🅉🄴🄿🄷🅈🅁 🄲🄰🅂🅃🄴🅁🄰🄽
˗ˏˋ 𝓉𝒽𝑒 𝓅𝓇𝑜𝒹𝒾𝑔𝓎´ˎ˗
└───────────┘

┌─────┐

└─────┘
┌─────┐

└─────┘
      Zariya Photiou
Zeph leerde Zariya begin vorig academiejaar kennen toen bleek dat ze beiden geselecteerd waren voor de Pyrosexpeditie. Ook al erkende hij haar talenten en intelligentie, besteedde Zeph haar net zoals hij bij anderen deed, weinig aandacht, maar hoewel hij geen teamplayer is, begreep hij bij de voorbereiding van de expeditie wel degelijk dat samenwerken belangrijk zou worden. Hij leerde haar en de anderen meer kennen door observatie dan door interactie en ging vooral op zoek naar de manieren waarop ze hem zou kunnen aanvullen tijdens de expeditie zelf. Het was alleen nogal irritant dat ze tegen zijn natuurlijke aanleg tot het leiden van de groep bleef ingaan.
      Op de expeditie uitte dit zich in meer gekibbel dan Zeph van zichzelf gewoon is. Hij waardeerde haar input, maar begon zich stilaan te ergeren aan de manier waarop ze zijn eigen input in vraag bleef stellen, en naarmate de chaos op de expeditie begon toe te nemen, begon Zeph toch wat de beheersing over die irritatie te verliezen. Hij werd een heel stuk grimmiger en onaangenamer dan mensen van hem gewoon zijn, met de continue kwaadheid die hij meestal bij zich houdt maar niet laat zien, steeds meer zichtbaar. Daarbovenop merkte hij dat het slechter begon te gaan met Zariya. De duisternis op ████████ begon haar parten te spelen, maakte haar zwakker - en Zeph begon zich bijna luidop af te vragen wat haar nut precies was op deze expeditie als ze zonder licht niet eens magie kon produceren.
      In plaats van haar uit te kafferen, bood hij haar het weinige licht dat hij zelf kon produceren - tot ook enkele bliksemschichten niet meer voldoende waren. Rond de derde dag had hij een (al dan niet door vermoeidheid tot stand gekomen) theorie in zijn hoofd waarmee hij haar min of meer weer zou kunnen 'opladen'; door het licht van de bliksem zo in haar bloed te concentreren dat ze haar natuurlijke weerstand tegen duisternis terug zou krijgen. Eigenlijk wilde hij het (vreemd genoeg) eerst niet doen; het was te gevaarlijk, zou haar dood kunnen betekenen, maar uiteindelijk was Zariya zo uitgeput dat ze hem er bijna om smeekte. Het korte moment dat ze levenloos in zijn armen lag was waarschijnlijk één van de enige momenten in zijn leven dat Zeph ooit paniek heeft gevoeld. Het blijft een onderdeel van zijn nachtmerries, al ziet hij nooit haar gezicht. Na de expeditie, toen ze samen in het ziekenhuis verbleven, kwamen ze elkaar af en toe eens tegen. De herinneringen begonnen soms terug te komen, waarop Zeph zich ook verontschuldigd heeft voor het feit dat het bijna misgelopen was.

      Sinds de start van dit academiejaar delen Zeph en Zariya samen met Alana en Leith een huisje in Faragonda Plaza. Op de weinige momenten dat hij haar tegenkomt (meestal zit hij dag en nacht in de bibliotheek in Cloud Tower of op zijn kamer), heeft hij wel vaker een vreemde déjà vu die hem even in de war brengen. Hij duwt het van zich af en houdt het op een vriendelijke 'hallo' voordat hij zijn kamer weer in verdwijnt.
      Keahi Casteran
Zeph herinnert zich niet goed hoe hij zich voelde toen Keahi geboren werd. Ergens wel nieuwsgierig? Hij was twee; veel herinneringen van toen heeft hij niet, behalve dat hij een tekening op één van de muren thuis gemaakt voor zijn moeder en dat ze het niet leuk gevonden had. Het was een grote teleurstelling geweest voor tweejarige Zeph.
      Gelukkig was Keahi dat niet. Om de één of andere reden was kleine Zeph, die nooit goed geweest was in vrienden maken, meteen aan haar verkocht. Hij zorgde voor haar, speelde met haar en was bij haar wanneer ze hem nodig had. Dat bleef zo totdat hij eigenlijk door begon te krijgen dat het niet de bedoeling was dat hij haar ouder ging spelen en daardoor zijn eigen speelsheid stilaan maar zeker verloor.
      Doordat Zeph wrokkig begon te worden naar zijn ouders toe omdat hij gedwongen werd de zorg voor Keahi op zich te nemen, spreidde die wrok ook naar zijn eigen zusje. Langzaam maar zeker begon hij haar als last te zien en hoewel hij zichzelf vertelde dat dat helemaal niet zo was, kon hij het gevoel niet meer onder stoelen of banken steken. De scheiding van hun ouders kwam als een opluchting; hij ging mee met zijn moeder en Keahi bleef bij hun vader. Zeph kreeg de rust die hij nodig had.
      Een paar jaar later, toen Keahi hem vroeg waarom hij haar in de steek had gelaten, vertelde Zeph haar de waarheid. Hij vertelt zichzelf dat hij zich niet schuldig voelt om die beslissing, laat dat ook zo merken naar de buitenwereld, maar ergens is die wrok die ontstond toen hij acht was, er nog steeds.
      Vandaag de dag is Zeph nog steeds ietwat afstandelijk ten opzichte van Keahi, al geeft hij haar ook mee dat ze steeds bij hem terecht kan - meer omdat hij weet dat dat het juiste is om te doen omdat hij haar graag ziet dan dat hij ook effectief zin heeft om haar steun en toeverlaat te zijn. Hij geniet er wel steeds van om tegen haar over zijn huidige obsessies te ratelen.
┌─────┐

└─────┘
┌─────┐

└─────┘

┌─────┐

└─────┘
┌─────┐

└─────┘
      Leith Verx
Zeph kent Leith niet zo heel goed buiten het feit dat de twee een huis met elkaar delen. Hij heeft dus ook niet helemaal door dat Leith hem lijkt te haten, omdat Zeph namelijk de reden is dat Leith zijn derde jaar moet overdoen.
      Het gebeurde allemaal vorig jaar, toen Zeph één van de technisch assistenten was bij professor Clarence, hoofd van de expeditiesimulaties waaraan iedereen die een Enchantix of een Gloomix wil halen, moet deelnemen. Leith had de taak één van de feeën tijdens een simulatie te beschermen, maar miste om de één of andere reden een dreiging die haar in de rug zou aanvallen, waarop Zeph zelf tussen kwam. Leith raakte gefrustreerd en viel Zeph persoonlijk aan, waardoor hij een waarschuwing kreeg en automatisch buisde voor het hele vak - en daarbij dus ook zijn volledige jaar.


      Alana Thindrell
Hoewel Zeph er nooit lang bij is blijven stilstaan en er eigenlijk nooit meer aan teruggedacht heeft (laat staan dat hij zich de details nog herinnert), leerde hij Alana in niet zo fijne omstandigheden kennen. Vorig jaar, toen Zeph assistent was bij trainingssimulaties in kader van Enchantix en Gloomix, liep er bij één van Alana's simulaties iets fout met haar partner-Specialist, Leith. Zeph moest ingrijpen om te voorkomen dat Alana iets zou overkomen, wat door Leith niet geapprecieerd werd, iets wat de jongeman duidelijk liet weten. Hoewel fouten gebeuren en Zeph alles allang had laten varen, kon Leiths daaropvolgende aanval niet door de beugel. Het hele voorval lijkt Alana wel dichter bij hem te hebben gebracht en sindsdien is ze één van de studenten waaraan Zeph bijles geeft.

      Elijah Rhys
Zeph was in eerste instantie vrij onverschillig naar Eli toe, net zoals naar de andere studenten die gekozen waren voor de Pyrosexpeditie. Hij had dan ook helemaal niet door dat de jongen hem niet kon uitstaan. Zeph was gewoon te druk bezig met schoolwerk.
      Tijdens de expeditie begon het hem echter te dagen dat Elis appreciatie zo'n beetje onbestaand was. Hoewel Zeph niet iemand is die met opzet conflict opzoekt, waren de gemoederen op ████████ niet bepaald gelukkig. Zeph, die zichzelf sneller had uitgeput dan de bedoeling was geweest, begon de negativiteit te voelen. Het hielp niet dat Zara het nodig vond om zijn keuzes continu in vraag te stellen. Toen Eli hem niet al te vriendelijk verzocht om 'zijn bek te houden', had Zeph het even helemaal gehad - een gemoedstoestand die hij waarschijnlijk niet meer ervaren had sinds zijn vader zijn hand naar Keahi hief, anderhalf jaar geleden. Ace slaagde erin hem even te kalmeren, maar toen Eli het daarna nog nodig vond Zeph te laten weten dat hij helemaal niet zo speciaal was als iedereen dacht (zonder dat iemand anders dat kon horen, uiteraard), was de maat helemaal vol. Zeph brandde bijna helemaal in één trek door zijn energie heen toen de anders zo gecontroleerde razernij opflakkerde. Bijna was Eli op dezelfde manier geëindigd als die jongen op de speelplaats toen Zeph klein was, maar het was opnieuw Ace die hem tegenhield.
      Zeph weet niet goed waarom, maar hij mag Eli niet. Hij probeert het niet te tonen - het is niet alsof zijn gezichtsuitdrukking gewoonlijk erg veel gelukkiger is als Eli er niet is - maar hij voelt de irritatie wel telkens hij hem tegenkomt. Zeker wanneer zijn zusje bij hem is.
┌─────┐

└─────┘
┌─────┐

└─────┘
┌─────┐

└─────┘
┌─────┐

└─────┘


      Alexis Reyes
Zeph heeft Alexis in de afgelopen vier jaar nooit echt opgemerkt. Dat veranderde toen ze haar bloedmagie op hem uittestte in de bibliotheek van Cloud Tower aan het begin van dit academiejaar. Het was een risico voor Zeph om het af te blokken, en dat wist hij, maar toen ze hem erover aansprak, deed hij alsof zijn neus bloedde en nam hij toch even een moment om haar te waarschuwen over de illegaliteit van bloedmagie. Helaas leek dat niet te werken, en sindsdien is Alexis een blok aan zijn been.

      Aspen Zyon
Ook Ace was iemand waar Zeph niet al te veel aandacht aan besteedde bij de voorbereidingen van de Pyrosexpeditie, net zoals zoveel anderen. Hij vertrouwde erop dat Ace competent was en wist wat hij aan het doen was.
      Dat bleek ook zo te zijn. Ace bleek beter in het samenhouden van de groep tijdens die vier vreselijke dagen op ████████ dan Zeph zelf ooit gekund zou hebben. Ergens was de jonge heks eigenlijk bijna jaloers, maar tegelijkertijd was hij ook dankbaar dat Ace slaagde in wat hij niet kon, waar hij zelf te opgefokt voor was om deftig aandacht aan te besteden. Daarnaast heeft die ook Zeph zelf een paar keer van het randje af geholpen - en hij snapte nooit goed waarom.
      Ace kwam op een dag in één van Zephs labo's binnengewandeld en vond het nodig om te beginnen babbelen, al bleek Zeph niet de ideale gesprekspartner. Vreemd genoeg raakte de heks niet geïrriteerd, maar vormde Aces geratel een fijne, rustgevende achtergrond. Zeph heeft geen ervaring met mensen waarbij hij zich echt volledig op zijn gemak voelt, behalve misschien Keahi, maar Ace lijkt toch zo iemand geworden te zijn.




Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen