"Strike 1, je hebt toestemming om de UFO binnen te gaan. Wees voorzichtig, het is onbekend wat er in de UFO zit."



We staan met zijn allen natte voetjes te krijgen. We zijn midden in een rivierbed in de Amazone geland. Gelukkig is er genoeg dekking. Rivieren zijn meestal niet de meest veilige plekken. We blijken de dekking al snel nodig te hebben: Er komen drie sectoids onze kant op. Ik schiet een van hen gelijk neer, de rest rent weg naar dekking. Garrus en Dimitri rennen via links en zullen proberen een van de aliens te vangen. Lebedev en Applejack gaan via rechts om de ander af te schieten.


Terwijl ik dekkingsvuur geef blijft Dimitri dichterbij rennen. Een van de aliens komt uit dekking om hem te beschieten maar Garrus is sneller en de sectoid gaat stervend neer. De andere sectoid is niet te zien maar moet ook daar ergens in de buurt zijn.


We lopen naar voren om Dimitri een goeie kans te geven om de sectoid te verdoven. Verderop in het water zien we de UFO en het welkomstcomitee dat ons te wachten staat. En dan gaat alles naar de hel.


De floaters zien ons en komen de UFO uit vliegen. Eentje vliegt naar opzij en schiet Lebedev neer.


"Lebedev!" Applejack springt op om hem in dekking te trekken maar word al snel teruggedreven voor ze hem kan grijpen. "Hij leeft nog! Ik kan hem stabiliseren als ik de kans krijg, maar wees snel!"
Een ander springt de lucht in en land vlak achter Dimitri. De derde begint op mij te schieten en ik duik weg achter mijn boom.

Opeens zitten we heel diep in de shit.
Een schot echo't door het rivierbed.


Het plasma vliegt me niet langer om de oren. "Joe! Grijp je kans!" Als ik opkijk zie ik de floater met een gigantisch gat in zijn hoofd op de grond liggen. Op de heuvel links van me zwaait Garrus kort naar me. Ik zou dolgraag deze kans aan willen pakken maar mijn machinegeweer is leeg. Applejack is gelukkig ook in staat om te schieten


Ze geeft me dekkingsvuur terwijl ik naar rechts ren en mijn machinegeweer herlaad, waarna ik de floater afmaak. Als dat gedaan is grijpt Applejack haar medkit en stabiliseert ze Lebedev.


"Het bloeden is gestopt! Laten we dit snel afmaken en hem naar de ziekenboeg brengen!"
Ik knik en kijk naar links, waar ik een blauwe flits zie. Dimitri heeft de floater bij hem gestund?
"We hebben de troostprijs, nu de hoofdprijs!"
Ik zie hem verder sprinten naar de sectoid, die hij ook een schok toedient.

Ondertussen staat de rest klaar om de UFO binnen te rennen. Dimitri komt er ook bij staan. "Moet er niet iemand op Lebedev letten?"
"Nee," antwoord ik "We hebben iedereen nodig nu voor er nog iemand bijna sterft."

Binnen wacht weer een energie wezen op ons. Zou het misschien een ship AI zijn of iets dergelijks? Dimitri rent naar de deuropening en probeert het ding neer te schieten maar het duikt weg in dekking. Applejack en ik beginnen in het wilde weg naar binnen te schieten.


Als wij stopppen met schieten om te herladen rent Dimitri onmiddelijk naar binnen en plaatst Anja tegen het achterhoofd van de Outsider.


"Zeg hoi tegen Anja! Bwahahhaha!" roept hij terwijl hij de holografische hersenen van het wezen uitsmeert over de halve UFO. Het verdwijnt gelukkig al weer snel, alleen een beschadigd kristal achterlatend.
"Het is een stuk minder leuk zo," mompelt Dimitri beteuterd.

We gingen de UFO in. Deze was heel klein, en er was niks binnen. Garrus was de eerste die weer naar buiten liep. Hij werd bijna in zijn rug geschoten door drie Thin Men die op het dak stonden. Applejack trok onmiddelijk haar rocket launcher tevoorschijn en schoot er twee neer. Ik gooide een granaat voor de laatste. Hij werd achterover geblazen.


Voor het wezen ook maar iets kon doen trok Garrus zijn pistool en schoot het dood. Sucess!

We renden onmiddelijk terug naar Lebedev, die we voorzichtig de Skyranger in sleepten en mee namen naar de thuisbasis. Hopelijk kwam hij zijn verwondingen weer te boven.


Reageer (1)

  • Yoda

    Hey! Het vált nog mee! Nobody died!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen