Er zit een aantal nieuwe rekruten in mijn squad. Hopelijk gaat het wat beter met ze dan de voorgaande lichting. Eentje heeft al een boel ervaring, de ander is wat nieuwer. Helaas hebben ze geen ervaring in het vechten met aliens. Het feit dat hun levens van mij afhangen drukt toch wel een beetje op me.



De Skyranger landde. We renden naar buiten en zorgden dat de landingszone veilig was. Onderweg naar de landingszone hebben we al gezien waar we achteraan zitten: Een grote bom en verschillende kleinere apparaten, die volgens dr Shen energie leveren aan de bom. Volgens hem moeten we rennen naar die apparaten en ze uitzetten. Dat zal ons de tijd geven om de bom uit te schakelen. De eerste twee generators kunnen we al snel uitschakelen, de derde levert problemen op. We kwamende eerste aliens tegen. Sniper Vakarian was helaas niet in staat om te schieten, wat betekende dat wij naar voren moesten rennen.



We zochten dekking in de trein. Applejack en Vakarian gaven dekkingsvuur terwijl Joe en Dimitri rondrenden om alle generators op te blazen.


Dimitri en ik raakten echter in de problemen. Ik beviel Applejack om naar de andere kant van het spoor te rennen. Terwijl ze rende werd ze beschoten en ze zocht onmiddelijk dekking. Ik schoot terug, rakelings over haar hoofd en kon de aanvaller uitschakelen.



Inmiddels waren we al bijna in het zicht van de bom. Applejack, ik en Dimitri renden naar voren om hem te ontmantelen.


We hadden zicht op de bom. Dimitri rende naar voren en sloopte hem.


Toe begon de ellende pas echt. Uit de lucht vielen aliens, heel veel aliens. Ze leken op mensen. Of Mr Smith uit de Matrix.


Dimitri begon als een dolle om zich heen te schieten en slaagde er in een van de nieuwe aliens neer te schieten. De alien ontplofte in een giftig uitziende wolk.


Als wraak schoot een van de anderen een giftige wolk op Dimitri af. Ik weet niet wat voor spul het was, maar de taaie Rus beschreef het alsof hij in een wolk van vuur liep, onbeschrijfelijke pijn. Gelukkig lukt het hem om het spoor over te kruipen en dekking te zoeken bij Garrus, die hem genas met een medkit.


Intussen was Applejack in een vuurgevecht verwikkeld geraakt. Zij slaagde erin haar vijand enkele keren te verwonden terwijl de alien misschoot.


Terwijl er heen en weer geschoten werd deed Garrus een paar stappen naar voren en trok zijn pistool, waarna hij met drie schoten zijn vijand omlegde.


De missie was voorbij! Deze keer geen doden. Applejack en Dimitri zijn beiden zwaargewond geraakt, maar ze leven nog. Dat is het belangrijkste.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen