Boeken die ik heb gelezen in 2018

Klik
klik2

 1. Geek Girl Pakt uit! (Geek Girl #1,5) - Holly Smale


  Een kerst special boek dat zich afspeelde tussen het eerste en het tweede boek. Het is precies hoe ik zal zijn bij een date. Het was een lief en schattig boek!

 2. De kamer van hoge nood - Marijn Hermans

  Het is een zelf geschreven Harry Potter fanfictie boek geschreven door een meisje van 12. Het was super goed geschreven voor iemand van haar Leeftijd. Het was een leuk verhaal. Heel creatief geschreven. Mijn Complimenten voor Marijn! Dit is geen officieel boek maar het mag wel in mijn bieb in het dorp geleend worden.

 3. Haat - Mel Wallis De Vries.


  Het was een leuke en spannende thriller.

 4. Pijn - Mel Wallis De Vries.


  Super spannende jeugd thriller. Ik verdacht bijna iedereen behalve de gene die het was die echt onverwachts kwam.

 5. Zes Seconden - Danielle Bakhuis (2de keer dat ik het lees)


  Heb hem voor het eerste een paar jaar geleden voor het eerst gelezen en ik wist niet meer helemaal hoe hij ging dus het was nog steeds erg leuk om te lezen. Wacht nu tot ik het tweede deel kan lezen.

 6. Turtles all the way down - John Green


  Het hoofdpersonage in dit boek heeft smetvrees en Drangneurose. Zeker een onderwerp wat wel meer onder de aandacht mag worden gebracht. Het is alleen heel verwarrend om al Aza's gedachten te lezen die soms van haar zelf zijn en dan neemt haar Demon haar Drangneurose haar gedachten over. Ik vond het hier door lastig om dit boek goed te begrijpen en te lezen. Haar Vriendin Daisy is ook niet echt behulpzaam voor Aza. Ze heeft het veel te druk met haar eigen dingen. De jongen waar Aza verliefd op word Davis is op zich geen slecht personages hij probeert haar echt te begrijpen maar hij heeft het ook moeilijk omdat zijn vader van af het begin van het boek is vermist. Het is een heel verwarrend verhaal waar ik me echt door heen heb moeten worstelen. Er waren goed momenten maar dat waren er ook echt weinig helaas. Ik had verwacht dat het beter zal zijn geweest maar het was nou eenmaal niet het beste boek dat ik van John Green heb gelezen.

 7. Alles wat je lief is. (Everthing Everthing) - Nicola Yoon


  Het verhaal gaat over Madeline (Maddy). Maddy is ziek voor de wereld. Ze i al 17 jaar niet buiten geweest. Ze ziet alleen maar haar moeder en Carla haar verpleegster elke dag. Maar dan komt er een nieuwe jongen langs haar wonen Oliver (Olly) en ze wordt verliefd op hem. Het is heel mooi om te zien hoe de hoofdpersonage steeds meer naar elkaar toe groeien. Hoe Maddy om gaat met haar gevoelens haar grenzen verlegt en ze steeds closer worden. Ik heb er persoonlijk voor gekozen eerst het boek te lezen vanwege dat ik graag een eigen beeld in mijn hoofd van de personage wilde vormen. Ik werd al snel verliefd op dit boek en ik zal het zeker nog wel eens opnieuw gaan lezen. Ik twijfel nog of ik de film wil gaan kijken vooral omdat een vriendin van me vertelde dat hij eigenlijk niet zo geweldig was. Het boek was super en daar gaat het om! Ik heb in tijden al niet meer zo'n goed boek gelezen.

 8. Love, Simon (Simon vs. the Homo Sapiens Agenda) - Becky Albertalli


  Ik ben echt verliefd op dit boek het was gewoon geweldig!

 9. S.T.A.G.S. – M.A. Bennett  S.T.A.G.S het is een boek dat mij als lezer veel gemengde gevoelens ga . Ik was net als het hoofdpersonage Greer stiekem een beetje verliefd op Henry. Je weet wel dat er iets aan de hand is lezer maar je weet ook te begrijpen dat het hoofdpersonage die niet allemaal van te voren kon verwachten. Wie bedenkt nou gelijk dat normaal weekend Jagen, Schieten en vissen met een paar schoolgenoten zo anders kan uitpakken dat je zal verwachten. Ik zag naar een tijdje het einde voor me er gaat iemand dood ja dit word in het begin al vermeld maar je voel gewoon aankomen wie het zal zijn. Ik wist dat het uit eindelijk toch ging gebeuren maar ik vond het een goed verhaal wat ik eigenlijk niet gelijk verwachting in het begin van het verhaal. Ik vond het eerst best verwarrend maar naar mate het verhaal vorderde vond ik het steeds beter. Ze wel een goed boek dus.

 10. Waar het light is (All the Bright Place) - Jennifer Niven


  Toen ik aan dit boek begonnen had het me vanaf pagina een. Ik bleef maar lezen en het was ook fijn om te lezen gedurende het verhaal begon ik net als Violet van Theodore Finch te houden. Ik hij kreeg al vroeg in het boek een plekje in mijn hart. Ik zag het naar een tijdje wel aankomen dat Finch steeds verder weg zakte in zijn depressie en het was pijnlijk om te lezen.
  Violet hield hem grootte deels op de been maar het was helaas niet genoeg.
  Ik vond het een super goed boek en ik las online dat er waarschijnlijk een verfilming komt en als dat echt zo is wil ik die graag zien. Ik vond het boek echt prachtig geschreven en het was zeker een van de beter boeken die ik dit jaar heb gelezen. 10/10 voor mij.

 11. Het Geestige Leven van Lucy Shaw (My So-Called Afterlife) - Tamsyn Murray


  Dit boek was nog al apart. Het gaat over een meisje Lucy die naar dat ze vermoord is op een herentoilet daar rond spook. Gedurende het boek leert ze iemand kennen die haar kan zien een helderziende man geschat rond de 30. Lucy leer zo steeds meer dingen over haar leven als geest en zo leert ze ook dat ze alleen over kan gaan als ze haar moordenaar kan vinden en hij gesloten wordt. Het is een simpel maar ook grappig en wel spannend verhaal.

 12. Looking for Alaska - John Green  Het grote misschien dat is waar Miles (prop) naar op zoek is in het boek. Want ja buiten zijn kennis voor laatste woorden is hij sociaal gezien niet het beste. Als hij naar een kostschool gaat ontmoet hij daar Alaska en haar vrienden en dan begin de zoektocht naar het grote misschien pas echt. Ik vind het echt een leuk boek. Alaska is een geweldige personage en ook Prop (Miles) is een goed personage. Ik vond het zeker een leuk boek dat zich lekker door las.

 13. Pindakaas en Sushi 3


  Het derde en laatste boek van de Pindakaas en Sushi serie. Persoonlijk was het eerste boek zeker mijn favoriet vooral omdat ik het las na dat ik net naar mijn eerste con was geweest. Het tweede boek reis naar Japan naar die boek nog een grote droom om zelf ook te gaan in de nabije toekomst. Dan het derde boek zonder te spoileren is het lastig uit te leggen waarom ik dit boek persoonlijk minder vond dat de twee voorgaande boeken van de serie. Laten we daarom beginnen met de pluspunten:
  - Het boek laat ons meer zien over Marle's studenten leven en hoe dit niet altijd even makkelijk kan zijn
  - Het einde was super cute! Ik shipte ze eigenlijk al we een beetje gedurende de serie.
  Min punten:
  - Mijn favoriete koppel ging uit elkaar en Marle's ridder gaat verder met zijn leven.
  Hij kreeg zelf een nieuwe vriendin. Toen hij die avond kwam om haar los te kunnen laten was ik zo down nee ik had zo gehoopt dat ze die avond weer samen zouden komen.

  - Marle veranderd erg in dit boek van een Ravenklauw naar zwadderich. Ik vind het persoonlijk minder.
  - Kondo deze hele geest die vanuit een houte popje met Marle praat dit is niet mijn ding. Wel een hoop Japans folklore/geschiedenis maar dat is niet echt mijn ding dus viel het me nog al tegen en het was lastig me door gesprekken met Kondo en Marle-dono heen te worstelen.

  Dus als conclusie Pindakaas en Sushi is voor mij een 2/5 sterren zoals ik hem bij Goodreads heb beoordeeld en het was dus voor mij niet het beste boek van de reeks maar wel zeker een deel dat je als lezer nodig hebt als afsluiter van de serie.

Reageer (6)

 • GossipGirl21

  Mooi hoor

  4 jaar geleden
 • Malony

  Ik ga hier ook een paar boeken uithalen om te lezen in 2019 denk ik :)

  4 jaar geleden
 • IrishNialler

  Everthing everthing klinkt mooi,k die zal ik eens onthouden om te lezen

  4 jaar geleden
 • Ledecky

  Ik ken er bizar weinig van eigenlijk! Tijd om weer wat te lezen, zoveel is duidelijk. :')

  4 jaar geleden
 • SCORPlO

  6-7-8 moet ik ook nog lezen en atm ben ik met 12 bezig - tot nu toe vind ik deze echt leuk!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen