Foto bij Ophelia

Hij sloeg een spierwitte arm om haar heen, en gaf haar een kus op haar wang. Waarop Bella zoals gewoonlijk bijna flauw viel. Ik rolde met mijn ogen en sprong recht. Als ze melig gingen doen – was ik weg.

Ik wist niet goed waar ik nu naartoe moest. ‘Bieb!’ Mijn gsm ging af. Ik had een sms van Kimmy, of ik naar de school van Forks wou komen. Tja, waarom niet, ik had ik toch niets beters te doen. Alleen regende het wel buiten, maar in tegenstelling tot vroeger - toen ik nog een mens was – had ik er nu helemaal geen last van. De school van Forks was een saai terrein, met al even saaie grijze – betonnen gebouwen. Tegen een muurtje stond een bleke gestalte. In haar zwart haar glinsterden allemaal kleine druppeltjes. Het leken wel kleine diamandjes. ‘Hoi!’ Zei Kimmy toen ze mijn zag. ‘Hey!’ Grijnsde ik. ‘Wat heb ik gehoord, Met de hotste jongen van de streek gekust? En dat zonder mij het te vertellen!’ Ze keek we verwijtend met toegeknepen ogen aan. Voor de zoveelste keer in korte tijd werd ik knalrood.
‘Sorry Kimmy, maar het was niet ernstig, ik bedoel – Ik was dronken!’ Kimmy haalde haar schouders op. ‘Wat jij wilt Jenna, nu ja – zullen we dan maar eens naar de roedel gaan?’ Ik voelde me plots warm vanbinnen. ‘Geweldig! Kom dan gaan we meteen!’ Kimmy was direct weg, en ook ik liet niet op me wachten. ‘He jullie!’ We draaiden ons verbaasd om. Er kwam een meisje aangelopen. Ze was heel knap, ongeveer even groot al ik. Lang golvend blond haar en grote helderblauwe ogen.
‘Stop eens even!’ Riep ze haastig. Ze was geen vampier, dat zag ik direct. Alhoewel het me wel verbaasde. Ze was ongeveer even knap als de gemiddelde vrouwelijke vampier. Ook haar stem was prachtig. ‘Weten jullie toevallig of dit de Forks High School is? Ik ben hier nieuw, en ik moet me nog inschrijven...’ Ik knikte. ‘Ja dit is de Forks High School, van waar kom je?’ Ze bekeek me eerst uitgebreid voor ze antwoord gaf. ‘Ik heet Ophelia, en ik kom uit Texas... En jullie?’ Ik vroeg me af of ik haar wel aardig vond. ‘Ik ben Jenna, ik woonde eerst in Phoenix...’ Toen schoot me weer te binnen wat ik aan iedereen moest vertellen.
‘Maar mijn ouders zijn gestorven, toen heeft mijn neef Edward me geadopteerd, hij is pas getrouwd met zijn vriendin... Net als Kimmy, zij is ook geadopteerd.’ ‘Ik ben wat?’ Mengde Kimmy zich tussen het gesprek. Ik gaf een trap op haar teen, toen ze op haar lip beet herinnerde ik me dat ik nogal sterk was nu. Nu ja, Kimmy was ook vampier, ze kon er wel tegen.
Ophelia keek met opgetrokken wenkbrauwen naar Kimmy die met pijnlijke trekken op haar gezicht rondsprong. ‘Heeft ze dat vaker?’ Vroeg Ophelia. Grijnzend antwoordde ik. ‘Neen niet echt nee...’ ‘Hallo ben je hier nieuw?’ Achter Ophelia stond plots een jongen met een kinderlijk gezicht en blond haar. Ophelia knikte. ‘Ik ben Mike!’ De jongen stak zijn hand uit. Ik draaide me terug om naar Kimmy. Het zag er naar uit dat Ophelia al een vriend had gevonden. ‘Kom je Kimmy, dan kunnen we naar de roedel!’ Kimmy kwam nonchalant wat dichter naar me toe. ‘Inderdaad, want je wilt zeker naar Alex he!’ Ik rolde met m’ n ogen.

Reageer (1)

  • Jacksessed

    VERDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU (H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen