Niet echt geintereseerd bestudeerde ik de brief. Natuurlijk wist ik al wat erop stond, dat ik toegelaten was. Dus dat stuk tekst sloeg ik over, en keek toen naar de boekenlijst.

ASTRONOMIE VOOR BEGINNERS, Haver Kannen.
DE GOEDE MIX TOVERDRANKEN, Haver Kannen.
FABELDIEREN HOE EN WAT, Rubeus Hagrid.
HET IDEALE BEZWERING BOEK, Haver Kannen.
GOED GEKRUID (Kruidenkunde), Marcel Lubbermans.
VERWEER TEGEN ZWARTE KUNSTEN HOE EN WAT, Haver Kannen.
DIEP IN DE GESCHIEDENIS (Geschiedenis van de Toverkunst), Haver Kannen.
VAN HET EEN NA HET ANDER (Gedaanteverwisseling), Haver Kannen.

Mijn ogen schoten vuur... Die Hagrid en Lubbermans een boek schrijven? Dat geloof ik nooit. Waarschijnlijk zou het een prut boek zijn waar je niks aan had, nouja zeg, tegenwoordig zijn ze allemaal knettergek geworden - en wie die Haver Kannen was, tsja, weet ik veel. Zou wel even een trend zijn en volgendjaar schrijft iemand anders de boeken weer. Hmpf, kan'nie wachten.
'Mam, wie is die Haver Kannen?' zei ik mopperend. Ik wou niet dat ze zo beroemd was, tenzij ze bij Zwadderich zat. Dan mocht het wel, eindelijk, iemand van het goede soort die de boeken schreef. Als oom Severus nou nog leefde had die al lang de school overgenomen en allemaal perfecte boeken geschreven...
'Haver - wie? Nee, ik heb geen idee. Zou ik het even voor je opzoeken?' vroeg mam. Ik knikte rustig, misschien stond ze wel in een paar boeken ofzo, weet ik veel. Als ze bij Griffoender, Huffelpuf of Ravenklauw zit hoef ik niet meer van haar te weten, dan wist ik genoeg.
'Schat?' zei mijn moeder tegen me vader. Pap kwam aangelopen en gaf mij even een aai over m'n bol. Ik zuchtte even kort en glimlachte als de-ideale-dochter.
'Ja, Garinne?' Zo heette mijn moeder dus, volgensmij zou iemand die van Zwadderich kwam en heel bekent zijn ook zo heten, dus vond ik het best. Mijn moeder was natuurlijk ook bekent, duhh.
'Zullen we overmorgen naar de Wegisweg gaan?' Ik spitste mijn oren, en luisterde aandachtig mee. Ik glimlachte - opnieuw - mijn glimlach naar ze. Ik deed mijn linker haarpluk opnieuw in het zwarte met groene streepjes knipje.
'Ja, is goed. Zeg, prinsesje - wat wil jij allemaal hebben?' Het eerste wat in me op kwam was: zwarte kat en een zwarte uil. Met groene ogen, anders hoef ik hem niet.
'Een zwarte uil en kat met groene ogen,' zei ik "bescheiden".
'Oke,'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen