De volgende dag vertrok Bill vroeg naar de studio voor de tv-opnames. Hij wist dat het een lange en vermoeiende dag zou worden. Voor hij ging, gaf hij Julie nog een liefdevolle kus op haar voorhoofd en vertrok. In de studio werden de rollen verdeeld en alles in gereedheid gebracht. Sophie was ook aanwezig om alles te coördineren en gaf subtiel goedkeurende knikjes als de antwoorden goed waren. Tijdens een pauze sprak Bill met Tom.

"Dus, jij en Sophie, is er ondertussen meer tussen jullie?" vroeg Bill nieuwsgierig.

Tom leek wat bedachtzaam. "Niet echt," antwoordde hij zacht.

Bill trok een wenkbrauw op. "Zou je willen dat het serieuzer werd?"

Tom keek bedenkelijk. Bill wist genoeg: zijn broer had duidelijk gevoelens voor Sophie. "Misschien moet je haar eens uit eten vragen," suggereerde Bill met een knipoog. "Wie weet wat daaruit kan komen."

"Misschien wel," mompelde Tom voor zich uit, alsof hij het idee overwoog.

De tv-opnames duurden tot laat in de avond, gevolgd door een verplichte afterparty. Bill keek op zijn telefoon en zag een foto van Julie in haar feestoutfit. Zelfs met haar zwangere buik zag ze er prachtig uit. Hij besloot om rechtstreeks van de afterparty naar Michael's verjaardagsfeestje te gaan, met het idee zijn toekomstige vrouw te verrassen.

In een licht aangeschoten toestand liep Bill naar de bar voor meer drank. Hij merkte dat Julie een foto had gestuurd waarop ze met Michael stond. Hoewel hij dacht dat het hem niet zou deren, merkte hij dat het toch lastig was om te zien. Met gemengde gevoelens dronk hij zijn pint snel leeg.

Na enkele uren was Bill behoorlijk aangeschoten. Sophie had een taxi voor hem geregeld. Hij instrueerde de chauffeur om naar Michael's feestje te gaan, vastbesloten om Julie weg te halen en een passionele avond met haar te beleven.

Julie keek naar zichzelf in de spiegel terwijl ze zich klaarmaakte voor het feestje van Michael. Ze had een mooie jurk aangetrokken die haar zwangere buik op een elegante manier accentueerde. Ze had besloten om Nelly mee te nemen naar het feestje. Julie had het idee dat Nelly wel een opkikker kon gebruiken, gezien haar recente liefdesperikelen. Samen stapten ze het feestje binnen, verwelkomd door vrolijke muziek en feestvierende mensen.

Nelly was eerst een beetje terughoudend, maar Julie moedigde haar aan om te ontspannen en te genieten van de avond. Ze mengden zich tussen de gasten, lachten en maakten plezier. Julie merkte dat Nelly het naar haar zin begon te krijgen en langzaam haar zorgen vergat.

Toen de avond vorderde, zag Julie hoe Michael steeds dichter naar haar toe trok en een arm om haar heen sloeg. Hij leek haar iets te willen vertellen, maar Julie voelde zich ongemakkelijk bij zijn plotselinge verandering in gedrag. Ze trok zich voorzichtig terug, maar merkte dat Michael nog steeds aandringend was ook toen ze wilde vertrekken trok hij aan haar arm.

Net op dat moment verscheen Bill, die meteen aanvoelde dat er iets niet klopte. Hij zag de interactie tussen Julie en Michael en reageerde impulsief. Zijn jaloezie en bezorgdheid overspoelden hem en zonder aarzeling haalde hij uit, en gaf Michael een klap in het gezicht.

De taxi stopte voor de deur van Michael's huis, en Bill zag hoe Julie weg wilde gaan terwijl Michael haar probeerde tegen te houden. Het leek erop dat hij haar wilde kussen. In een plotselinge woede liep Bill op Michael af en deelde een klap uit. Iedereen was geschokt door het tafereel. Bill schreeuwde: "Blijf van mijn vrouw af!"

Het feestje werd even stil, terwijl mensen verbaasd naar de situatie keken. Julie wist dat dit niet goed ging aflopen en besloot snel te handelen. Ze zag dat Michael bewusteloos was door de klap en snel iemand opbelde om een ambulance te bellen.

Julie riep verontwaardigd: "Bill, wat doe je? Bel een ambulance!" Michael was buiten bewustzijn en er werd snel een ambulance gebeld.

Terwijl Michael werd meegenomen, stapte Julie in de ambulance. Bill wilde ook instappen, maar Julie beval hem om naar huis te gaan. "Dit is nog niet voorbij, Bill," zei ze vastberaden, en de deuren van de ambulance werden gesloten. Met een bezwaard hart en een hoofd vol emoties bleef Bill achter.

Uren gingen voorbij en eindelijk keerde Julie terug naar huis. Toen ze binnenkwam, trof ze Bill aan in de woonkamer, zittend op de bank met een glas whisky in zijn hand. "Ah, daar ben je dan eindelijk," zei hij, zijn stem klonk zwaar geïrriteerd .

Julie was duidelijk geïrriteerd door zijn houding. "O, Bill, ik heb nu echt geen zin in een gesprek met jou. Je bent te dronken," zei ze, haar stem vermoeid.

"Dat meen je niet, Julie!" riep Bill kwaad. Maar voordat hij iets kon doen, had Julie de slaapkamerdeur al met een klap dichtgeslagen, en haar woorden hingen als een muur tussen hen in. Bill bleef verbijsterd achter, met zijn onafgemaakte zin en het glas whisky in zijn hand. Hij wist dat hij zijn zinnen beter had moeten kiezen, maar zijn gevoelens en de alcohol hadden het overgenomen. Met een zucht liet hij zijn hoofd zakken en staarde naar de vloer, zich afvragend hoe het zo ver was gekomen.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen