Mijn hart bonkte in mijn keel terwijl ik mijn manager, Paul, smeekte om te begrijpen dit een groot misverstand was. "Nee, Paul, het gaat allemaal om een misverstand," zei ik met trillende stem. "Bill en ik waren niet intiem, ik zat gewoon op zijn schoot toen die assistent binnenkwam. Het was niets."
Paul keek me onderzoekend aan, zijn gezicht uitdrukkingsloos. "Elise, ik werd op het matje geroepen door David vanwege deze roddel. We kunnen ons geen schandalen veroorloven. We willen niet worden ontslagen van deze tour, begrijp je dat?"
Ik knikte haastig. "Natuurlijk begrijp ik dat, maar geloof me als ik zeg dat er niets is gebeurd tussen Bill en mij. Trouwens Bill zou dit nooit toelaten dat we ontslagen worden."
Paul zuchtte en leek niet overtuigd. "Ik wil je geloven, Elise, maar we moeten deze zaak serieus nemen. De reputatie van Tokio Hotel en jouw carrière staan op het spel."
Ik kon de paniek voelen opkomen. "Maar Paul, Bill is de eerste om te bevestigen dat er niets gebeurd is."
Paul knikte begrijpend. "Ik weet dat Bill jouw belangen ter harte neemt, Elise. Maar er zijn andere factoren in het spel. Toen jij aan deze tour begon, heb jij een contract ondertekend."
"Contract?" vroeg ik verward.
Paul keek me met een strenge blik aan. "Doe niet alsof je van niets weet, Elise. Je hebt een contract ondertekend in samenspraak met David om een relatie met Bill te beginnen, zodat het jouw carrière een boost zou geven. Het plan was dat jullie als koppel de aandacht zouden trekken en dat jouw bekendheid zou stijgen. Maar omdat dit plan niet heeft gewerkt, heb ik enkele weken geleden aangegeven dat je uit elkaar moest gaan met Bill."
De schok overviel me. Dit voelde als een verraad. Mijn manager leek verder te gaan. "David was hiermee akkoord, want volgens hem willen de fans Bill liever single zien."
Ik probeerde mijn gedachten te ordenen. "Een contract om een relatie met Bill te faken?" vroeg ik met ongeloof in mijn stem. Dit was allemaal nieuw voor me, en ik voelde me overweldigd.
Paul knikte ernstig. "Ja, Elise. Toen je aan deze tour begon, was dat het plan. David en ik dacht dat het een goede zet zou zijn voor jouw carrière. Maar het liep anders dan verwacht. Jullie hebben inderdaad een band opgebouwd, maar nu is het tijd om die band los te laten."
Mijn hoofd tolde van de informatie die ik net had gekregen. Een neprelatie om mijn carrière een boost te geven? Het voelde als een klap in mijn gezicht. "En hoe zit het met Bill?" vroeg ik, nog steeds verward. "Weet hij hiervan?"
Paul zuchtte, alsof hij aarzelde om verder te gaan. "Nee, Bill weet hier niets van. Dit is een kwestie tussen ons en David."
Ik kon mijn verbazing niet onderdrukken. Dit voelde als een klap in mijn gezicht. "Wat heb je toch, Elise?" vroeg Paul, zijn stem vermengd met irritatie. "Jij kent dit plan toch?"
Ik schudde mijn hoofd, met een gevoel van walging en verbijstering over de bedrieglijke plannen van de andere Elise. Ik kon niet laten merken dat ik niet op de hoogte was van dit gemene plan, dus bleef ik zwijgen.
Paul keek me aandachtig aan. "En heb je nu al met Tom geslapen?" vroeg hij.
Ik voelde me verlamd en was niet in staat om te antwoorden.
Mijn gedachten raasden terwijl ik besefte wat er aan de hand was. De andere Elise had opzettelijk met Tom geslapen, niet uit lust, maar puur om Bill te kwetsen. Ze wilde dat Bill de relatie zou beëindigen, en dit was haar walgelijke manier om dat te bereiken. Hoe kon iemand zo gemeen en manipulatief zijn? Mijn maag draaide zich om bij het idee dat ik deel uitmaakte van zo'n kwaadaardig plan. Bill verdiende dit niet, en ik verafschuwde de andere Elise nog meer dan ooit tevoren.
Op dat moment klopte er iemand op de deur, en Bas kwam binnen. Zijn blik ging van Paul naar mij en weer terug.
Terwijl Paul me met indringende ogen aankeek, schudde ik mijn hoofd met een mengeling van afkeer en weerstand. Ik had geen behoefte om langer te luisteren naar de intriges van Paul of naar de verwrongen plannen van de andere Elise.
"Zijn jullie bijna klaar met dit gesprek?" vroeg Bas met een lichte ongeduldigheid in zijn stem. Ik voelde me opgelucht door zijn aanwezigheid en antwoordde onmiddellijk: "Ja, Bas, we zijn voor nu uitgesproken."
Paul leek echter niet bereid om het zo snel op te geven. Hij keek me aan met een vastberaden blik en zei: "Nee, Elise, ik ben nog niet klaar."
Ik negeerde zijn woorden en stapte vastberaden naar Bas, die nog steeds geduldig bij de deur stond te wachten. "Kom, Bas," zei ik met een zekere vastberadenheid in mijn stem. Bas knikte begrijpend en opende de deur voor me. Paul bleef achter in de kamer, en ik hoopte dat ik voorlopig niet meer met zijn dubieuze plannen te maken zou hebben.

Bas en ik liepen de kleedkamer van Tokio Hotel binnen. De kamer was opvallend leeg; er waren geen sporen van de bandleden te bekennen, wat waarschijnlijk betekende dat ze elk moment het podium op zouden moeten. Bas keek me vragend aan terwijl we ons in de kleedkamer begaven, "Gaat het een beetje Elise?"
Ik haalde diep adem en schudde langzaam mijn hoofd. "Niet echt, Bas. Paul heeft me net een uitbrander gegeven voor die roddel. Hij denkt dat ik seks had met Bill, terwijl er niets aan de hand is."
Bas fronste zijn wenkbrauwen en vroeg, "Wat is er echt gebeurd, Elise?"
Ik legde uit aan Bas wat er echt gebeurd was. "Ik zat gewoon op de schoot van Bill en de assistent kwam toevallig binnen en heeft dat gezien. Het was absoluut niets romantisch of intiems."
Hoewel het voor mij wel aanvoelde als iets intiems, wist ik dat niemand hier achter mocht komen. Mijn gevoelens voor Bill moesten geheim blijven, voor nu en voor altijd.
Ook besloot ik nog niets te zeggen over het contract dat de andere Elise had getekend bij Paul en David. Deze informatie moest ik zelf nog verwerken voordat ik dit aan Bas ging vertellen.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen