Foto bij Een dag voor de begravenis

Het is een dag voor de begravenis van Silvie. De meiden horen nu wat voor straf Coos krijgt.

De meiden zitten allemaal bij Silvie thuis. Ze helpen Silvie haar ouders met de voorbereiding van de begravenis. Dit is wel een heel lastig onderdeel. Dat vind iedereen. Silvie haar moeder zet thee voor de meiden. De vader van Silvie is met het zusje Diana, bloemen voor op het graf aan het uitzoeken. Wat was Silvie haar lievelings nummer okal weer? vraagt Tina zich af. Because of you van Kelly Clarckson. zegt Daisy zeker. Vul dan in. zegt Lotte. Tina vult het op het leistje in. Daar komt de moeder met de thee. Hier meiden. zegt ze. De meiden pakken allemaal een kopje. Lotte krijgt weer tranen in haar ogen. Het is zo gek om hier te zijn en Silvie is gewoon niet thuis. huilt ze. De moeder van Silvie slaat een arm om Lotte heen, zij heeft ook tranen in haar ogen. Ik weet het lieverd. zegt de moeder lief. Weten we allemaal al wat we gaan zeggen? vraagt Daisy. Ja, ik weet het al. zegt Tina. Ik heb er de hele nacht over na gedacht. Ik weet het ook al. zegt Lotte die haar tranen afveegt. Daisy noteerd het. De vader van Silvie en zusje Diana komen thuis. Diana komt bij de meiden zitten en vader zegt dat hij de begravenis ondernemer gaat bellen. Net al hij dat wil doen, gaat de telefoon. Hallo, met Jos Jachtman. zegt hij. De meiden horen maar half wat er gezegt wordt. Als vader weer ophangt, komt hij aan tafel zitten. De rechter heeft uitspraak gedaan over Coos. zegt hij. De meiden worden zenuwachtig. Wat zei hij? vraagt Lotte. Coos krijgt 45 jaar cel straf. De meiden krijgen tranen in hun ogen van blijdschap. Dat verdiet hij. zegt Daisy. Daar is iedereen het mee eens. Na die 45 jaar, gaat vader verder. Zal hij nog een verplichte cursus van 3 jaar moeten volgen over moordplegen. De meiden zijn heel blij en de ouders van Silvie ook. Meiden, gaan jullie maar naar de kamer van Silvie, zoek maar uit wat jullie leuk vinden, de rest gaat naar een goed doel. zegt de moeder. De meiden knikken en gaan naar de kamer van Silvie.
Zonder Silvie is haar kamer zo leeg. De meiden worden weer emotioneel. Waar beginnen we? vraagt Tina. Haar kleding? stelt Lotte voor. De meiden doen de kleren kast van Silvie open. Ze heeft zoveel mooie kleren. Ik kan het niet. huilt Daisy, ik ga niet in de kleren lopen die Silvie gedragen heeft. Ik ook niet. zeggen Lotte en Tina tegelijk. Mij te pijnlijk. zegt Tina. Ze doen de kast weer dicht. Kijk, hier was ik altijd zo jaloers op. Tina pakt de ring die Silvie zo mooi vond. Ik wilde hem ook altijd hebben. Neem maar. zegt Daisy. De meiden vinden dit lasig. Bijna alles wat ze zien doet ze te veel aan Silvie denken. Uiteindelijk kiest Daisy: De zilveren ketting met kleine dimantjes en de Glitternagelak. Lotte heeft gekozen voor: Een roze sjaaltje en Tina heeft: De ring, een haarbandje en een paar witte oorbellen. De rest laten de meiden zo.
Wat doen we met de cd's van Silvie? vraagt Tina. Kijken wat we leuk vinden? vraagt Daisy. Ze vinden bijna alles leuk, dus nemen ze alles mee. Dat verdelen ze eerlijk. Ze lopen de kamer van Silvie uit. Die hebben ze nu voor het laatst gezien.

Reageer (2)

  • Daystar

    Goed zo voor Coos!!! Gerechtigheid

    1 decennium geleden
  • daredreaming

    Ooo,, Wat sielig!!
    noujah, eer coos eruit komt is ie bejaard:P

    Snel verder!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen