Opdracht 2 voor de schrijfwedstrijd van Valerian.
Eindcijfer; 8.5
Opdracht;
- Schrijf een verhaal over een personage die zich voordoet als iemand die hij/zij niet is.
- Minimaal 350 woorden.

LET OP; Voor dit verhaal is het van belang dat je de personages Kapitein Haak -van Peter Pan-, Zorro, Mega Mindy en Bloom -van winx club- een beetje kent. Ken je één of meerdere van deze personages niet, meldt het dan even. Ik leg het je graag uit.

Superhelden

‘Wat zullen we doen?’ vraagt het kleine blonde meisje aan haar bruinharige vriendinnetje. ‘We kunnen wel op de trampoline?’, zegt deze met glimmende ogen. ‘Maar daar zijn we al.’ ‘Jij wil ook nooit op de trampoline,’ zuchtte het bruinharige meisje geërgerd. ‘Nou, dan ga je toch lekker naar Toby?’ Op hetzelfde moment komt een jongetje achterom de tuin ingelopen. ‘Hij is al hierheen gekomen voor je,’ eindigt het blonde meisje giftig.
‘Catalina? Mama zegt dat we weer om 6 uur thuis moeten zijn hoor.’ Het bruinharige meisje knikt, dat had ze al wel verwacht. Toby en zij moeten eigenlijk altijd om 6 uur thuis zijn. ‘Toby weet jij iets om te doen?’, vraagt Catalina aan haar tweelingbroertje.
‘Zorro spelen?’ zegt deze plotseling blij. Het blonde meisje, die overigens Selena heet, laat zich van de trampoline afglijden. ‘Alleen als ik Mega Mindy mag zijn.’ Catalina rolt met haar ogen, ‘jij bent altijd al Mega Mindy.’ Selena haalt haar schouders op en kijkt ongeïnteresseerd de andere kant op. Catalina doet alsof ze het niet ziet, ze is inmiddels wel aan Selena’s gedrag gewend. ‘Ik ben Bloom,’zegt ze.

‘Hijaa,’ roept Toby terwijl hij doet alsof hij een onzichtbare tegenstander met zijn onzichtbare lasso neerhaalt. ‘We komen je redden Bloom,’ gilt Selena dramatisch. Ze tikt steeds op haar pols, rent vliegensvlug naar een andere plaats en staat stil, waarna ze het ritueel herhaalt. ‘Ik kom naar je toe geteleporteerd!’ roept ze om haar acties kracht bij te zetten.
‘Kom Mega Mindy we klimmen de berg op!’ roept Toby en rent de tuin rond, een zwart laken, wat nu even als cape dient, wappert achter hem aan. Ondertussen schreeuwt Catalina moord in brand. ‘Help! Ik ben vastgebonden. Kapitein Haak gaat me vermoorden!’ Een touw is losjes om haar heen gewikkeld, zodat het lijkt alsof ze vastgebonden is. Ze stribbelt hevig tegen, alsof iemand de onzichtbare Kapitein Haak haar meetrekt.
‘Geen zorgen Bloom!’ roept Toby wanhopig,‘Mega Mindy, kun jij je op die berg teleporteren?’ Selena slaat wanhopig op haar pols. ‘Nee, dat gaat niet! Hij is te hoog,’ gilt ze dramatisch. ‘Wat moeten we nu verzinnen Zorro?’ Toby klopt zijn onzichtbare zwarte paard Tornado even op de hals en begint te ijsberen. ‘We hebben een touw nodig!’roept hij na een halve minuut uit. ‘En waar is de touw?’ vraagt Selena onzeker. Toby doet zijn cape af en rolt hem op. ‘Hier!’ roept hij trots.
Met gespeelde moeite klimmen Toby en Selena de trampoline op, die dienst doet als berg.
Snel halen ze het touw van Catalina af en laten haar opstaan. ‘Snel! Rennen. Kapitein Haak komt er aan!’ roept Catalina. Met een zachte plof komen de drie kinderen neer in het gras naast de trampoline.
‘Dankjewel voor het redden van mijn leven!’ roept Catalina en valt Selena en Toby snikkend om de hals. ‘Jaja,’ zegt Selena verveeld, ‘dat is mijn werk.’ Haar gezicht klaart op. ‘Maar nu moet ik eerst met Zorro trouwen!’ ‘Ja maar, jij bent niet gered!’, roept Catalina verontwaardigd. ‘Nou en?! Ik wil trouwen.’ ‘Ja maar, ik heb meer recht om te trouwen.’ ‘Ik ben de prinses.’ ‘Ik zat gevangen en jij bent Mega Mindy.’ ‘Maar nu ben ik de prinses!’ gilt Selena. ‘Helemaal niet, je kan niet zo maar veranderen!’ gilt Catalina even hard terug. Selena duwt Catalina. ‘Ik ga met Zorro trouwen.’ Het blonde meisje draait zich om, maar wordt geduwd door de ander.
‘Ik wil helemaal niet trouwen. Ik ben vrij!’ roept Toby dramatisch en stort zich ook op de twee meiden. Het gebekvecht en geduw duurt nog een tijdje voort.

‘Jongens, jongens, zo kan het wel weer.’ De moeder van Selena komt het huis uit gelopen. ‘Komen jullie een ijsje eten?’ vraagt ze vriendelijk. ‘IJsje!’ roepen de drie in koor. Ze rennen achter elkaar aan het huis in. Het meningsverschil van een minuut geleden is vergeten en vergeven. Nu zijn ze weer gewoon Catalina, Toby en Selena in een wereld zonder Mega Mindy, prinsessen, feeën, Zorro en Kapitein Haak.

Reageer (4)

  • Boulevard

    Zo schattig!

    1 decennium geleden
  • Thunderfvck

    Haha geweldig gedaan (': Heel erg orgineel en grappig. Een klein foutje erin, dat was alles. Je schrijft heel leuk met een goede zinsopbouw.
    Goed gedaan!
    Nikki.

    1 decennium geleden
  • Ragnarok

    Hahaha, Orgineel, duidelijk geschreven, ze zijn echt grappig. Weinig tot geen spellingsfouten, vooral orgineel hahaha. Echt leuk gedaan :3

    1 decennium geleden
  • Casanova

    Haha, okeé. Origineler dan dit kan het niet worden. Héél goed gedaan! Het was origineel, je hebt een goede zinsopbouw, maakt weinig tot geen spellingsfouten en je verwerkt humor in je inzending. Goed gedaan!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen