Dimitri Rasholnikov heeft als meest ervaren soldaat in het veld tijdelijk het commando op zich genomen.


"Strike 1 heeft toestemming om de UFO binnen te gaan."


Fijn. Ik zou niet illegaal een UFO willen binnen vallen. Gearresteerd worden in een poging de aarde te beschermen zou... beschamend zijn.
"Okay iedereen, naar voren!"


Lebedev heeft nauwelijks een paar stappen gezet of we zien de eerste aliens. Mijn favoriete dunne vriendjes. Tijd om ze voor te stellen aan Anja. Garrus is me helaas voor en schiet een van hen neer.


We rennen naar voren en duiken weg in dekking. Die dunne mannetjes zijn gevaarlijk.

Als we opkijken is hij verdwenen. Voorzichtig lopen we naar voren, goed uit onze ogen kijkend. Er is niks te zien. We horen wel geluid uit het bos ten noorden van ons, maar ik kan niks zien in het duister.
"Hey Garrus, wat zien je elvenogen? "
"Een hele hoop duisternis. En bomen."
Het was duidelijk dat de sniper ter plaatse weer volop toonde hoe nuttig hij wel niet was.


Lebedev was de eerste die de heuvel beklom. Hij zag echter niks. Ik rende ook de heuvel op, terwijl House en Applejack om de heuvel heen renden. Toen ik naar voren liep werd ik gezien door nog drie thin men. Iemand daarboven had besloten me te pesten. De thin men doken in dekking. Ik schoot een van hen onmiddelijk neer terwijl Garrus een andere in het topje van zijn hoofd schoot met een ongelofelijk schot. Er was er nog een in zicht. Onderaan de heuvel hadden House en Applejack de gevluchte thin man gevonden, maar geen van beiden had een goed schot.

De thin man voor mij riep om zijn vriendjes. Vloekende keek ik om me heen. Lebedev en ik waren van drie kanten omsingeld. Ik keek om me heen, en toen ging me een licht op. Ik beviel Garrus om mijn positie in te nemen en rende zelf een boom verder. House liep ook verder en opende het vuur op een thin man, die zwaar gewond voorover zakte. Ik zag Lebedev naar me kijken en op zijn arc thrower wijzen.
"JA! Electrocuteer die hoerenzoon!"
Misschien was ik daar iets te enthousiast, maar hey, ik kon zo'n perfecte kans om de score gelijk te maken?


"Pew pew! ZAP"
Was Lebedev nou echt voor de sound effects aan het zorgen?


"Het is gelukt!"
House was in de buurt en liep naar voren om te kijken of de dunne nog leefde.
"Hij leeft nog! Hij ziet er wel ziek uit. Zou het lupus zijn?"

Applejack rende naar de derde boom op de heuvel en begon te schieten maar mistte. De aliens namen wraak en begonnen met zijn drieën op haar te schieten. Eentje raakte haar net, de anderen misten. Ze gromde van de pijn maar aarzelde geen moment en trok haar bazooka tevoorschijn, waarmee ze alle drie de aliens opblies.

Er was nu niemand meer in zicht. We maakten van de gelegenheid gebruik door te herladen, en House liep naar voren om Applejack te genezen.

We hadden nu al een heftig vuurgevecht gehad terwijl we nog niet eens de UFO hadden gezien. Als we verder naar voren lopen worden we geconfronteerd met de ontsnapte thin man van net, die echter al snel gevloerd word door Garrus.

Weer lopen we naar voren, tot House opeens iets achter zich hoort... onmiddelijk rennen we allemaal om dekking te zoeken en op die kant te letten. Zou de UFO soms die kant op zijn? We zien echter niks. Net als ik me begin af te vragen of House het zich niet verbeeld heeft fluistert Lebedev opeens dat hij ook wat hoort. Als we verder lopen zie ik opeens de UFO. Hij is inderdaad groter, en heeft een gigantische oplichtende deur. Het geluid komt van binnen de UFO.


Ik loop voorop als we naar de UFO toesluipen. Door de oplichtende deur zie ik een grote groene pilaar. Doctor Shen, die de beelden bestudeert via mijn helmetcam, verteld dat hij denkt dat het de generator is.


Vervolgens probeert ie me ook nog te vertellen dat ik er niet op moet schieten. Alsof er een Rus bestaat die nog nooit van Chernobyl gehoord heeft! Ik loop naar voren, tot naast de deur. Dan hoor ik ook geluid. Er zijn meer aliens binnen. House en Lebedev komen naast me staan.


Applejack, Lebedev, House en ik rennen naar binnen. Twee aan twee nemen we een deur. Garrus loopt ook naar voren maar blijft buiten de UFO. Lebedev en Applejack rennen door het midden van de UFO, House en ik nemen de linkerkant. We komen uit in dezelfde kamer maar vinden niks. We horen echter wel weer geluid. Het komt uit de centrale kamer. De brug?


We nemen met zijn vijven positie op bij de deur waar het geluid vandaan komt. Ik ren als eerste door de deur. Nog een gang! Maar links zie ik de buitenwereld. Er is nog een deur voor me. Dat zal de voorste ruimte zijn. Dan moet dat het commandocentrum zijn. Weer nemen we met zijn vijven positie op bij de deur.


Als we de deur openen verschijnt weer een energie wezen die dekking zoekt achter de flight computer.
"Ik wil hem levend!"
Wij rennen naar voren en nemen dekking aan de andere kant, een paar centimeter van het wezen verwijdert.


"Garrus! Verwond hem!"
Garrus gehoorzaamt. Door zijn pistool te trekken en een paar kogels in de borst van het wezen te schieten, die door de kracht naar achteren valt. Lebedev en ik schieten gelijktijdig met onze Arc Thrower, en verdoven hem. Succes!


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen