"Strike 1 heeft toestemming om aan te vallen."


"Waarom heeft híj het grote laserkanon?" Dimitri wees verontwaardigd naar House, die het wapen stevig vasthield. Ik moest zeggen dat ik er zelf ook behoorlijk jaloers op was, want het was nou eenmaal een mooi ding.
"Jij hebt al je Anja en een laserpistool. Hoe wil je dat allemaal tegelijk gebruiken? Je hebt maar twee armen."
"Duct tape! Als ik ze allemaal aan elkaar tap-" Garrus gaf Dimitri een por met zijn geweer.
"We hebben niet eens geld meer voor tape, dus dat gaat hem niet worden. Ga lopen, mijn favoriete Russische held! Laat onze nieuweling zien hoe het moet!"

We hadden eindelijk toestemming gekregen om zes man mee te nemen. Lebedev zat nog in de revalidatie op de basis en het was zeer de vraag of hij ooit nog zou kunnen vechten. Daarom hadden we een nieuweling toegewezen gekregen: Alex Rain, ook een Amerikaan. Garrus ziet een sniper in hem en ik moet toegeven dat hij heel goed kan schieten. We zullen zien hoe hij het doet.


We waren geland vlak bij een groot kantoorgebouw. Er waren mooie fonteintjes voor, samen met bevroren mensen en alien apparaten. Een liefelijke omgeving. Gelukkig was er ook genoeg dekking.


Als we naar voren lopen zien we in het gebouw de eerste sectoids. Zij zien ons ook. Dimitri en Alex schieten op het wezen. Ze verwonden het maar doden het niet. De sectoid schiet vervolgens op mij, waarna ik aan den lijfe kan ondervinden hoe goed het nieuwe pantser werkt: Heel erg goed. De scherven vliegen in het rond en rook wervelt om me heen, maar ik heb niet veel meer dan een lichte brandwond.


Alex rent naar voren en blaast het halve gebouw op met een granaat, waarbij hij ook de alien dood. De tweede sectoid komt aanrennen maar Garrus legt hem om. Het is weer rustig. We horen echter meer aliens binnen.

Alex en Dimitri lopen naar voren. Applejack, ik en House dekken hen van buiten. Garrus blijft nog verder achter. Dan zien we meer alien: Twee floaters zitten binnen, en links zitten drie gigantische wezens. Het lijken floaters met benen en gigantisch veel spier en staal. Dit gaat niet leuk worden. "Focus op die tanks op pootjes!"


"Er is maar één tank op pootjes en dat ben ik!" brult Dimitri instemmend terug terwijl hij op een floater schiet. Hij mist. House mist niet en schiet de cyborg neer met een flinke stroom rood licht. We blijven met zijn allen nog een behoorlijke tijd schieten op de laatste floater totdat Dimitri hem eindelijk raakt.


Maar nu kwamen de grote wezens tevoorschijn. We begonnen op ze te schieten. Dimitri joeg eentje naar buiten met zijn shotgun. Ik blies de andere twee op met mijn rocket launcher, maar beide wezens doorstonden de explosie gewoon!


Nu ze geen dekking meer hadden zochten de twee wezens een nieuwe positie op. AJ maakte van de gelegenheid gebruik door ook met haar rocket launcher te schieten, waarna de alien die buiten stond en de ander die daar in de buurt van was gaan staan stierven.


Bleef er nog eentje over. Dimitri bleef naar voren rennen. Er kwam een sectoid aanrennen van binnen het gebouw. Garrus schoot op hem.
"Ehh, Joe... Ik heb gemist."
Dat trok even de aandacht van iedereen.
"Je hebt WAT?"
"Da's ook voor het eerst!"
"Goeie timing!"
"Bwahahah! Krijg je als je zo ver weg achter een steen zit!"
Gelukkig was ik er nog, en met twee salvos van mijn machinegeweer doodde ik de sectoid.
"Zap hem, Dimitri!" De Rus knikte en bleef naar voren rennen en zoch dekking op een gevaarlijke plek.


House gooide een rook granaat om Dimitri aan het zicht te onttrekken. Het gigantische wezen schoot in wilde weg in de rook en raakte helaas een paar keer Dimitri. House en Alex kwamen aanrennen om hem te helpen. Ze slaagden er echter niet in om dichtbij het wezen te komen en het te vangen, waardoor we uiteindelijk gedwongen werden het af te schieten. Succes!


Reageer (1)

  • DrearyFox

    Yay, ik ben weer bij xd.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen