MAGIX UNIVERSITY

  ҉    ҉    ҉    ҉  


De universiteit van Magix bevat drie faculteiten die elk hun eigen hoofdgebouw hebben. In het noorden van de stad, net aan de magische barrière in de bergen, bevindt zich Cloud Tower. Daar vinden heksen hun thuis. In het centrum is er Red Fountain, waar mensen en wezens zonder magische krachten kunnen kiezen voor een eerder militaire opleiding. In het zuiden, tussen de bossen, is er Alfea, waar feeën hun thuis vinden. Hoewel er vroeger een soort rivaliteit tussen Cloud Tower en Alfea heerste, waarbij Red Fountain vaak de rol van moderator op zich moest nemen, hebben de faculteiten de laatste jaren een goede samenwerking. Studenten van alle drie de scholen hebben dan ook vaker vakken samen op andere campussen dan hun thuiscampus.

・Alfea・
      Alfea is de oudste van de drie faculteiten en was in feite de oprichter van de Universiteit van Magix. Ze focussen zich op Witte Magie om het kwaad te bestrijden en hebben dus een grote toestroom van feeën van over de hele Magixdimensie. Ze hebben een hoog aanzien bij de koninklijke families van verschillende planeten en brengen al eeuwenlang krachtige strijders, onderzoekers, leiders en diplomaten voort. De decaan is William Williamsson van Melody.

      Alfea is gelegen in de bossen in het zuiden van Magix en houdt zich naast lesgeven ook bezig met onderzoek naar de magische biodiversiteit in de wouden en moerassen die er te vinden zijn. Ze hebben een grote collectie boeken in een grote bibliotheek, waarvan de helft verborgen zit in de speciale magische kluis, een pocket dimension die enkel door de bibliothecaris kan geopend worden.

Faciliteiten: Bibliotheek met magische kluis; outdoor sportterrein met atletiekpiste en 3 multi-inzetbaar sportvelden; restaurant; polyvalente (bal)zaal; leslokalen & aula's; computerlokalen; muzieklokalen; theater; magische plantentuin met serre; simulatieruimte.




・Cloud Tower・
      Cloud Tower was vroeger een buitenbeentje, omdat er een idee heerste dat Zwarte Magie slecht was en het kwaad diende. De laatste decennia, onder leiding van decaan Margaret Times van Dyamond, heeft de school haar reputatie omgekeerd. Hoewel er nog steeds ingezet wordt op het gebruik van Zwarte Magie, wordt dit wel gedaan om het kwaad te bestrijden. Er is ook een goede samenwerking met Alfea en Red Fountain. Hoewel bepaalde planeten nog steeds vooroordelen hebben over Cloud Tower, brengen ze steeds machtige strijders, bekwame leerkrachten en magiespecialisten voort. Helaas heeft Cloud Tower in het verleden ook een heleboel slechteriken voortgebracht. Daar proberen ze nu de aandacht van weg te krijgen.

      Cloud Tower bevindt zich hoog in de bergen ten noorden van Magix en is nogal afgelegen. Naast onderwijs, houdt de faculteit zich ook bezig met praktische magische experimenten, waarvoor de bergen een ideale omgeving zijn aangezien er soms wel eens iets kan ontploffen. Het beleid is er door de soms wat instabiele aard van de magie die er gedaan wordt, strenger dan in Alfea of Red Fountain.

Faciliteiten: Bibliotheek met een uitgebreide sectie over obscure magie en het volledige archief van Cloud Tower; observatorium op het dak van de school; meerdere laboratoria; leslokalen; groot auditorium; orkestzaal; restaurant; magische kruidentuin met serre; grote opslagruimte voor toverdrankingrediënten; catacomben die diep de bergen in leiden, geschikt voor risicovolle experimenten; simulatieruimte.

・Red Fountain・
      Red Fountain is iets jonger dan Alfea en is een centrale militaire school waar mensen uit diverse planeten heen kunnen om een militaire opleiding te krijgen om hun thuisplaneet te beschermen, zich in te zetten voor Magix, of deel te worden van speciale eenheden die speciale missies ondernemen. De decaan is Annemarie Stiles van Espero.

      Red Fountain is in principe thuis voor iedereen. Ook elfen en heksen kunnen er komen studeren als ze liever leren vechten met hun handen en met wapens dan met hun magie. De school ligt in het midden van Magix en is omringd met mooie, futuristische wijken die goed onderhouden worden. Helaas zijn de outskirts van de stad door de focus op het centrum nogal verloederd. Red Fountain is het uithangbord van de Universiteit van Magix en houdt jaarlijks een toernooi in de arena, waarbij sponsors voor de drie faculteiten geronseld worden.

Faciliteiten: Relatief kleine bibliotheek met naslagwerk over oorlogsstrategie en diverse gevechtsporten; grote arena; uitgebreide sportterreinen, gymnasia en specifieke (high-tech) trainingsruimtes; zwembad; restaurant; technologielokalen en makerspaces; wapenkluis; leslokalen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen