Foto bij ~Chapiter 4~

Twee dagen later zat River weer in de klas. Ze kon haar been weer normaal gebruiken en was zoals altijd weer vrolijk in de klas. 'Ik denk dat ik ga blokken vanmiddag. Niet dat het echt nodig is, maar wat heb ik anders te doen?' Karin lachte. 'Je kunt mij helpen met studeren.' River knikte. 'Oké dan!' Ze stak haar pink uit. 'Beloofd!' Karin stak ook grijnzend haar pink uit. 'Beloofd!' Ze verstrengelde hun pinken in elkaar. 'Ik snap niet waarom je altijd pinkie zweer doet.' River's ogen werden groot. 'Dat is de belangerlijkste beloftesvorm voor mij!' Ze schoten in de lach en praatten verder.
Zero zat achteraan en bestudeerde River. Hoe kon zij haar hebben getekend terwijl ze haar niet kent? En waarom hadden ze het over medicijnen en lopen? Gelukkig was hij net op tijd weggelopen anders had River hem betrapt. Waarom zei ze niks? Ze keek elke dag gewoon vrolijk. Zijn gedachtte werden onderbroken omdat de docent binnenkwam. 'Ga zitten allemaal, de les is begonnen.' Iedereen ging op zijn eigen plek zitten en pakte zijn of haar boeken. River pakte haar tas, of dat is wat ze dacht dat ze deed. Ze had haar tas niet gepakt. 'Shit.' Fluisterde ze. Ze pakte haar tas opnieuw en dit keer ging het goed. Ze pakte een nieuw schrift die Zero nog niet had gezien. Het was een klein zwart schriftje. Ze schreef de datum op en zette daar een paar strepen achter. In totaal 4 strepen. De docent liep naar River toe. 'Wat is dit voor schrift?' River bleef stil. 'Ik denk niet dat dit een aantekeningen schrift is. Wat is dit?' 'Privé.' Fluisterde ze. 'Kom na de les maar naar me toe.' River knikte met een rood hoofd. Karin schoof dichter bij haar. 'Wat is dat voor een schrift?' 'Privé.' Fluisterde ze terug. De les ging goed maar Zero bleef af en toe toch naar River kijken. Ze liet telkens haar pen los, plots. Of allerlei andere dingen. Jammer genoeg stond River op een gegeef moment geschrokken op. 'Meneer?' De leraar keek op. 'Ja?' 'Ik ben een boek vergeten, zou ik die alstublieft mogen halen?' Hij knikte en River rende haast de klas uit. Toen ze na een kwartier niet terug kwam ging de docent naar Zero. 'Ga jij River eens zoeken? Ze is al veelste lang weg.' Zero stond zuchtend op en verliet het klaslokaal.

Hij liep naar de dorm waar River zat en klopte op de deur. 'Wie is daar?' Vroeg een schore stem. 'Zero. Mag in naar binnen?' Het bleef stil. 'Ik accepteer dat als een ja.' Zero liep de kamer in en zag dat River op haar bed zat met haar gezicht verstopt in de kussen die ze vast hield. 'Is er iets?' Vroeg Zero die aan het randje van het bed ging zitten. 'Ik heb mijn medicijnen laten liggen in het kantoor van directeur Cross.' Zei ze nog schoor. 'Wat voor medicijnen?' Ze hield haar schouders op. 'Ik heb ze nodig, maar ik wil niet uit de kamer.' 'Hoezo niet?' Ze hield haar schouders op. 'Kun jij tegen de leraar zeggen dat ik me niet zo lekker voelde? Alsjeblieft?' Zero ging in de kledingmakerszit zitten op haar bed. 'Je moet me vertellen wat er aan de hand is, dan help ik je wel.' Ze schudde haar hoofd. 'Ik vertel het je later wel.' Zero stond op. 'Oké. Ben zo terug.'

Hij kwam een half uur later haar kamer weer in. River was niet verschoven. 'De leraar vond het goed, maar hij zei dat je morgen dan moet vertellen wat dat boekje is.' Ze knikte. 'En hier zijn je medicijnen. Ik heb ook een glaasje water voor je meegenomen.' 'Bedankt.' Ze ging rechtop zitten. Haar gezicht zag er niet uit. Het was helemaal nat en rood. 'Sorry dat je me zo moet zien.' Fluisterde ze. 'Neem dit nou maar.' Ze pakte het pilletje uit zijn hand. 'Is het goed dat ik vanavond of morgenavond uitleg wat er is? Ik heb eigenlijk geen zin om het nu te vertellen.' Hij knikte en River slikte haar pil in en dronk de hele glas leeg. 'Maar,' 'Typisch.' Ze stompte Zero. 'Zou jij mij dan kunnen uitleggen wat er mis is met jou? Ik wil je helpen.' 'Als het een goed verhaal is dan misschien wel ja.' Ze knikte. 'Ik zal m'n best doen ok het zo goed mogelijk uit te leggen. En nu, uit mijn kamer! Ik moet nog even studeren en jij moet naar de les, die al is afgelopen... Oeps.' Zero stond op. 'Tot vanavond.' Hij liep de deur uit en op dat moment kwam Karin binnen. 'Woow! Wat is er met jou gebeurd?!' Ze gooide haar tas en boeken die ze in haar hand had op haar eigen bed en ging bij River zitten. 'Niks, het gaat weer.' Ze stond vrolijk op. 'Zet die masker eens af en vertel me wat er is!' River ging weer zitten. 'Later, oké?' Ze stond weer op, pakte haar tas en liep de kamer uit. 'Waar ga je heen?' 'Heb frisse lucht nodig!' Ze ging naar het open raam en sprong daaruit en belandde in een boom. Ze klom daar weer uit en liep door de bomen heen naar het boompje. Daar ging ze zitten en pakte uit haar tas haar tekenboekje. Ze begon te tekenen en toen ze klaar was was het al etenstijd. Na het eten hielp River Karin een uurtje met het huiswerk. Daarna moest ze aan het werk.

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen