dat ik een beslissing moet nemen."

Julie beet op haar lip en knikte langzaam. "Misschien is het tijd om eerlijk te zijn, Bill. Als je echt niet kunt kiezen tussen je carrière en mij, dan moet ik die beslissing voor je nemen."

Bill keek haar verward aan. "Wat bedoel je?"

"Ik denk dat het beter is dat we stoppen met onze geheime ontmoetingen," zei Julie met een gebroken glimlach. "Je hebt een geweldige carrière voor je, en ik wil niet de reden zijn dat je iets opgeeft waar je van houdt."

Tranen vormden zich in Bill's ogen terwijl hij haar aanstaarde. "Ik wil je niet verliezen, Julie."

"En ik wil niet dat je iets opgeeft voor mij," antwoordde Julie. "Ik wil dat je gelukkig bent, en als dat betekent dat je je carrière moet voortzetten zonder mij, dan zal ik dat accepteren."

Het was een hartverscheurende beslissing, maar Julie wist dat het de juiste was. Ze gaf Bill een laatste knuffel en een kus op zijn wang.

"Dit is niet het einde, Bill," zei ze met een zwakke glimlach. "Misschien zijn onze wegen nu gescheiden, maar wie weet wat de toekomst brengt."

Met een brok in zijn keel verliet Bill Julie's appartement, wetende dat een hoofdstuk van zijn leven zojuist was afgesloten. Maar hij wist dat Julie gelijk had - soms kunnen liefde en carrière gewoon niet samengaan. Hij hoopte dat ze ooit weer bij elkaar zouden komen, maar voor nu moest hij zich richten op zijn muziek en het onzekere pad dat voor hem lag.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen