Dingen die elke eenzame bruger wel heeft meegemaakt.

Ik ben het net een jaar niet: een bruger. Maar ik ben wel een paar jaar een nogal eenzame bruger geweest. En ik denk dat elke eenzame bruger wel een van deze dingen heeft meegemaakt.

 1. Drama met groepjes maken

  Wanneer een docent vraagt om groepjes te maken voor een samenwerkingsopdracht, blijf jij alleen achter. Meestal met nog twee of drie mensen die je eigenlijk niet zo mag. Je schreeuwt uit schaamte dat je nog niemand hebt, maar ieder groepje heeft al genoeg mensen.

 2. Het uitkiezen bij gym

  Gym, je hebt voetbal. Er worden twee mensen uitgekozen om mensen uit te kiezen. Ze kiezen als eerste hun vrienden en de beste sporters van de klas, daarna de mensen die ze wel mogen en als laatste: jij.

 3. Iedereen praat met elkaar, jij wil ook praten, maar over wat?

  Het lijkt alsof iedereen wel spraakzaam is en makkelijk gesprekken kan voeren. Behalve jij. Jij wilt zelf ook heel graag deelnemen aan het gesprek, maar je dwingt jezelf teveel zodat je niet luisterd waar het gesprek over gaat.

 4. Groepjes

  De klas is in een groepjes verdeelt. Iedereen heeft wel een plekje, jij ook, maar je voelt je daar niet echt thuis. Je wisselt van groepje en komt er achter dat je niet echt bij een groepje hoort.

 5. Een pauze alleen

  Geen zin in geklets, onzekerheid. Dit keer eet je alleen je boterham op. Saai, mischien schaam je een beetje, maar je hebt geen zin om bij een groepje te zitten waar je niet thuis hoort.

 6. Thuis alleen

  Als je thuis bent, heb je soms het geluk dat je alleen thuis bent! Omdat je niet wordt uitgenodigd bij iemand thuis, kan je thuis lekker je gang gaan met je muziek, unlimmited mobiel en computer... tenzij je huiswerk hebt dan.

 7. Op WhatsApp ben je opeens wel spraakzaam

  Wanneer je op WhatsApp zit durf je wel opeens te praten. Je schaamt je een beetje, maar mensen zeg er niks van.

 8. Pester(s)

  Omdat je alleen bent, lijk je soms een goede slachtoffer voor een pester of wordt je soms afgezeikt. Jij kan daar zo boos om worden, maar gelukkig..

 9. Mensen kunnen wel aardig zijn

  Als er iets misgaat: je kan je kluisje niet openen, je bent heel erg doorgelekt, al je boeken zijn nat of je wordt gepest. Opeens merk je dat mensen ondanks dat je niet spraakzaam bent achter je gaan staan en je gaan helpen.

  Je hoeft niet sociaal te zijn om aardig te zijn. Jezelf zijn is al genoeg!

Reageer (7)

 • IrishNialler

  heel herkenbaar

  4 jaar geleden
 • Bink

  Ik zit nu in de 1e, en ik heb echt zo'n klas die me niet waardeert zoals ik ben. Ik verf mn haar soms een beetje paars, wat maakt dat uit?!?! Gelukkig heb ik wel 1 vriendin, die me wel waardeert zoals ik ben.

  5 jaar geleden
 • Jamiezx

  Ik kan mij zo erg hiermee relaten zeg. In mijn eerste jaar was het allemaal drama, vooral het alleen zijn.

  Dit is echt een goed lijstje!

  5 jaar geleden
 • OosterEiland

  @Paardenvriend
  Ik heb dit ook, maar voel me meer in de klas thuis, omdat het wat minder verdeelt is. Maar vroeger (vooral in de 1e) had ik daar echt heel veel last van. School was toen echt rot, dus ging ik maar op Quizlet, want daar voelde ik (en voel ik me nog steeds) thuis.

  6 jaar geleden
 • Paardenvriend

  De klas is in een groepjes verdeelt. Iedereen heeft wel een plekje, jij ook, maar je voelt je daar niet echt thuis. Je wisselt van groepje en komt er achter dat je niet echt bij een groepje hoort.


  Dit ben ik.
  Ik hoor er gewoon niet bij. En ja. Daar voel ik me nogal kut om. En onzeker.
  Ik word dan niet echt gepest ofz. Maar geen vrienden hebben is al zwaar zat voor mij. Na elke schooldag ben ik vreselijk moe.
  De schooldagen kom ik door met muziek. Muziek aan.

  Nu ik dus nergens bij hoor zonder ik me af van de klas. Maar ik denk dat dat misschien toch niet slim was....

  I hope so much dat dit in de tweede klas beter gaat zijn...

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen