Foto bij Ik heb gedaan wat ik kon...

‘Laat me maar los Rose – Ik zal me beheersen!’ Rosalie liet me aarzelend los. Maar ik kon aan haar blik zien, dat ze klaarstond om me terug vast te grijpen, zodra ik een verkeerde beweging zou maken.

‘Bella!’ Edward kwam paniekerig aanlopen. Emmet en Carlisle’s aandacht voor Hella verzwakten even. En daar maakte ze misbruik van. ‘Ik geef het niet op Bella!’ Siste ze en verdween in een flits. ‘Ze is ontsnapt!’ Riep ik paniekerig. ‘Rustig maar!’ Suste Rosalie me. ‘We zullen ervoor zorgen dat ze niet in de buurt van Bella komt!’ Edward gaf Bella een knuffel en sprak sussende woorden, toen hij mij zag veranderde zijn blik van ultra bezorgd, naar pure woede. ‘Jij!’ Brieste hij toen hij op me af liep. ‘Ze had dood kunnen zijn! Door jou stomme schuld! Rot op en ga weg voor altijd!’ Ik slikte. ‘Het is goed, ik ga al...’ Carlisle kwam ertussen. ‘Niets van, Jenna, jij blijft hier, en jij Edward... Het is niet aan jou om te beslissen wie er in mijn huis woont!’ Edward’s ogen werden groot. ‘Wat? Dat meen je niet Carlisle! Door haar schuld was Bella bijna dood! Als ik de gedachte van dat moordmachine niet had gehoord dan...’ Hij rilde even. Carlisle kneep zijn lippen zuinig samen. ‘Wat vind jij hiervan Bella?’
Alles blikken waren nu op het rillend meisje gericht. Bella wende haar blik af en keek strak naar de grond. ‘Laat Bella maar even, de beslissing is genomen, Jenna blijft bij ons wonen!’ Edward liep langzaam naar me toe. ‘Jij...’ Sprak hij op fluweelzachte toon, zodat elk woord nog meer pijn deed. ‘Jij zult het geluk van dit gezin verpesten, dit is nog maar het begin. Ik weet echt wel wat er gebeurde ongeveer een maand geleden! Wij zouden haar kunnen beschermen tegen de Volturi... Maar jij hebt alles verpest, elke seconde dat je hier in de buurt bent, komt dichter bij het doodvonnis van Bella!’ Ik slikte. Ik wist niet dat woorden zoveel pijn konden doen. Ik aarzelde niet. Ik rukte de ketting van m’ n nek, en gooide hem op de grond en liep naar Bella. Edward wou naar ons toe sprinten, maar Emmet greep hem vast, wat hem volgens mij alles kracht van de wereld kostte.
Ik slikte nogmaals. Ik keek Bella doordringend aan. ‘Ik heb gedaan wat ik kon...’ Mompelde ik en liep zo snel als ik kon richting de duisternis.

Reageer (2)

  • Recidivism

    snel verder

    1 decennium geleden
  • Jacksessed

    OMG DAT KAN OOK WEL WAT AARDIGER OF NIET DAN , ZIELIGE JENNA SNEL VERDER (H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen