Allereerst: jeej een abo hahaha. Leuk dat je het wilt lezen.
Ten tweede ik weet het ik schrijf weinig bedankt school

Rachel Berry
Met een zucht draaide ik het kraantje dicht en wikkelde behendig mijn haren in een handdoek.
Ik was weer eens gesluhst. Ze hadden deze week een nieuw smaakje die nog erger brand dan bosbessen; cola.
IK droogde mijn haren nog wat af en haalde er snel een borstel door heen voor ik het vlocht.
Met snelle passen liep ik naar mijn kluisje waar ik alles in propte om vervolgens -tien minuten te laat- naar Glee te gaan.

Ze waren schijnbaar nog niet echt begonnen want ik hoorde alleen een hoop geroezemoes van het lokaal komen.
Met een zucht duwde ik de deur open en gelijk draaide alle gezichten naar me toe.
"ho eens miss. bossy pants waarom ben jij laat?" Mercedes keek me doordringend aan.
Een steek in mijn hart veroorzaakte ze met haar opmerkingen.
Ik wist het, ik was egoïstisch en zelfzuchtig en wou dat alles om mij draaide.
Ik of anders niemand stond in de spotlight.

Een geknip voor mijn gezicht schrok op uit mijn gedachtes en Mercedes keek me grijnzend aan.
"ze hebben me geslush't oke" mompel ik iets wat vaag.
Ik hoorde wat andere grinniken en Finn keek me bezorgd aan waardoor ik glimlachte.
Snel pakte ik een stoel die ik naast de zijne trok en legde mijn hoofd op zijn schouder.
"Gaat het lieverd?" vragend en bezorgd kijkt hij me recht aan en ik knik terwijl ik naar zijn hand grijp.
Mr. Shue klapte in zijn handen "oké nu we compleet zijn, we hebben het over de Nationals jongens. Ik wil een solo, duet en een groepsnummer" hij schrijft het snel op het bord. "iemand een idee?" Gelijk stak ik mijn vinger in de lucht. Iets wat grijnzend keek hij me aan "Rachel?".
"IK dacht eraan een musical nummer of gewoon eens lekker Broadway"glimlach ik en kijk rond.
"Serieus Berry. Dat zeg je elke keer. Dit keer is en blijft het antwoord nee. Niemand wilt het behalve jij en misschien ook wel LadyHummel. Maar nope het gaat niet gebeuren, we moeten iets van nu en origineels wat iedereen leuk vind" Santanna kijkt me arrogant aan en gaat naast mijn staan.
Bozig kijk ik haar aan. "Dat kun je ook anders zeggen" kaats ik bozig terug en ga weer naast Finn zitten die een arm om me heen slaat.
"Broadway is ook leuk en origineel" mompel ik eigenwijzig maar zacht.
Santanna trekt een wenkbrauw op en laat een spottend lachje horen "in je dromen ja" Ik besluit er maar niet op in te gaan.
Ze lette gewoon niet op gevoelens. Het was irritant maar ja het was een eigenschap van haar die je niet kon veranderen.
Santanna tikte de pianoman die altijd klaar zat aan en begon Valerie te zingen.
.
Iedereen keek op toen er geklopt werd op de deur. We waren over de helft van Glee tijd.
Snel keek ik rond, iedereen was er dus dat betekende of het was Emma of Sue die ons lastig kwam vallen. Ik zuchtte weer even en hoopte vurig dat zij het niet was. Maar aan de andere kant als het Emma was gingen ze lopen kleffen en konden we net zo goed naar huis terwijl we voor Nationals moesten oefenen.
Ik hoorde een iets wat bozige "Wat?!" van Finn af komen en gezucht. Nieuwsgierig keek ik op en keek ik recht in het gezicht van, nee dit was niet waar. Niet hij, Jesse... Iedereen keek verbaasd, boos of afwachtend naar hem. "Jesse wat kom je doen?" vraagt Mr. Shue en kijkt hem even aan. "Ik zit vanaf vandaag hier op school dus ik wou bij Glee Club komen" zegt hij formeel. Met grote ogen kijk ik hem aan. "Dit meen je niet!" roepen Santanna en ik in koor. Als het iemand anders was hadden we vast in een deuk gelegen maar woedend, verdrietig maar vooral ongelovig kijk ik hem aan. Ik loop naar hem toe "Waarom Jesse, kom je het erin wrijven? Kom je Finn van me afpakken?" niet begrijpend kijk ik hem aan. Hij schud zijn hoofd "Nee Rachel, ik houd nog steeds van je, dat moet je weten. Ik wil je gewoon elke dag zien en een aantal van Vocal Adrenaline zijn niet zo blij met me" zegt hij zacht en kijkt me doordringend aan. Ineens vol woede kijk ik hem aan "ik weet dat er iets achter zit Jesse Sint James. De vorige twee keren beweerde je het ook en kijk maar hoe dat afliep" sis ik bozig naar hem. "Berry niet alles draait om jou, hij is hier omdat hier lekkere meiden zitten dan bij Vocal" ik zie haar knipogen naar hem. Ze loopt richting Jesse en zet haar hand in haar zij en kijkt me arrogant aan. "Weet je wat, zoek het ook lekker uit. Als hij hier bij komt ben ik weg hier" Ik zie dat Mr. Shue wilt protesteren en ik kijk hem vastbesloten aan "nee het is kiezen hij erin of ik erin" bozig draai ik me om en loop zonder pardon weg naar de kantine.

Eenmaal in de kantine haal ik alvast wat te eten aangezien het zo pauze was. Ik ging aan de Glee tafel zitten maar bedacht me dat ze waarschijnlijk Jesse erin lieten en mij eruit haalde. Ik liep naar de niemandtafel. Hier zat iedereen met een lage status die niet in een groepje hoorden. Met een zucht begin ik te eten, zelfs Finn of Kurt kwamen niet eens naar me toe. Nu pas besefte ik het. Nu ik niet meer in Glee zat was ik alleen. Ik had niemand, zeker niet omdat ik niet zou komen voor Jesse weg was. Zuchtend staarde ik voor me uit. Kurt was al sinds mijn eerste jaar hier mijn beste vriend, we deden en deelden alles samen. Toen we beide op Finn vielen beloofden we dat niemand hem zou nemen.....

Reageer (1)

  • Cherri

    snel verder!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen