Nummers die je moet luisteren, omdat ze geweldig zijn.

In dit lijstje zet ik mijn favoriete muziek. Ik zet elke artiest maar één keer in het lijstje, omdat hij ander gigantisch groot zou worden. Sommigen artiesten ken ik goed en luister ik al best veel liedjes van, anderen hebben (onder mijn ogen) één fantastisch nummer neergezet. Allemaal zijn ze de moeite waard.

En, nog veel geluk met het luisteren van muziek!

Bijgewerkt op 1 mei.

 1. Total Eclipse of the Heart - Bonnie Tyler

  Ik heb niet vaak geluisterd, maar als ik het luister krijg ik meteen een bom van energie. Ik heb geprobeerd om het te zingen, maar dat is nogal moeilijk met het lastige ritme.

 2. Mockingbird - Eminem

  De mooiste rap wat ik ooit heb gehoord. Onder andere omdat het ergens over gaat: door beroemdheid niet bij je kind kunnen zijn. Door dit nummer ben ik ook meer van rap gaan houden.

 3. Someone like you - Adele

  Geweldig nummer om te zingen. Het is zielig, maar heeft ook hoop. Een van de beste nummers van Adele.

 4. In the end - Linkin Park

  Het deuntje blijft in je hoofd hangen. Het heeft energie en er zit gevoel in.

 5. Eye Of The Tiger - Survivor

  Als je een beetje muziekliefhebber bent denk ik dat je al meteen los gaat op het eerste deuntje. In ieder geval ik wel. Het nummer is geweldig!

 6. New York - Alicia Keys

  Als ze de uithaal zingt ben ik helemaal verliefd op dit nummer. Al moet je het niet te vaak horen.

 7. Zombie - The Cranberries

  Vroeger zong ik de tekst helemaal verkeerd (ik was 6/7 jaar), maar ik vond het helemaal geweldig. Het heeft een geweldig energie, gevoel en band op de achtergrond.

 8. Sinnerman - Nina Simone

  Grote kans dat als je dit niet kent het tien keer niks vindt. Om de nummer van Nina Simone echt leuk te vinden moet je ze al een beetje gehoord hebben, maar dan... Dan snap je opeens het ritme en ga je helemaal los! Maar eh.. Dit nummer duurt 10 minuten.

 9. Take on me - aha

  Een van de weinige luchtige nummers die ik leuk vindt. Het heeft een geweldig deuntje en de melodie is geweldig. En niet te vergeten: de clip is een kunstwerk!

 10. Nobody's Diary - Yazoo

  Geweldig stem! Een leuk deuntje lijkt een beetje op Take on me.

 11. Go Your Own Way - Fleetwood Mac

  Dit nummer geeft een gevoel van vrijheid. Het is een mix van luchtig en emotioneel. Fleetwood Mac vindt ik ook gewoon geweldig muziek!

 12. Shine One You Crazy Diamond - Pink Floyd

  De meeste nummers van Pink Floyd vindt ik te heftig, maar deze vindt ik (ook al zit hij in het begin aan de zielige kant) heel mooi. Het heeft een heel lang intro (die echt de moeite waard is om geluisterd te worden), maar uiteindelijk hoor je iets wat je waarschijnlijk kent. Hij is 25 minuten.

 13. Fever - Peggy Lee

  Geweldig deuntje erachter. Met de prachtige stem van Peggy Lee. Het geluid is niet prachtig, want het is wel wat ouder.

 14. Beds are burning - Midnight Oil

  Ik hou van energie en dat is een van de redenen dat ik van dit nummer houdt. Het was een gedurfd nummer over de oorspronkelijke Australiërs die zijn weg gejaagd uit hun gebied. Midnight Oil zingt dat de oorspronkelijke bewoners hun woongebied terug moeten krijgen.

 15. Back to black - Amy Winehouse

  De donkere stem van de Amy Winehouse vindt ik helemaal geweldig. Ze zingt over dat het uit is tussen haar man en weer terug naar 'Black' gaat, oftewel naar drank en drugs ect. Ik ben fan van dit deuntje.

 16. Earth Song - Michael Jackson

  Ik hou van Michael Jackson. En dit nummer is geweldig. Al is de boodschap best schokkend (mensen heb de aarde stuk gemaakt). Het komt goed over en de emotie spat eruit.

 17. Ne me quitte pas - Jaques Brel

  In dit nummer huilt Jaques Brel bijna. Het is zielig, maar ook een hele mooi nummer. En het enige Franse nummer op mijn lijst!

 18. Stairway to Heaven - Led Zepplin  Van dit soort muziek kan ik echt genieten. De opbouw van rustig en mysterieus naar een hard-rock gitaarsolo op het einde is geweldig goed gedaan. Het glipte er gewoon in, ik had het niet eens door dat ik mee zat te bewegen met de muziek xD.

  Waar het lied precies over gaat is nooit echt duidelijk geweest, ook voor de band zelf niet. Maar het gaat, in mijn interpretatie, over de vraag hoe je moet geloven in God en daarbij andere moet volgen of naar jezelf moet luisteren. Ik zelf ben niet gelovig en trek het breder namelijk: hoe kan je goed leven?

 19. I Walk the Line - Johnny Cash  I Walk the Line is een country nummer die mij laat lachen en dansen. Energiek en toch relaxet. Het is ook Johnny Cash zijn eerste hit. Hij heeft verder meer geweldige nummers gehad zoals ‘Ring of Fire’ en ‘Hurt’.

 20. Ich Will - Rammstein

  De band (en het nummer) is niet aan iedereen besteed, maar als je houd van lage stemmen en een duistere sfeer dan is dit misschien we leuk! De melodiën van Rammstein pakken me altijd en in combinatie met de wat enge sfeer, blijf ik er door geboeid.

 21. Chasing Cars - Snow Patrol

  Naast de mooie romantische tekst, is dit nummer echt een mee-zinger. (Net als veel nummers van Snow Patrol) De melodie is mooi en is een aanrader voor bijvoorbeeld een karaoke!

 22. Take Me Out - Franz Ferdinand

  Lekkere dans muziek met veel melodie veranderingen en gitaren. (Ik heb een liefde voor rockgitaren) De betekenis van het nummer is het dillema van het uitvragen van iemand, terwijl je er niet zeker van bent.

Reageer (6)

 • IrishNialler

  goeie liedjes

  4 jaar geleden
 • WeiWuxian

  Veel leuke nummers!!

  5 jaar geleden
 • Snapple

  Someone like you is echt zo'n mooi nummer!

  6 jaar geleden
 • OosterEiland

  @Nesantia

  Die ken ik niet. Zombie is het enige nummer die ik kan van The Craberries. Maar ik ga hem wel opzoeken!

  6 jaar geleden
 • Spunlay

  The Cranberries! Misschien ken je Linger ook wel, die is ook erg bekend.

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen