17 maart 2015:
Doctor Vahlen wil een levende alien. Ze gelooft dat we er een kunnen vangen door hem te verdoven met een elektrische schok. Die ook nog eens gegeven moet worden van dichtbij. Ze weet niet eens of het zou werken. Doctor Shen ziet er echter ook heil in, aangezien we dan kunnen proberen te communiceren met een alien. Ze zouden ons hun geheimen kunnen leren. Ze zouden ons kunnen vertellen wat ze willen. Dat zou ongelofelijk waardevol zijn. Ik denk niet dat ik onze soldaten hun leven laat riskeren om een alien te vangen. Ik kan ze natuurlijk wel een dergelijk schok apparaat meegeven en hun vertellen dat als zij een goede kans zien hun het laten proberen.

Als ik de rest van het dossier doorlees besef ik wederom dat doctor Vahlen niet helemaal helder in haar hoofd is. Ze blijft er constant op hameren dat de aliens geavanceerder zijn dan ons, iets wat we al wisten. Ik zie ons met onze technologie nog niet hele zonnestelsels doorkruizen, laat staan de halve melkweg of waar ze ook vandaan komen.


Enfin, ze heeft wel een zeer interessante ontdekking gedaan: Ze heeft het DNA van de standaard alien, de kleine grijze mannetjes, die we sectoids hebben genoemd, gesequenced. Iets wat waarschijnlijk niet eens mogelijk zou moeten zijn, omdat onze techniek is bedoeld om het DNA van aardse wezens te sequencen. Hoe groot is de kans dat DNA wat van lichtjaren van ons vandaan komt precies hetzelfde is opgebouwd? Dat ze uberhaupt DNA hebben en hun genetische informatie op dezelfde manier opslaan als hier op aarde? Er zijn ongetwijfeld andere manieren om dat te doen. Deze sectoids bezitten echter wel DNA wat qua structuur precies gelijk is aan aards DNA. Dat niet alleen, maar hun volledige DNA sequence vertoont grote overeenkomsten met menselijk DNA. Dat doet de vraag rijzen waar ze vandaan komen. Zouden ze gerelateerd zijn aan mensen? Zouden ze soms gemaakt zijn uit mensen?

De tweede ontdekking van doctor Vahlen was namelijk dat het DNA van verschillende specimens grote stukken had die exact hetzelfde zijn. Zij vermoed dat dit betekent dat de sectoids gemaakt zijn door bio-engineering, wat zou betekenen dat hun technologie veel geavanceerder is dan de onze. (Ik zal haar toch echt moeten vragen op te houden met dat zeggen, dit word irritant) Het zou natuurlijk veel simpeler kunnen, namelijk dat de sectoids massaal incest plegen. Gelukkig heeft zij die conclusie niet getrokken, incest is nou niet bepaald de weg van de toekomst...

Ik heb doctor Vahlen bevolen om onderzoek te doen naar de wapens van de aliens. Doctor Shen zal intussen aan de slag gaan om met de resultaten van doctor Vahlen een gevangenis voor de aliens te ontwerpen zodat we ze levend kunnen vangen.

20 maart 2015:
We krijgen nieuws dat er weer enkele aanvallen hebben plaatsgevonden. Operation Lazy Flame in Mexico gaat van start.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen