WEERWOLVEN











                  VERANDERING

Eerste keer
• Het is niet mogelijk om te zien of een kind later een weerwolf zal zijn of niet. zolang het gen niet geactiveerd is, worden weerwolfkinderen als menselijk aanzien - ook door jagers.
• Vanaf dat een weerwolf voor de eerste keer veranderd is, is dit merkbaar voor Jagers, vampiers en andere weerwolven.
• De eerste keer gebeurt altijd tijdens een volle maan.
• Meestal verandert een weerwolf voor de eerste keer in de puberteit. De meeste kinderen zijn tussen de 12 en 18 jaar, hoewel er enkele gevallen bekend zijn waarbij dit vroeger of later gebeurde.
• Tijdens de eerste keer is er nog geen weerstand tegen de pijn, en velen werken onbewust de verandering tegen, waardoor deze langer duurt. Ook de controle over de moralen is daarna zwak, waardoor nieuwe weerwolven gevaarlijker zijn dan ervaren.
• Een eerste verandering wordt bijna altijd voorafgegaan door een periode van hevige koorts, waardoor de roedel gewaarschuwd wordt en voorzorgsmaatregelen kan nemen.


Controle
• Een weerwolf kan op elk gewild moment veranderen, tenzij er te veel zilver in het lichaam zit. Zilver kan een verandering belemmeren en zelfs volledig tegenhouden, maakt niet uit welke richting (mens-wolf of wolf-mens)
• Elke weerwolf verandert tijdens de nacht van de volle maan, geen uitzondering mogelijk. Hoewel sommige ervaren en sterke weerwolven hun menselijke vorm tot enkele uren na zonsondergang kunnen behouden, zullen ze op een bepaald moment toch veranderen. Dit tegenwerken is extreem ongemakkelijk, en soms gewoonweg pijnlijk.


Gebeten
• Een weerwolf kan ook gecreëerd worden in plaats van geboren, al zijn er meer geboren weerwolven dan gebeten weerwolven.
• Wanneer een mens gebeten wordt, wordt deze ernstig ziek. Als hij de beet en de koorts erna overleeft tot de eerstvolgende volle maan, zal deze in een weerwolf veranderen.
• Door het gebrek aan een roedel voor begeleiding, en gewoonweg de onwetendheid, kan er een grote mentale schade ontstaan. De controle over veranderingen en moralen is miniem, waardoor gebeten weerwolven het gevaarlijkste zijn, zowel voor henzelf als iedereen die met hen in contact komt. Het gebeurt zelden dat ze een roedel vinden waarbij ze mogen aansluiten, waardoor er niet veel gebeten weerwolven lang overleven.














                              WOLF

Uiterlijk
• Een weerwolf is een stuk groter dan een normale wolf. Sommigen groeien zelfs uit tot de grootte van een bruine beer.
• Behalve hun grootte, is de rest van hun uiterlijk ook bijna niet te vergelijken met een normale wolf. Het zijn geen mooie dieren, hoewel sommigen van hen wel een soort gratie en elegantie bezitten, veelal door hun machtsuitstraling.
• Hun tanden zijn lang, scherp en dodelijk - net als hun klauwen -, en vaak passen ze niet allemaal mooi in hun muil. De vacht is als een dik pantser en voelt hard en ruw aan. De kleuren variëren van wit tot zwart, met ook bruine, grijze en zelfs roestrode varianten. Haarkleur van de menselijke vorm komt vaak overeen, maar niet altijd. Het is dus mogelijk dat een blonde man in een zwarte weerwolf kan veranderen. Uitzonderingen zijn weerwolven met bepaalde genetische ziektes, zoals albinisme. Deze ziektes zijn ook zichtbaar in de wolfvorm.
• Hun botconstructie vertoont vaak ook onregelmatigheden, zoals poten die iets te lang en te dun zijn, schouderbladen die nog menselijk zijn, en zelfs rechtoplopende (of toch half) weerwolven zijn geen onmogelijkheid.
• De ogen veranderen mee in wolvenogen, hoewel velen er wel degelijk de menselijke intelligentie in kunnen zien.


Innerlijk
• Er is geen onderscheid in geest. Wat ik hiermee bedoel, is dat de wolf en de mens echt één zijn, en hierbij geen apart bewustzijn hebben. De menselijk vorm voelt dus niet iets anders dan de wolf. Er zijn geen gespleten persoonlijkheden (of toch niet tussen mens en wolf. Als jouw personage een gespleten persoonlijkheid heeft, is dat zeker toegestaan.) Het is dus niet zo dat de wolfvorm controle kan nemen over de mens.
• Wanneer de weerwolf in wolfvorm is, behoudt deze zijn menselijke intelligentie en grotendeels ook de menselijke denkwijze. Hij herkent alles en iedereen nog en kan perfect redeneren zoals een mens, maar de moraliteit verschuift. Moorden is niets abnormaal of slecht, maar soms zelfs een noodzaak. Ook instincten worden sterker, waardoor een erg emotionele en/of (zwaar)gewonde weerwolf een gevaar kan vormen, zelfs voor diens geliefden.


Extra
• Wanneer er veel zilver langdurig in het lichaam zit (bvb. een kogel die blijft zitten), is het wel mogelijk dat één van de twee vormen "sterft". Dat komt er op neer dat de weerwolf in kwestie niet meer kan veranderen en voor altijd vast zit in die vorm. Het is een enorm pijnlijk bestaan, waardoor de meesten al snel sterven - al dan niet door eigen hand.
• Wanneer een weerwolf sterft, verandert deze niet terug. Aangezien jagers enkel weerwolven doden in hun wolfvorm (zie hoofdstuk Jagers), verbranden ze het lichaam bijna altijd.











                        ZWAKTES

Zilver
• Zilver is extreem schadelijk voor weerwolven. Bij contact verbrandt de huid (zoals aanraking met een heet metaal) en veroorzaakt het extreme pijnen.
• Een weerwolf kan zonder problemen kijken naar zilver, al zal er wel een neiging zijn om achteruit te deinzen, zeker als er eerder contact is geweest. (Een beetje zoals iemand met een mes of een aansteker naar je gezicht staat te zwaaien.)
• Wanneer zilver in het lichaam terecht komt (bvb dmv een kogel of een ander wapen), zorgt dit voor extreem veel pijn. Hoe langer het erin blijft, hoe meer schade. Het kan leiden tot belemmering van een verandering en uiteindelijk zelfs de dood.
• Wonden veroorzaakt door zilver genezen erg traag en er treedt bijna altijd een soort infectie op. Zelfs als het zilver er uit is gehaald, kan het zijn dat het slachtoffer nadien er aan sterft.


Wapens
• Normale wapens (zonder zilver of elektriciteit) hebben zeker ook een effect op weerwolven. Ze zijn er moeilijker mee te doden (zeker in wolfvorm) en hun wonden genezen uitzonderlijk snel, maar een kogel door het hart of het hoofd does the trick. Vandaar dat Jagers niet altijd zilver of elektriciteit gebruiken, aangezien dit veel moeilijker is om te maken.
• Vooral in mensvorm zijn weerwolven praktisch even kwetsbaar als mensen. Hun huid is niet moeilijker te penetreren dan die van een normale mens. Natuurlijk zijn ze wel sterker en meer op hun hoede, dus de opdracht is niet meteen even gemakkelijk.


Vampiers
• De beet van een vampier is erg pijnlijk en zal langzaam genezen (mits het de voedingstanden zijn (zie hoofdstuk Vampier). Aangezien (deze) vampiers niet met gif werken, heeft het verder niet veel effect. Een beet kan infecties en ziektes overbrengen (die de vampier heeft opgelopen bij een recent slachtoffer, maar er zelf niets van ondervindt).
• Vampiersbloed is echter heel wat gevaarlijker. Wanneer dit in de bloedstroom van de weerwolf terechtkomt, kan dit extreme pijnen en zelfs de dood (bij grote hoeveelheden) teweeg brengen.
• Het is niet mogelijk om in een vampier te veranderen.











                        STERKTES

Fysiek
• Wolfvorm:
      - Extreem sterk (sterker dan een beer)
      - Erg snel en verrassend wendbaar voor hun logge vorm
      - Uitstekend uithoudingsvermogen
• Menselijke vorm:
      - Net iets sterker dan een mensen met hun lichaamsbouw, maar niet overdreven.
      - Goede reflexen, maar ook weerwolven kunnen onhandig zijn.
      - Uitstekend uithoudingsvermogen


Zintuigen
• Wolfvorm:
      - Zicht is iets tussen dierlijk en menselijk in. Het is scherper, maar de kleuren zijn doffer en moeilijker te onderscheiden.
      - Gehoor is extreem goed, beter dan de gewone wolf.
      - Idem voor reukzin
      - Er is een soort telepathische band tussen dezelfde roedelleden. Hoe hoger de rang/hoe beter de emotionele relatie, hoe beter de connectie. Het is niet mogelijk om gesprekken te voeren, maar korte woordjes (Jager, gevaar, voedsel, meer,...) zijn wel mogelijk.
      - De Alfa staat in contact met iedereen en zijn boodschappen zijn het krachtigste, al is het altijd mogelijk om diens bevelen te negeren - al zal dat niet zonder gevolgen blijven.
Wanneer een roedellid in gevaar is, zal zeker de Alfa dit aanvoelen, alswel sommige anderen. Wanneer de Alfa in gevaar is, is dit voelbaar voor heel de roedel.
Wanneer een roedellid sterft, is dit voor iedereen voelbaar. Hoe, hangt af van persoon tot persoon. De ene ervaart het als ongemak, of een plots triest gevoel, terwijl de ander fysieke pijn voelt. Hoe beter de band, hoe sterker het gevoel.
• Menselijke vorm:
      - Zicht is dat van een normale mens, zonder behoefte aan een correctie (bril, lenzen). Weerwolven met de behoefte aan correctie zijn erg zeldzaam en vaak is het een symptoom van een ernstigere ziekte.
      - Gehoor is iets beter dan dat van de gemiddelde mens, maar niet extreem.
      - Idem voor reukzin.
      - Er is geen telepathische connectie wanneer men in menselijke vorm is. Enkel de Alfa zal een ongemakkelijk gevoel krijgen wanneer iemand in gevaar is. Wanneer de Alfa in wolfvorm is, kan een weerwolf van zijn roedel wel een bericht ontvangen, zelfs in menselijke vorm, al is dit heel wat minder duidelijk dan in wolfvorm.


Heling
• In wolfvorm geneest een weerwolf enorm snel, op uitzondering van zilver en vampierbloed. Wanneer het hart of het brein geraakt wordt, is dit meestal wel dodelijk. Bij andere vitale organen bestaat de kans op sterfte, maar de overlevingskansen zijn zeker niet miniem.
• In menselijke vorm is de weerwolf veel kwetsbaarder. Hoewel niet levensbedreigende wonden ook vrij snel genezen, is het niet te vergelijken met de wolfvorm.











                        BIOLOGIE

Lichaamsfuncties
• Er zijn erg weinig volledig vegetarische weerwolven, al is het met een heel sterke mentaliteit niet onmogelijk.
• Hun temperatuur is net iets hoger, alsof ze constant lichte koorts maken. De temperatuur stijgt ook een beetje naarmate de volle maan dichterbij komt.
• Verder functioneert alles zoals bij de normale mens.


Leeftijd
• Weerwolven verouderen op een normaal tempo, hoewel hun lichaam er vaak wel jonger en gezonder uitziet.
• Het is niet ongewoon om in hun latere leven enkele problemen met gewrichten en beenderen te hebben.
• De gemiddelde leeftijd waarop weerwolven sterven ligt lager dan de mens, door Jagers en andere gevaren, maar eigenlijk zouden ze gemakkelijker oud kunnen worden, moest het enkel van hun lichaam afhangen.


Voortplanting
• Een weerwolf wordt ofwel gebeten, ofwel zo geboren.
• Het gen is recessief. Dit betekent dat:
      - Het kind van twee weerwolven sowieso een weerwolf is.
      - Het kind van een weerwolf en een mens enkel een weerwolf is, wanneer de mens drager is van het gen. Dit betekent dat er ergens in de stamboom een weerwolf zit.
      - Je kan drager zijn van het gen, maar daarom ben je nog geen weerwolf.
      - Het kind van twee mensen kan enkel een weerwolf zijn, als beide ouders dragers zijn van het gen, en dus beiden een weerwolf in de familie hebben zitten.
      - Dit geldt ook voor Jagers. Zij kunnen drager zijn van het gen.















                        ROEDELS

• Elke roedel is opgebouwd uit kringen en heeft sowieso een Alfa en een Bèta.
• Rogues:
      - Weerwolven zonder roedel (verbannen, vermoord of gebeten)
      - Roedels zijn er niet happig op om een rogue op te nemen, maar het is zeker mogelijk.
      - Rogues zijn niet toegelaten op het territorium van andere roedels, en kunnen hiervoor weggejaagd of gedood worden. Weerwolven buiten een territorium worden vaak opgejaagd door Jagers.
      - Weerwolven zijn groepsdieren/mensen, zelfs de meest introverte weerwolf wordt gek in z'n eentje. Rogues hebben dan ook geen gelukkig bestaan, en hoe langer ze alleen zijn, hoe gevaarlijker ze worden

















                  GESCHIEDENIS

Pre Genocide
• Leefden in heel grote roedels -> (kleine,) afgelegen dorpen
• Geen echte kringen, maar wel onderlinge rangen.
• Waren erg op zichzelf en probeerden mensen te vermijden.
• Wanneer gevonden door Jagers: vaak hele roedel in gevaar.


Genocide (1138 - 1190)
• Was vooral tussen vampiers en Jagers.
• Nog steeds een moeilijkere tijd voor weerwolven, met een lichte daling in aantal.
• Probeerden neutraal te blijven.


Post Genocide
• Meer globaal contact tussen roedels.
• Onderhandelingen met Jagers en vampiers
• Meer structuur: Algemene regels & de kringen.











      ALGEMENE REGELS

• Een weerwolf in mensvorm wordt gelijkgesteld als een mens en wordt dus niet door Jagers of andere weerwolven gedood.
• Doorreizende weerwolven, of weerwolven op vakantie dienen zich in menselijke gedaante aan de Alfa voor te stellen, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.
• Je verandert niet in andermans territorium zonder toestemming.
• Mensen worden buiten alles gehouden.
• Vampiers bemoeien zich niet met weerwolven en andersom evenmin.












            WEERWOLVEN IN

                  GREENSTONE

• Over roedels in Greenstone is niet veel geweten. Er zijn geruchten dat er wolven in de bossen rond de nederzetting leven en dat een grotere roedel de macht heeft genomen in St.-Adrian.


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen