Met een opgewekte glimlach op zijn gezicht belde Bill Julie via videochat. Bill staarde naar het scherm van zijn telefoon terwijl Julie's gezicht oplichtte. "Hey, lieverd," begroette hij haar met een brede glimlach. Zijn hart smolt een beetje toen hij haar bleke gezicht zag, zelfs door het scherm heen. Het viel hem op, aangezien Julie altijd al een lichte huid had, maar nu leek het bijna zorgwekkend. Onmiddellijk stelde hij de vraag die in hem opkwam: "Gaat het wel met je?"

Julie beantwoordde zijn glimlach, hoewel ze er wat bleker uitzag dan normaal. "Hé," antwoordde ze met een zwakke glimlach. "Niet op mijn best vandaag, denk ik. Iets verkeerds gegeten, denk ik."

Een zorgelijke frons verscheen op Bills gezicht. "Oh, dat is niet zo goed. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt en rust neemt."

Ze knikte dankbaar. "Ja, dat doe ik. Het zal wel snel overgaan."

"Goed, ik hoop het," zei hij opbeurend. "Maar om je op te vrolijken, heb ik eigenlijk een verrassing voor je."

Julie's ogen lichtten nieuwsgierig op. "Een verrassing? Wat is er aan de hand?"

Bill kon de opwinding nauwelijks verbergen. "Volgende week vertrekken we naar Griekenland!"

Julie staarde hem met grote ogen aan. "Griekenland? Serieus? Volgende week al?"

Zijn glimlach werd nog breder terwijl hij knikte. "Ja, precies! Ik dacht dat het een geweldige manier zou zijn om even aan onze drukke levens te ontsnappen."

Julie leek verrast door het idee, maar haar gedachten leken elders te zijn. "Maar... weet je, ik denk dat het een beetje lastig kan zijn."

Bill fronste. "Hoe bedoel je?"

Ze aarzelde even voordat ze sprak. "Nou ja, mijn winkel... Ik kan die niet zomaar een week sluiten."

Hij schudde zijn hoofd, zijn ogen vastberaden. "Maak je geen zorgen over je winkel. Ik heb alles al met Tom besproken, en we hebben het helemaal onder controle. Je hoeft je nergens zorgen over te maken."

Julie leek nog steeds onzeker. "Maar ik zou niet willen dat..."

Bill onderbrak haar met een geruststellende glimlach. "Luister, alles komt goed. Dit is jouw kans om even te ontspannen. Ik wil dat je deze reis geniet, zonder je zorgen te maken over werk."

Haar glimlach begon terug te keren. "Oh, Bill, dat is zo ontzettend lief van je. Ik waardeer dit echt."

Hij legde zijn hand op zijn hart. "Niets is belangrijker dan jou gelukkig maken, Julie. Ik hou van je."

Haar ogen werden vochtig terwijl ze hem aankeek. "En ik hou van jou. Dank je wel voor deze geweldige verrassing.

Het telefoongesprek werd onderbroken toen Nelly plotseling voor de deur stond met verse soep voor Julie. Met een belofte om later verder te praten, namen Bill en Julie afscheid. Terwijl hij het gesprek beëindigde, kon Bill niet anders dan glimlachen. Hij was vastberaden om Julie de verrassing van haar leven te bezorgen in Griekenland, en niets zou dat in de weg staan.

Niet veel later kreeg Bill een berichtje van Julie. Ze had zelf een oplossing gevonden voor haar winkel tijdens hun reis. Michael zou de zaak voor een weekje overnemen. Bill las het berichtje en voelde een lichte steek van jaloezie. Hij wist dat Julie altijd open en eerlijk was geweest over haar vriendschap met Michael, en na hun scheiding waren ze goede vrienden gebleven. Dat had hem nooit echt gestoord, tot nu. Het idee dat Michael nu haar redder in nood was, prikkelde iets diep vanbinnen.

Hij staarde naar zijn telefoon, worstelend met zijn eigen emoties. Hij wilde Julie niet bezitten of controleren, dat wist hij zeker. Maar toch was er een ongemakkelijk gevoel dat hij niet kon negeren. Hij wist dat hij deze gevoelens met Julie moest delen, maar hij wilde ook niet overkomen als iemand die haar beperkingen oplegde.

Uiteindelijk besloot hij om eerlijk te zijn. Hij tikte een berichtje terug: "Dat is geweldig nieuws, schat. Echt waar. Maar eerlijk gezegd, voel ik me een beetje ongemakkelijk bij het idee van Michael die je helpt. Ik weet dat het belachelijk klinkt, maar ik wil gewoon eerlijk tegen je zijn. Het is nieuw voor me om dit soort gevoelens te hebben, en ik wil er niet voor wegrennen. Laten we erover praten als ik terug ben. Geniet van je dag, ik hou van je."

Hij staarde naar zijn berichtje, nerveus over hoe Julie zou reageren. Maar hij wist dat open communicatie de sleutel was tot een gezonde relatie, en hij was vastberaden om dit samen met Julie aan te pakken.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen