(geen titel)

Vrouwen in de politiek
In 1919 kregen vrouwen stemrecht, een grote sprong voor de politiek en vrouwen emancipatie maar hoe gaat het nu met de vrouwen in de politiek?

De Nederlandse regering telt 60 vrouwen en 90 mannen , vrouwen zitten dus op net wat meer dan 1/3e van de zetels . dat lijkt misschien weinig maar vergeleken andere landen is Nederland best goed verdeelt .
Volgens sommige mannen is de politiek nog altijd geen plek voor vrouwen , die geloven dat vrouwen alleen voor de kinderen moeten zorgen en de huishoudelijke taken moeten doen, de Nederlandse vrouwen trekken zich daar niks van aan en gaan gewoon door met land regeren .

De vrouwen in Australië hebben het minder getroffen met hun nieuwe Prime-minister , de 2 dagen geleden ( 7 september 2013) gekozen Prime-minister of Australia, Tony Abbot die onder andere bekent staat door uitspraken zoals ” what the housewives of Australia need to underdstand – as they do the ironing- is that if they get it done commercially, it`s going to go up in price”
“same sex marriage? I`m not someone who wants to see radical change based on the fashion of the moment “
En “abortion is the easy way out . It`s hardly suprising that people should choose the most convenient exit from akward situations”

De vrouwen in de Amerikaanse regering troffen het ook niet, onlangs op 24 juni was het wetsvoorstel om abortieklinieken te sluiten in Texas,”gefilibustered” dat houd in dat iemand een 13 uur durende speech geeft over 1 onderwerp zonder ook maar 1 minuut stil te zijn, te eten of drinken, te zitten of zelfs te leunen , of om naar de wc te gaan. Deze actie werd gedaan door een vrouw , de Texas State Senetor Wendy Davis, ze had een leger feministen mee genomen en toen de State Senetor Letcia Van De Putte “at what point does a female Senator need to raise her voice to be heard over all the male collegues in the room ?”vroeg , was het hek van de dam . het publiek was enthousiast en de Republicans ziedend , demonstranten werden gearresteerd . en de stemming werd alsnog gehouden , 2 minuten na de uiterlijke deadline ,de regering van Texas hebben valse berichten verspreid over dat de wet wel was aangenomen . omdat voor dit wetsvoorstel te laat is gestemd is hij ongeldig verklaard , en niet aangenomen

Het kan dus een stuk ongelijker verdeelt zijn , maar we zijn er nog niet helemaal. Nog 15 vrouwen erbij in de Nederlandse regering ?

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen