Draco keek nerveus om zich heen en wachtte tot de drie Gryffindors ook de trap afkwamen. 'Niemand is jullie gevolgd?' Harry schudde zijn hoofd. 'Ze hadden niets in de gaten,' Draco knikte en probeerde de deur van Snape's kantoor open te krijgen. 'Op slot,' gromde hij. 'Laat mij maar. Alohomora,' 'Niets,' zuchtte Ron die tegen de deur aan duwde. 'Vast de Colloportus spreuk,' verzuchtte Hermione. 'Achteruit,' Draco duwde de drie bij de deur vandaan en richtte zijn wand op het slot. 'Bombarda maxima,' het sloot vloog in honderden stukjes door de felle explosie die uit Draco's wand schoot. 'Dat was,' 'Bloody brilliant,' Draco glimlachte kort en liep het kantoor in.
      'Ik hoor iemand de trappen afkomen!' zei Ron paniekerig. 'Hoe laat is het?' vroeg Draco aan Harry, waarna Harry op zijn horloge keek. 'Ze hebben net gedaan met eten,' Draco trok een gezicht en richtte zich tot Hermione. 'Schiet op, we hebben de brandstof nodig, nu!' 'Ik vind het niet!' piepte Hermione angstig. 'Geef hier,' bromde Draco waarna hij het tasje uit Hermione haar handen trok. 'Accio Brandstof,' een klein zakje schoot uit het tasje recht in Draco zijn hand. 'Goed, iedereen weet het adres nog?' de drie Gryffindors knikte waarna Hermione haar wand op het haardvuur richtte en er vuur ontstond. 'Goed, Hermione, ga jij maar eerst,' Draco strooide Brandstof in het haardvuur en zette enkele stappen opzij.
      'Ron, Harry, nu jullie. Als Snape mij hier aan treft is niet zo vreemd als wanneer jullie hier zijn,' commandeerde Draco nadat Hermione verdwenen was. Ron stapte in het haardvuur en verdween binnen enkele seconden. 'Harry, nu jij, snel! Ik hoor Snape,' de lage, emotieloze stem van Snape klonk duidelijk van op de gang. 'Wat is hier aan de hand?!' 'Nu, Harry, nu!' Draco duwde Harry het vuur in en ook hij verdween binnen enkele seconden. 'Malfoy!' schreeuwde Snape woedend toen hij Draco in zijn kantoor zag. 'Wat moet dat?' hij wees met trillende vinger naar het haardvuur waar smaragdgroene vlammen op uitwelde. 'Het spijt me, professor,' mompelde Draco waarna hij het tasje van Hermione van het bureau griste en ook de groene vlammen instapte.
      Met een harde klap kwam Draco met zijn hoofd tegen de bank aan. 'We hadden een kussen moeten neerleggen,' 'Dat was wel handig geweest,' Draco opende zijn ogen en wreef pijnlijk over zijn voorhoofd. 'OH, Draco!' Draco stond op en draaide zich om naar de deur waar een vrouw met blonde krullen stond. Haar gezicht was lichtjes ingevallen en de wallen waren duidelijk onder haar ogen te zien. 'Eh- hoi Alice,' begroette Draco Marnie haar 'moeder' nerveus. 'Oh, gelukkig ben je ongedeerd!' de blonde vrouw sloeg haar armen rond de ranke schouders van Draco en duwde hem zo dicht tegen zich aan dat hij bijna geen adem meer kreeg. 'Het spijt me,' fluisterde Draco. Alice liet Draco los en wreef de tranen uit haar ogen. 'Kom, jullie hebben vast honger,' ze toverde een waterige glimlach op haar gelaat en nam Draco's hand en trok hem de woonkamer uit richting de keuken. 'Jongens, kijk eens wie hier is,' zei ze opgewekt toen ze de keuken inliepen en de rest van het gezin aan de tafel zat. Draco voelde hoe drie paar ogen in zijn gezicht brandden. 'Fijn,' hoorde hij een gebroken stem aan tafel zeggen waarna een stoel naar achteren werd geschoven. Draco keek op en zag dat Manuel hem woedend aankeek, 'echt heel, heel erg fijn.' Hij botste expres tegen Draco toen hij de keuken verliet en naar boven liep. 'Net niet op hem, liefje. Kom zitten, kom,' Draco, Ron, Harry en Hermione zette zich nerveus bij aan tafel en keken elkaar angstig aan. Alsof er ieder moment een bom kon ontploffen in dit huis.
      'het voelt goed om terug magie in huis te hebben, niet waar, Eric?' Alice praatte al aan één stuk door terwijl de rest in stilte verder at. 'Wat? Ja, heel goed lieverd,' Alice glimlachte pijnlijk en zweeg toen ook tijdens de rest van het eten.
      Na het eten hield Hermione Alice met de afwas en probeerde Harry en Eric Ron duidelijk te maken dat bij Muggle-schaak je de pionnen zelf moest verzetten. 'Wat een stom spel,' gromde Ron toen de pionnen elkaar niet afmaakten en je ze gewoon van het bord moest afhalen. 'Hoe lang blijven jullie?' vroeg Lucy toen ze een kop dampende thee voor Draco zijn neus zette. 'Ik denk dat we het best morgen vertrekken,' zei Draco terwijl hij afwezig met zijn lepel in de dampende vloeistof roerde.


________

And then, the adventure began. :3

Reageer (9)

  • McGuiness

    Cool!

    1 decennium geleden
  • TheRipper

    Go on please!!

    1 decennium geleden
  • Lordinxo

    WOEHOE. snelverder!

    1 decennium geleden
  • Cleverness

    ze zijn niet echt aardig tegen elkaar...

    1 decennium geleden
  • jumbielove

    verder gaan

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen