Het schemerde buiten terwijl Bill en ik naast het grote raam in zijn appartement stonden. De stad lichtte op in de avondschemering, en ik voelde de warmte van Bill's aanwezigheid naast me. De atmosfeer was doordrenkt met emoties, en ik wist dat het tijd was om naar Bill's moeder, Simone, te gaan.
Ik keek opzij naar Bill, zijn ogen reflecteerden de tumultueuze gevoelens die ook door mijn aderen stroomden. In een bijna fluisterende toon richtte ik me tot hem: "Laten we nu naar jouw mama gaan." Bill keek me aan, zijn ogen weerspiegelden een mengeling van vastberadenheid en dankbaarheid. Zonder iets te zeggen, knikte hij bevestigend.
"Mama," begon Bill aan de andere kant van de lijn, "we komen vanavond nog langs. Er zijn dingen die we moeten bespreken." Hij luisterde even naar haar reactie en knikte, hoewel ze hem niet kon zien. "Ja, het gaat goed met ons, maar er zijn ontwikkelingen die je moet weten."
Terwijl hij met zijn moeder sprak, voelde ik een mengeling van emoties binnenin mij. Er was een verlangen om Simone gerust te stellen en haar te laten weten dat we veilig waren. Maar er was ook diepere onzekerheid over hoe ze zou reageren op het nieuws van onze hereniging. Een stemmetje in mijn hoofd vroeg zich af of ze het zou begrijpen, of ze ons geluk zou kunnen delen. Ik wilde zo snel mogelijk aan haar uitleggen dat Bill en ik terug samen waren, dat onze liefde sterker was dan welke storm dan ook.
Bill beëindigde het telefoongesprek en keek me aan met een blik vol vastberadenheid. "Ze is blij dat we langskomen," zei hij.
Bill zag de bezorgde blik in mijn ogen terwijl we ons voorbereidden om naar zijn moeder te gaan. Hij bracht zijn hand naar mijn gezicht en streek voorzichtig een verdwaalde haarlok achter mijn oor. "Ben je zeker dat je wilt gaan? Na die inbraak snap ik wel dat je hoofd er niet naar staat," zei hij, zijn stem doordrongen van bezorgdheid. Ik voelde de warmte van zijn hand op mijn huid en glimlachte lichtjes.
Ik schudde mijn hoofd en keek hem vastberaden aan. "Nee, ik wil graag naar jouw mama gaan. Ze verdient een fatsoenlijke uitleg na de laatste keer dat ik daar was." Mijn gedachten gingen terug naar het tumultueuze bezoek aan Bill's ouderlijk huis, waar alles leek te escaleren. Nu, met een hernieuwde relatie en een sterke band met Bill, voelde ik de noodzaak om alles recht te zetten.
Bill knikte begrijpend. "Ja, dat verdient ze," bevestigde hij, terwijl hij zijn arm om me heen sloeg. "Wat gaan we tegen haar zeggen?, Iets over een vonk?" vroeg ik, en ik keek hem verwachtingsvol aan.
Bill keek bedachtzaam voor zich uit, zijn blik gefixeerd op een punt in de verte. Ik kon de raderen in zijn hoofd bijna horen draaien terwijl hij diep nadacht over de vraag die ik hem gesteld had. Zijn ogen, normaal zo expressief, leken nu bezig met het ontrafelen van zijn eigen gedachten. Na een moment van stilte keek hij me recht aan, de intensiteit in zijn ogen weerspiegelde zijn oprechte overpeinzingen.
"Elise," begon hij met een rustige stem, "tijdens het galabal hebben we elkaar teruggevonden," begon Bill met een zekere ernst in zijn stem. "Het was alsof de tijd even stil stond, en ik besefte hoeveel ik je had gemist. De vonk, zoals je het noemt, was inderdaad terug. Sterker nog, het voelde alsof die nooit was gedoofd. Ik voelde me compleet toen ik je weer in mijn armen had, en sindsdien is elke dag met jou een geschenk."" Zijn woorden raakten me diep. Ik kon de oprechtheid in zijn stem horen en voelde een warmte door mijn lichaam stromen.
Toen, met een ondeugende glimlach die zijn ernstige blik doorbrak, voegde Bill eraan toe: "En ja, de vonk is zeker terug overgeslagen, zowel emotioneel als, laten we zeggen, fysiek." Zijn opmerking werd gevolgd door een speelse knipoog, en ik kon niet anders dan lachen.
Tom, die dit tafereel met interesse had gevolgd, kon het niet laten om zijn ongezouten mening toe te voegen. "Een seksuele vonk op het galabal bedoel je zeker!" Zijn opmerking zorgde voor een lach op mijn gezicht terwijl ik Bill aankeek. Het schouwspel was niet te vermijden, en ik zag Bills gezichtsuitdrukking veranderen van verbazing naar lichte irritatie. In reactie hierop hoorde ik Bill naast me brullen, "Ik was zat, Tom!" Zijn stem klonk krachtig.
Tom, niet bepaald onder de indruk van Bills reactie, vervolgde zijn provocerende opmerking. "Jaja, Bill heeft seks gehad met de andere Elise na het galabal," zei hij met een grijns op zijn gezicht. Automatisch pakte ik Bill zijn hand vast, niet om hem te troosten, maar om te laten merken dat ik wel tegen een grapje kon.
Bill begon zich meteen te verdedigen. "Ze had me verleid, en .." zei hij, maar voor hij zijn zin kon afmaken, legde ik mijn vinger op zijn lippen en keek hem recht in de ogen. "Maakt niet uit wat er na het galabal gebeurd is," fluisterde ik, "maar ik vind het wel een geloofwaardig verhaal om aan je mama te vertellen," voegde ik eraan toe, met een glimlach.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen