Foto bij Gedachten

Eenmaal in het vliegtuig onderweg naar het hoofdkwartier van X-Com dwarrelen de gedachten door mijn hoofd. Trots en twijfel strijden met elkaar. Trots, omdat ik als leider van een relatief nieuwe en onbekende Special Forces ben gekozen om XCOM te leiden. Ik, een Pool, terwijl we gezien worden als de klaplopers van Europa! Nouja, tot de Grieken die positie grotendeels overnamen. Maar ook twijfel: Ik zal het commando op me moeten nemen van een complete organisatie die binnen enkele uren waar ook ter wereld moet kunnen toeslaan. Dat op zich is niet zo veel anders dan wat wij in de GROM doen, alleen onze vijand is anders: Buitenaardse wezens met superieure technologie en afschuwelijke biologische wapens. Maar de problemen reiken nog verder, ontdek ik als ik de dossiers doorlees. XCOM zal onder mijn commando staan en we zijn grotendeels autonoom en we worden gefinancierd door alle landen in de wereld. Alleen, ieder van die landen heeft ook een eigen leger, en niet alle landen subsidiëren ons van harte. Sommigen zouden zich liever concentreren op hun eigen leger. Ik zal me ook met eventuele geldproblemen en diplomatieke strubbelingen bezig moeten houden. Niet mijn sterkste punt.

Het grootste deel van het werk ligt me echter wel: Het opzetten van operaties en het plannen en leiden van aanvallen. Ik zal helaas persoonlijk niet mee mogen vechten, maar het is niet anders. De apparatuur waarmee ik mijn mannen en vrouwen kan leiden schijnt echter geweldig te zijn. Ik zou een beter overzicht hebben dan wanneer ik zelf op het veld zou staan, is mij verzekerd. We zullen zien.

Wie die mannen en vrouwen zijn die voor XCOM zullen vechten is echter zeer interessant: Special forces over de hele wereld zullen hun beste mannen en vrouwen naar voren schuiven waarna wij ze kunnen inhuren. Dat word zeker interessant. De Navy SEALs en mjn eigen GROM verschillen in hun trainingsmethoden en specialiteiten. Het zou zeer interessant zijn om al die verschillende specialiteiten te mixen en samen te laten werken in kleine units. Het zal ook ingewikkeld zijn om een trainingsmethode te vinden waarmee al die verschillende mensen snel en goed kunnen samen werken. Andere praktische vragen dringen zich op: Wat word de voertaal? Het zal ongetwijfeld geen Pools worden, vrees ik. Gelukkig spreek ik vloeiend Engels.

Hm. We zullen beschikken over de beste wapens en de slimste wetenschappers. Ik vraag me af of we de technologie van de aliens kunnen aanpassen aan eigen gebruik? Volgens videobeelden uit München gebruiken ze geen kinetische wapens, maar iets van lasers of plasma. Misschien dat we zelf ook energie wapens maken.

De beste wapens, de beste soldaten en geld om dat allemaal te betalen. Een ongekende vijand en een wereld om te beschermen. Dit gaat ongetwijfeld interessant worden. Ik gooi de dossiers op het tafeltje voor me -handig, die ruime privé-jets met hun tafeltjes- en begin alvast een plan op te stellen.

Reageer (3)

  • Overkill

    Dat word zeker interessant
    Wat word de voertaal?

    Op je dee-teetjes letten, Ali! (cat). Merk wel dat een Nederlands verhaal toch makkelijker te volgen is voor me. Ben benieuwd :3

    1 decennium geleden
  • Yoda

    Let wel een beetje op je gebruik van en :Y)
    Maar ik heb als vanzelfsprekend een abo genomen 8D

    1 decennium geleden
  • NoWorries

    Cool! Abo! :3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen