16 april 2015:
De Skyranger is terug. Nog een alien gevangen en een succesvolle missie. De blijdschap word echter getemperd door het nieuws dat in Frankrijk en Rusland massahysterie is uitgebroken.


Geen van beide landen is uit de council gestapt, maar dat zal op termijn waarschijnlijk zeker gebeuren.

Ondertussen is onze nieuwe gast naar het schijnt zeer tevreden met zijn aquarium. We laten hem daar voorlopig nog zitten, we hebben andere prioriteiten.



China heeft een verzoek ingestuurd voor twee S.C.O.P.E.S. Ik heb het verzoek ingewilligd, en in ruil daarvoor hebben ze ons ingenieurs gestuurd. Helaas geen geld, dat hebben we juist heel hard nodig. XCOM is volledig platzak, ik heb de S.C.O.P.E.S. alleen kunnen laten maken door dode aliens en stukken metaal te verkopen aan verschillende onbetrouwbare figuren. Maar hey, je moet toch ergens geld vandaan halen? En wat kunnen ze ons doen? Dode aliens verkopen is niet illegaal, en we bestaan officieel niet eens, heheheheh.

19 april 2015:
Goddamnit.


Terwijl de nieuwsbeelden nog bij iedereen vers in het geheugen gegrift staan hou ik mijn speech voor de gehele basis.
"Onze vijand heeft een nieuw type oorlog ontketend. Een oorlog van terreur, op een schaal die nog nooit eerder gezien is.


Ze weten dat er mensen zijn die weerstand bieden. Niet alleen de nationale legers die proberen de schade te minimaliseren, maar ze weten ook dat wij actief hen bestrijden. Ze weten dat we steun nodig hebben. Ze weten dat mensen bang zijn. Ze weten dat bange mensen stoppen met vechten. Mensen die niet zelf gevochten hebben tegen de aliens weten niet wat voor verschrikkingen ze te wachten staan, zelfs wij weten dat niet volledig. Ze proberen de aarde te breken."


Met bombardementen, aanvallen op grote steden en afschuwelijke wezens. De nieuwe aliens die we zien op de beelden... Ze zijn afschrikwekkender en sterker dan wat we eerder hebben gezien. Mijn mannen gaan dit gevecht niet winnen, niet met hun huidige bewapening. Maar doctor Vahlen is veel te verdomde traag! Altijd heeft ze meer tijd nodig, meer geld, meer mensen. Maar te weinig resultaten!
Het zij zo. De soldaten zullen hun best doen. Maar als ik hier sta, denkend aan de dodenmuur waar nu alleen Vikki Tatum op staat, vraag ik me af hoeveel meer er de komende dagen zullen sterven.
"De activiteit van de aliens concentreert zich rondom Marseille. Hoewel andere steden aangevallen worden is Marseille het ergst geraakt. Daar zal Strike 1 heengaan. Jullie zullen slagen. Het zal een symbool zijn: Hoeveel angst, dood en verderf ze ook zaaien, wat voor afschuwelijke wezens ze ook op ons af zullen sturen, wij zullen ons niet overgeven. Wij worden niet gebroken. Nooit. Wij zullen door blijven vechten, we zullen redden wat er te redden valt. Wij zijn XCOM."



En daarmee ging Operation Lone Thorn van start. Al onze hoop gevestigd op een enkele operatie. Dit werd de vuurproef.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen