Foto bij ~ Hoofdstuk 21 ~

Er zit een personage uit een ander hele coole fanfiction in dit hoofdstukje verstopt!
Read, React & Enjoy

- Bob pov -
Een voor een kwamen de kinderen de kamer binnen. Ze keken een beetje verbaasd rond. Het meisje met het zwarte haar, wat Harry liet blozen, was er ook weer. Ginny, Loena en Marcel had ik ook voorbij zien komen.Ik hoopte dat ik Loena nog even dag kon zeggen, ze was zo lief. Gred en Feorge hadden een meisje meegenomen die ik nog nooit eerder had gezien. Ze had lang, bruin krullend haar, een vrolijke lach en een vriendelijk gezicht. Ze deed me denken aan iemand, maar ik kon er niet zo snel op komen.
Vandaag was de eerste les van de SVP, en aangezien ik niet eens een toverstok kon vasthouden, was ik maar mensen aan het bestuderen. Na een tijdje begonnen de mensen met te vervelen en ik ging op zoek naar Evie. Die moest hier toch ergens zijn. Al zoekend hupste ik door de Kamer van de Hoge Nood. Met moeite ontweek ik een been van Marcel, die struikelde terwijl hij bezig was met het ontwapenen van Harry. Een toverstok vloog rakelings langs mijn hoofd. Levensgevaarlijk hier!
Uiteindelijk vond ik Evie in een hoekje bij de boekenkast. Ze zat op een bladzijde van een groot boek met een zwarte kaft. Ze las aandachtig en merkte niks van haar omgeving. Langzaam sloop ik naar haar toe. Toen ik vlak achter haar zat schreeuwde ik keihard in haar oor.
'KOEKJE!'
Met een gilletje vloog Evie naar voren, stuiterde van het boek af en verdween onder de kast. Ik hoorde wat gerommel en even later kwam een bestofde en boze Evie er weer onder vandaan.
'BOB!'
'Ja?' zei ik zo onschuldig mogelijk.
'Waar was dat goed voor?'
'Ik wou je laten schrikken'
'Nou, normaal als je iemand wil laten schrikken, roep je gewoon heel harde BOE!'
'Ach, ik wou wel eens iets anders!'
Grijnzend keek ik haar aan.
'Je spoort niet Bob, echt niet'
mopperend begon Evie de stofpluisjes uit haar paarse vacht te schudden.
'Wat was je eigenlijk aan het lezen?'
Nieuwsgierig boog ik me over de opengeslagen bladzijde.
'Heel interessant, kijk hier!'
Evie boog zich over een stukje tekst onderaan de bladzijde. Snel begon ik te lezen.

Faunaten

Wat is een faunaat?

Een Faunaat is een tovenaar of heks die zich, zonder de hulp van een toverstaf, kan veranderen in een dier.In welk dier de tovenaar zich kan veranderen hangt af van wat voor type mens de tovenaar zelf is. Daarom kan een tovenaar/heks zich maar in een specifiek dier veranderen, en heeft ook geen controle over welk dier dit wordt. De kans om te veranderen in een gevleugeld dier is erg klein.

Achtergrond

Het duurt erg lang om te leren een Faunaat te worden. Zelfs een talentvolle tovenaar zal er al gauw zo'n vijf jaar over doen: ten eerste is het gewoon erg moeilijk en ten tweede moet de tovenaar eerst weten wat er mis kan gaan en hoe hij dat kan voorkomen.Een wezenlijk verschil tussen een faunaat en een tovenaar die door middel van transfiguratie in een dier veranderd, is dat een faunaat in diergedaante zijn menselijke persoonlijkheid, herinneringen en bewustzijn behoudt, en zich dus bewust is van zijn doen en laten. Bij transfiguratie krijgt de tovenaar ook automatisch het brein en instinct van het dier waar hij in veranderd, en kan dan niet meer als mens denken. Hierdoor vergeet hij dat ooit een mens te zijn geweest en bestaat het risico dat hij de rest van zijn leven in de gedaante van het dier moet slijten.
Iedere tovenaar of heks die zichzelf in een dier kan veranderen, moet zich registreren bij het ministerie van Toverkunst. Ze moeten hun precieze kenmerken als dieren doorgeven (soort dier, kleur vacht, grootte, etc.) en mogen geen misbruik maken van hun macht als Faunaat. Faunaten die zich niet laten registreren riskeren een gevangenisstraf indien bekend wordt dat ze faunaat zijn.


Verbijsterd staarde ik voor me uit. Dit kwam mij wel heel bekend voor.

Reageer (6)

  • Pandorica

    Koekje, dat klinkt leuker!
    Ik zeg dat ook vaak!
    Ik hou van bobbie! ;D
    Ik hou van jou storie
    Ik hou van Feorge,
    Natiulijk ook van jou!
    :P
    nu ga ik verder ook verder schrijven! :D

    1 decennium geleden
  • xMissJoJo

    Wat is een 'pov' eigenlijk? :$

    Ahahaha, koekje, zo geweldig!!! (yeah)

    Hoe verzin je het toch. (yeah)

    1 decennium geleden
  • Puntjuuhh

    Geweldig!

    1 decennium geleden
  • NoDeatheater

    Nice!

    1 decennium geleden
  • Kreynta

    haha, koekje xD
    bobbie is zo geniaal x'D
    luf hem (H)
    muhahahaha, wedden dat bob gwoon het mysterie gaat oplossen en iedereen gaat redden?
    en waar komt dat hem bekend van voor??
    I wanna know!! :Y)
    snel verderr! <33

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen