"Dit is Strike 1. We hebben de VIP gevonden en zullen hem veilig naar de Skyranger brengen."
"Begrepen. Wees op je hoede."



Ik gebaar naar de man die we moeten escorteren.
"Sergeant Carlock? Blijf dicht bij Garrus en we krijgen je hier veilig uit." Het feit dat de man behoort tot het Royal Engineers corps zal hopelijk helpen. Helaas is hij niet bewapend en niet getraind voor onze wapens dus hij is ongewapend. Maar dat betekent wel dat hij kan focussen op in leven blijven, dat is het belangrijkste. "Garrus, zorg dat hij niet geraakt wordt. Okay?" Garrus knikt kort.
"Dimitri, jij gaat voorop. House, AJ en ik zijn achter je." De Rus knikte en begon te lopen. Hij had tijdelijk Anja ingewisseld voor een laserkanon die hij stevig vast hield.


Eerst zoeken we allemaal dekking. Nauwelijks hebben we dat gedaan of er valt een Thin Man uit de lucht achter ons. Voor hij iets kan doen word hij neergemaaid door alle zes van ons.


We lopen verder en House en Dimitri zien nog twee Thin Men. De aliens zoeken dekking. House en Dimitri schieten de een neer, ik loop om om op de ander te schieten maar kan hem niet vinden. Garrus en Alex nemen positie op bij de deur van het warenhuis waar we zijn zodat ze het gebied tussen de Skyranger en ons kunnen overzien.
Applejack en ik rennen via rechts verder terwijl House en Dimitri via links gaan. Uit de lucht komen meer Thin men vallen.



Eentje schiet op Dimitri die onmiddelijk terugschiet en het wezen dood. Verderop rent er een naar dekking maar Alex geeft hem geen kans. Als AJ en ik naar buiten rennen word ik van dichtbij beschoten door een Thin Man. Mijn pantser houd me grotendeels veilig, maar toch voel ik dat ik fikse brandwonden heb.


AJ en ik schieten terug en doden het wezen, waarna zij me geneest. Verder naar links gooit House een rookgranaat om Dimitri en zichzelf veilig te houden.


Helaas spuugt een Thin Man een eigen giftige rookwolk op hen af. Dimitri jaagt hem hoestend uit dekking met zijn laser kanon en we rennen verder. We zijn inmiddels op een kwart.

De laatste Thin Man komt tevoorschijn. Garrus schiet hem neer. "Zo doe je dat," bromt hij goedkeurend naar Alex die naast hem staat.


Dimitri, House, AJ en ik komen elkaar weer tegen in het midden van de pier. We zijn bijna halverwege.
"Halverwege mensen. We kunnen dit!"


We rennen verder. AJ word gezien door een Thin Man die op haar wil schieten maar hij word neergeschoten door Dimitri en Garrus voor hij de kans krijgt. Boven Garrus en sergeant Carlock valt een Thin Man uit de lucht die bovenop hun container landt. House en ik schieten hem onmiddelijk neer.



"Laatste stuk!" bulder ik. Er is een gebouw en een open stuk tussen ons en de Skyranger. Dit is waar het gevaarlijk word. We moeten niet overmoedig worden. "Wees voorzichtig als jullie het open stuk oversteken! Dimitri, House, jullie twee houden het huis veilig! Garrus, Alex, schiet op alles wat beweegt! En Carlock, blijf bij mij!" Langzaam lopen weer naar voren. Er komt nog een Thin Man uit de lucht vallen maar die krijgt de hele squad achter zicht aan.
"CARLOCK! Ren!" De sergeant begint te rennen terwijl wij klaar staan om te schieten op wat het ook is dat nu nog achter hem aan wil gaan. Hij springt onmiddelijk naar binnen en gaat plat liggen. Er komt niks tevoorschijn. Wij rennen achter hem aan, de snipers eerst, gevolgd door AJ en mij en ten slotte House en Dimitri. Succes!

Reageer (1)

  • Yoda

    Je bent vergeten screenshots et maken (of plaatsen) van wie er allemaal in het team zit!
    Anyway, Dimitri zal vást blij geweest zijn Anja achter te moeten laten. Lasergeweren zijn echter wel een stuk effectiever, lijkt mij. Ik wil een lasergeweer! Geef mij er één voor kerst Alwin!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen