"Strike 1 heeft toestemming om aan te vallen."


Geweldig. Een begraafplaats. Om 12 uur s'nachts nog ook. Zouden de aliens horrorfilms kijken?
"Hrm, wedden dat die Thin Men necrofiel zijn?"


Lebedev en House kijken geschokt naar Dimitri. Garrus en ik rolden alleen maar met onze ogen. Wij zijn het gewend.
"Sommige mensen houden van doden, andere van hun shotguns. Beiden zijn even erg."
Dimitri opent zijn mond om Garrus van repliek te dienen als ik hun onderbreek.
"Focus, alsjeblieft. Elkaars seksuele voorkeuren bespreken doe je maar op de basis."

Gelukkig luisteren ze. De sfeer werd grimmig. Er is een grote crypte middenin de begraafplaats. Waarschijnlijk zitten daar ook aliens verstopt.


Ik heb nauwelijks de rest daarvoor gewaarschuwd als er twee aliens uit komen rennen. We schieten ze onmiddelijk neer.


Rechts van het gebouw kwamen nog twee sectoids tevoorschijn. Van links... Hell, ik weet niet wat het was. Half machine half levend wezen, zonder benen maar met jetpacks. Waarschijnlijk snel.


"Focus op die dingen daar links!"
Ik trek mijn rocket launcher tevoorschijn en schiet. De explosie van de raket laat de jetpacks van de wezens ontploffen en ze schieten brandend weg.


"Boom!"
Dimitri schreeuwt terug dat hij het beter kan en rent opzij om een betere positie te vinden. Hij schiet op een van de sectoids maar mist. Op mijn commando rent Gregory House naar voren en schiet op dezelfde alien die sterft.


"Hoe voelt het om verslagen te worden door een nieuwe rekruut?" gilt Garrus, terwijl hij zelf richt op de laatste alien.
"Ik kom net terug van een lang ziekbed! Probeer jij maar eens plasma te vangen met je borstkas!"
Garrus schiet en raakt.
"Ik zorg er liever voor dat ik niet geraakt word!"

Iedereen herlaad. Dimitri loopt naar voren om eventueel aankomende vijanden te flanken. We horen ze van links komen. Lebedev ziet ze. Hij en Garrus openen het vuur. Lebedev mist, maar Garrus raakt.


De andere twee sectoids zoeken dekking. Ik sprint naar voren, samen met Lebedev en House. Dimitri en Garrus hebben geen zicht en zijn te ver weg.

Een van de sectoids straalt weer iets over naar de andere.


De ander schiet op me en raakt. Brandende pijn, mijn hart sloeg een paar slagen over. Ik weet niet wat er daarna gebeurde, maar volgens de anderen schoot ik vervolgens in wilde weg in de richting van de aliens waarbij ik de stralende sectoid raakte.


De andere stierf samen met de eerste. Daarna stortte ik in, in shock. Lebedev en House slaagden er samen in om me te stabiliseren en me in leven te houden terwijl we terugvlogen in de Skyranger.


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen