MAGIX UNIVERSITY

  ҉    ҉    ҉    ҉  


De Universiteit van Magix zet sterk in op sociale vermenging van de studenten van de drie faculteiten. Om te vermijden dat er groepjes gevormd worden, zoals vroeger vaker het geval was, zijn ze een aantal decennia terug een residentieel programma gestart. Een student geeft bij de start van diens loopbaan steeds een voorkeur voor één van de drie residenties door en op basis daarvan wordt steeds een puzzel gelegd om een zo divers mogelijke groep te creëren per residentie. Een student kan steeds twee jaar in dezelfde residentie verblijven. Daarna moet
een nieuwe voorkeur doorgegeven geworden en verblijft de student opnieuw twee jaar in een andere residentie. Een student kan ook voordat die twee jaar over zijn kiezen om te veranderen.



・Faragonda Plaza・
      Faragonda Plaza is een vrij groot, afgebakend gebied dat zich in één van de centrale parken van Magix City bevindt. Lang geleden verbleef de faculteit van de Universiteit van Magix er, nu worden de kleine huisjes bewoond door studenten. Elk huis heeft plaats voor zo'n vier tot acht studenten en beschikt over een gedeelde badkamer, een gedeelde keuken, een gedeelde woonkamer en individuele kamers die meestal niet al te groot zijn, maar comfortabel genoeg.
      Zariya Photiou, Zephyr Casteran, Alana Thindrell, Cinder Harmony en Leith Verx delen één van de huisjes op het domein. Ze hebben uitzicht over een klein meer met daarachter de start van een bosrijk gebied. Het huisje ligt op tien minuten wandelen van het stadscentrum en Red Fountain, en op een halfuur wandelen van Cloud Tower en Alfea, al is er een metrohalte op vijf minuten wandelafstand en beschikken de meeste studenten over hun eigen vervoer.


・Griffin Residence・
      Griffin Residence is een oud kasteel in de bossen dicht bij Alfea en behoorde ooit toe aan de gouverneur van Magix, voordat er een democratie was. Het kasteel heeft tien verschillende vleugels die elk een aparte unit vormen waar drie à zes studenten wonen. Er is steeds een individuele kamer per student, twee gedeelde badkamers, één gedeelde keuken en een kleine woonkamer. Daarnaast is er een balzaal in het kasteel waar geregeld feestjes gegeven worden door de bewonende studenten. De residentie beschikt ook over een grote tuin die enkel toegankelijk is voor inwonende studenten en hun vrienden.
      Jenna Laundria, Keahi Casteran, Aspen Zyon, Aiyana Rabhartach en Jay Holten delen de unit in de noordwestelijke kasteeltoren, van waaruit ze een uitzicht hebben over heel Magix City en zelfs verder. Het kasteel ligt op tien minuten wandelen van Alfea, op drie kwartier van Cloud Tower en op twintig minuten van het stadscentrum en Red Fountain. Er is een metrostation vlakbij Alfea waar de studenten gebruik van kunnen maken, maar de meesten hebben hun eigen vervoer dat ze kunnen parkeren op de parking bij het kasteel.
・Saladin Hall・
      Saladin Hall is een groot landgoed aan de stadsrand in het westen van Magix City. Het was ooit een hele grote middelbare school, maar die verplaatste een aantal decennia geleden naar het centrum van de stad waar nieuwe gebouwen ter beschikking kwamen. Het landgoed werd opgeknapt en ingezet als residentie voor studenten van de Universiteit van Magix. Het gebouw bestaat uit drie delen die steeds vier verdiepingen tellen, beschikt over een oud gymnasium, een zwembad en een atletiekbaan. Per verdieping wonen vier à tien studenten, die gewoonlijk met twee een badkamer delen, met de hele groep één keuken en elk een individuele kamer hebben. Sommige verdiepingen hebben grotere kamers waar studenten met twee kunnen intrekken. Er is per gebouw ook een grote polyvalente ruimte waar studenten kunnen samen zijn of feestjes kunnen organiseren.
      Tilda Sunfallow, Eli Rhys, Alexis Reyes en Malia Zulema delen een verdieping in het noordelijke gebouw, waar het gymnasium ook meteen aan grenst. Het landgoed ligt op twintig minuten wandelen van het stadcentrum en Red Fountain en op een halfuurtje van Alfea en Cloud Tower, al is er opnieuw een metrostation op vijf minuten wandelafstand waar studenten gebruik van kunnen maken. Er is ook een grote parkeerplaats voor voertuigen.




Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen