Die zelfde avond ging Bill naar het appartement van Julie. Het was een koude mistige avond. Hij hoopte haar te zien, haar stem te horen en misschien zelfs hun gesprek van eerder voort te zetten. Maar toen hij bij haar appartement aankwam, zag hij tot zijn schrik dat haar naam niet meer op de bel stond. Het besef dat ze verhuisd was, raakte hem als een mokerslag. Het voelde alsof hij haar nu definitief kwijt was.

De volgende dag ging Bill opnieuw naar haar boekenwinkel in de hoop haar te zien. Maar tot zijn teleurstelling was ze er niet. De medewerkster van de dag ervoor vertelde hem dat Julie er even tussenuit was met haar man, Michael. Haar man? Bill kon het nauwelijks geloven. Julie was dus getrouwd en had haar leven voortgezet zonder hem. Het nieuws sneed diep in zijn hart en de pijn was bijna ondraaglijk.

Hij kon het niet aan om alleen te zijn met zijn verdriet, dus zocht Bill steun bij zijn tweelingbroer Tom. Tom luisterde geduldig naar zijn verhaal en probeerde hem te troosten. Hij begreep de pijn van zijn broer, maar wist ook dat Bill een keuze had gemaakt in het verleden en nu moest leren omgaan met de gevolgen daarvan.

"Weet je, Bill, soms lopen dingen niet zoals we willen," zei Tom bemoedigend. "Maar je moet sterk zijn en verdergaan. Misschien is het tijd om je leven een nieuwe richting te geven, zonder Julie."

Het gesprek met Tom bracht wat afleiding, en uiteindelijk besloten ze samen uit te gaan om even alles te vergeten. Ze gingen naar een bar en dronken te veel, hun zorgen tijdelijk vergetend in het gezelschap van elkaar.

In een waas van drank keerde Bill die avond naar huis, waar hij Mirthe aantrof die op hem wachtte. Hij was dronken en kon niet helder nadenken. De pijn van het verlies van Julie had hem overmand, en in een impuls kuste hij Mirthe passioneel. De twee hadden een wilde nacht, gedreven door emoties die ze beiden niet onder controle hadden.

De volgende dag werd Bill wakker met een bonzend hoofd en een gevoel van schuld dat nog steeds aan hem knaagde. Hij kwam de keuken binnen waar Mirthe met een stralende glimlach ontbijt aan het maken was. Haar ogen twinkelden van blijdschap, en het leek alsof ze de hele wereld aan kon.

"Goedemorgen, Bill!" riep ze vrolijk. "Heb je lekker geslapen?"

Bill glimlachte zwakjes en knikte. "Ja, het gaat wel."

Mirthe legde een hand op zijn schouder en keek hem bezorgd aan. "Ik weet dat het gisterenavond moeilijk voor je was, maar ik ben blij dat je er nu bent. Samen kunnen we de wereld aan."

Ze schonk hem een glas water in en drukte een kus op zijn wang. Haar aanwezigheid en liefdevolle steun gaven Bill wat troost in de moeilijke tijd waarin hij zich bevond.

Terwijl ze ontbeten, begon Mirthe te praten over Italië, waar ze binnenkort naartoe zouden gaan. Haar gezicht straalde van enthousiasme terwijl ze vertelde over alle prachtige plekken die ze wilde bezoeken.

"Oh, Bill, je kunt je niet voorstellen hoe mooi het daar is!" zei ze opgewonden. "Ik heb zoveel research gedaan, en ik kan niet wachten om de schilderachtige straatjes van Florence te verkennen en te genieten van het adembenemende uitzicht over het Gardameer!"

Bill glimlachte, blij dat hij haar zo enthousiast zag. Het was duidelijk dat Italië haar hart gestolen had, en hij voelde zich dankbaar dat hij de kans kreeg om dit avontuur met haar te delen.

"Ik kijk er echt naar uit," zei hij oprecht. "Het zal geweldig zijn om dit samen te ervaren."

Mirthe knipoogde speels. "Oh, het wordt meer dan geweldig, Bill. Het wordt een onvergetelijke reis!"

Na het ontbijt zaten ze samen op de bank, en Mirthe keek Bill met een serieuze blik aan. "Bill, ik denk dat het belangrijk is dat je met Harry gaat praten. Hij heeft je iets belangrijk te vertellen over Italië" zei ze in alle mysterie.

Bill knikte en vroeg zich oprecht af waarover het nu weer zou gaan. Deze twee brachten ook veel tijd met elkaar door, om te regelen wat wel en niet door de pers opgepikt mocht worden van onze relatie.

Mirthe glimlachte en gaf hem een knuffel. "Je hoeft dit niet alleen te doorstaan, Bill. We zijn er voor elkaar, in goede en slechte tijden. En maak je nu maar klaar om samen naar Harry te gaan, kan niet wachten tot je het goede nieuws gehoord hebt!"

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen