MAGIC

  ҉    ҉    ҉    ҉  

In de hele Magische Dimensie heerst de overtuiging dat je als fee of heks geboren wordt, maar de ervaring heeft geleerd dat die overtuiging eigenlijk een sociaal construct is. Het is inderdaad zo dat kinderen met hun krachten geboren worden, maar of ze heks of fee worden, is afhankelijk van hoe ze die krachten gebruiken en welke emoties ze aanwenden om hun kracht naar boven te doen komen. Feeën putten hun kracht uit positieve energie, positieve emoties - een fee kan enkel hun feeënvorm krijgen als die een harmonie vindt met hun eigen emoties. Feeënmagie is zuiver en gebalanceerd, harmonieus en licht. De Enchantix is dan ook het hoogtepunt van harmonie tussen uiterlijke kracht en innerlijke emotie voor een fee, en kan enkel verkregen worden door een pure daad van altruïsme en zelfopoffering.
      Hekserij is explosiever, vaak (maar niet per se) ongecontroleerder. Heksen voeden hun magie met negativiteit, wat zich uit als tegenpool van feeënmagie. Balans in hekserij komt er door studie en toewijding en daarom principieel egocentrisch. Heksen gaan op zoek naar tegenstellingen die wrijving veroorzaken; zowel binnenin zichzelf als in hun omgeving. Die wrijving of dissonantie ontsteekt de kracht die elke heks bezit en die krachtiger wordt naarmate een heks meer kennis vergaart en een beter inzicht krijgt in de dissonante tegenpolen in zichzelf en in de wereld. Een Gloomix is het resultaat van de zuiverste beheersing.




・Air fairies and witches・
      Air Fairies and Witches kunnen de lucht en luchtflow beheersen. Air Magic is één van de originele vier magie soorten, en daarmee een ‘ruwere’ magie als je geen training hebt gehad..
      Met Air Magic is het mogelijk om spullen te laten zweven, door de lucht erom heen te manipuleren. Bij reguliere training zal dit blijven tot lichte items, tot ongeveer de helft van het eigen lichaamsgewicht. Met Air Magic is het ook mogelijk om te zweven zonder transformatie.
      Bij goede training is het mogelijk om de wind te beheersen, en daarmee een bepaalde invloed op het weer uit te kunnen oefenen, dit is vaak een specialistie die gekozen worden. Aan Cloud Tower wordt er ook gefocust op het manipuleren van rook, iets wat Alfea niet in het curriculum heeft.

・Darkness witches・
      Darkness magic vond ooit zijn huis op Solaria. Onderdeel van het balans tussen licht en donker. Nu zijn daar geen Darkness heksen meer te vinden, weggedreven door het verliezen van dat balans, de planeet nu bekend als de planeet van het licht.
      Darkness Magic richt zich op het manipuleren van het donker, en de schaduwen. Licht is hun zwakke plek, teveel licht en hun krachten voelen zwakker aan. Ze kunnen ook geen donker creëeren in lichte plekken, maar zodra het schemert of er schaduwen aanwezig zijn, kunnen ze daar hun energie uit halen en deze manipuleren.
      Er zit een overlap met Sensation magic, waar ze mensen hun zicht kunnen wegnemen.

・Earth fairies and witches・
      Earth magic is één van de originele magie soorten. Earth Magie bevatte ooit ook het beheersen van de natuur, maar sinds Nature Magic erkent wordt als aparte magie soort, gaat Earth Magic specifiek over de aarde en grond.
      Bij Earth Magic is het mogelijk om de aarde te manipuleren. Een enkeling, na jaren lange training, kan bergen laten ontstaan. Earth feeën en heksen zijn gevoelig voor de trillingen in de grond, en hebben een uitstekend gevoel voor richting.
      Binnen Earth Magic zijn er verschillende ‘richtingen’, deze komen voort uit waar iemand vandaan komt, en dus een natuurlijke aanleg voor heeft. Feeën en Heksen van de realm Hoggar, hebben de kracht om metaal te manipuleren, hoewel dit veel training kost.
      Dyamond geeft een aanleg voor het manipuleren van kristallen en mineralen, waar het bij training mogelijk is deze zelf te creëeren.


・Fire fairies and witches・
      Fire Magic is één van de originele magie soorten, en vaak als gevaarlijkste gezien. Licht magie vind zijn oorsprong in vuur magie, hoewel het ondertussen niet meer te vergelijken is met elkaar.
      Fire Magic geeft een hogere weerstand tegen warme temperaturen. Feeën en heksen met Fire magic zullen zich minder snel verbranden. Hun zwakke plek is juist de lage temperaturen, waarin hun magie meer tegenstand zal bieden dan meewerken.
      Ze hebben de vaardigheid om vuur te manipuleren, maar ook te creëren. Feeën zullen zich richten op het beheersen van de vlammen, en eventueel de temperatuur beheersen. Waar heksen zich ook zullen focussen op het manipuleren van as en blauw vuur.

・Ice witches・
      Ice magic komt voort uit water magie. Heksen met Ice magic kunnen wel water bevriezen, maar kunnen geen water beheersen of manipuleren. Door de vaste vorm van ijs heeft de magie een andere insteek.
      Heksen met Ice magic zijn beter bestand tegen koude temperaturen, waar warme temperaturen en vuur juist hun tegenstander zijn. Ze kunnen water laten bevriezen, en ijs zich laten voortbewegen zolang er vocht aanwezig is.
      Als variant op het blood benden wat bij water heksen word geleerd, kan er bij extreme training een poging worden gedaan om bloed te laten bevriezen, maar zelf Cloud Tower waagt zich daar niet aan.

・Light fairies・
      Light Magic is ooit ontstaan vanuit Fire Magic, en het manipuleren van het licht van het vuur. Ondertussen is het zo ontwikkeld dat het niet meer terug te leiden is naar het vuur, en is het een volledig op zichzelf staande magie geworden.
      Light Fairies halen hun kracht uit de zon, en het licht om hun heen. Ze zullen sterken zijn in lichtrijke omgevingen. Ze kunnen licht creëeren, hoewel dit meer energie zal kosten in donkere ruimtes.

・Nature fairies・
      Nature magic stamt voort uit Earth Magic, maar is meer gericht op de planten en bloemen. Nature Fairies hebben van nature een aanleg voor planten laten groeien en verzorgen, en kunnen deze manipuleren.
      Nature Fairies richten zich vaak op het helingsproces, met een uitgebreide kennis van planten en kruiden weten ze vaak precies wat ze nodig hebben om iemand te verzorgen.

・Mind fairies and witches・
      Mind magic is een meer persoonlijke soort van magie. Het is een verhoogde band van empathie.
Feeën en heksen met Mind Magic zijn gevoelig voor andere hun emoties, en energieën. Na training kunnen ze deze tot bepaalde mate beïnvloeden, en mensen bijvoorbeeld rustig maken, of juist gestresst.
      Mensen zijn vaak van nature toegetrokken tot Mind feeën en heksen. Mind Magic geeft ook de mogelijkheid tot het creëeren van illusies, en het manipuleren van dromen. Bij Cloud Tower kan er gefocust worden op het manipuleren van hypnosis

・Sound fairies and witches・
      Sound Magic komt voort uit Air Magic, gericht op de trillingen van de lucht bij geluid. Sound Fairies hebben een beter gehoor dan gemiddeld, en een goede aanleg voor muziek.
      Sound Magic kan geluidsgolven manipuleren en creëeren. Ze kunnen hun kracht uit alle soorten geluid halen, en deze versterken of juist dempen. Met goede training kunnen ze mensen hun gehoor tijdelijk ontnemen.
      Waar feeën zich richting op de rust van geluid, halen heksen hun kracht uit de chaos en het luide van geluid.

・Synergy fairies・
      Synergy fairies zijn het tegenovergestelde van Mind Fairies. Synergy richt zich op het idee dat magie te vinden is in ideeën, en energie.
      Ze richten zich op de technologie, en het ontwikkelen daarvan. Deze feeën zijn meesters in het maken en ontwikkelen van technologische ontwikkelingen. Ze kunnen elektriciteit beheersen en manipuleren, en zijn vooral heel praktisch.

・Water fairies and witches・
      Water Magic is een van de originele soorten magie. Het focust zich op het beheersen van de golven, en het manipuleren van het water om je heen.
      Water feeën en heksen hebben de mogelijkheid om langer dan gemiddeld hun adem in te houden onder water. Ze kunnen goed aanvoelen waar water is, zelfs als het om een paar druppels gaat. Ze kunnen geen water creëeren, maar wel altijd vinden om te gebruiken.
      Op Cloud Tower is het bij de specialisatie mogelijk om je te richten op blood benden als heks, waarbij het mogelijk is iemands lichaam te besturen.

・Weather witches・
      Er wordt gezegd dat Weather Magic is ontstaan uit beide Air en Water magic. Weather heksen kunnen het weer voorspellen, en tot bepaalde hoogte beïnvloeden.
      Ze zijn bestand tegen extreme temperaturen, en kunnen het bijvoorbeeld laten regenen, hoewel ze de regendruppels zelf niet kunnen beheersen.


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen