Spaanse avonturen

Een verhaal over Esmee, die met haar 3 vriendinnen voor het eerst op vakantie gaat. Er gebeuren allerlei avonturen daar in Spanje, zal het allemaal wel goed aflopen?

Mogelijke uitkomsten

Deel 1 (14 x uitgekomen)

‘Esmee?! Ben je nou al klaar? Ik heb niet de hele dag de tijd hoor!’ Pff.. mijn moeder zeurt ook altijd. Ik ga zo naar het vliegveld maar ben nog lang niet klaar. Heb ik alles wel? Even kijken.. Genoeg kleding, schoenen, zonnebril.. o geld en ID! Ik ren de trap af. ‘Ik maak wel wat geld over op je rekening, vergeet je pinpas dus niet, es!’ ‘Bedankt, mam! Ik pak hem gelijk!’ zeg ik terwijl ik mijn pinpas en ID in mijn tas stop. Ik lees nog één keer de checklist van Roos door en trek dan mijn schoenen aan. ‘Ja mam, klaar!’ roep ik enthousiast, terwijl ik mijn haar in een staart bind.
Twee minuten later zitten we dan eindelijk in de auto. Ik hoop dat ik alles heb! ‘Zenuwachtig?’ vraagt m’n moeder met een glimlach. ‘Ja, spannend, zo voor het eerst zonder jou..’ zeg ik twijfelend. ‘Het lukt je vast wel, en die meiden zijn er ook bij natuurlijk.’ Ik kijk uit het raam. Wat heb ik er zin in! Met de meiden twee weken naar Spanje! Ik glimlach al bij de gedachte.
‘Dus over twee weken om 6 uur bij het vliegveld, hè meiden?’ vraagt mijn moeder aan ons. We knikken allemaal. Dan neemt iedereen afscheid. Ik loop naar mijn moeder toe en omhels haar. ‘Ik ga je wel missen hoor es, het word saai zonder jou.’ Zegt mijn moeder. ‘Mark komt toch slapen?’ vraag ik haar. Mijn moeder knikt. ‘Ik ga je missen mam, veel plezier met Mark samen! Ik ga je schrijven!’ zeg ik terwijl ik me omdraai. ‘Dag lieverd! Veel plezier!’. Dan pakt iedereen zijn koffers, en zwaaien we nog even. We moeten nog een tijdje wachten om in te checken en fantaseren vast over de vakantie. ‘Ik ga het eerst in bad als we aankomen!’ zegt Lisa plagend. Ik geef haar een por. We overnachten namelijk in een tent op een camping daar. Gehuurd natuurlijk, want onze koffers zitten propvol. ‘Wow! Lotte wat heb jij allemaal bij je? Twee koffers?!’ vraag ik haar bewonderend. Lotte glimlacht. ‘Ja natuurlijk! Hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen alles in één koffer te proppen? Hier zit álles in wat je nodig hebt voor een perfecte vakantie!’ verteld ze trots. Iedereen lacht. Dan mogen we inchecken.
‘Taxi! Taxi! Can we?’ Lotte gebaart naar de taxi chauffeur of we erin kunnen. Lotte durft álles! Ze heeft ook al veel jongens gehad en ik ben daarom vaak jaloers op haar. We stappen in de taxi en rijden richting onze camping. Daar aangekomen zoeken we onze tent op en beginnen met inrichten. Hij is overvol door al onze spullen maar het ziet er wel gezellig uit.
We maken meteen een foto, want we willen een dagboekje bijhouden van wat er elke dag is gebeurd. En dan elke dag iemand anders. Morgen gaat Lotte, en daarna weer iemand anders. Iedereen trekt zwemkleding aan, want we gaan even uitrusten op het strand. Het is nog een hele klus om ons om te kleden in de tent. Het is namelijk best een kleine tent voor met z’n vieren en dan ook nog omkleden en kleding zoeken. Eindelijk hebben we onze bikini’s aan en onze handdoeken gepakt. We lopen meteen richting strand. Eerst konden we het niet vinden, maar een paar Engelse jongens vroegen waar we heen gingen en toen liepen ze gelijk mee. Lotte loopt meteen met Bastiaan, een jongen van 18 die ik meteen al niks vond toen ik heb zag. Hij kijkt vaag uit zijn ogen en slaat meteen zijn arm al om Lot heen. Roos loopt de hele tijd naast Tom, een vriendelijke jongen die ook erg knap is. Aan Roos te zien denkt zij daar hetzelfde over. Lisa en Ik lopen met drie andere jongens te kletsen. Frank, Michael en Mike, heten ze. Aardige jongens en ook best knap. ‘So, where do you come from?’ vraagt Michael aan mij, wanneer we het strand zien. ‘Holland, and you?’ vraag ik nieuwsgierig aan hem. ‘I’m from England. So we’re both living in the rain?’ vraagt hij, en we schieten beide in de lach. Het klikt meteen tussen ons, merk ik. Volgens mij denkt Lisa dat ik hem leuk vind, want ze steekt haar duim naar me op. Ik schiet meteen in de lach en knik nee, maar wat ik ook doe, ik kleur meteen rood. Lisa moet lachen. We lopen het zand in, dat warm aan mijn voeten voelt. Ik geniet even van de heerlijke zon en het prachtige uitzicht. Dan leggen we onze handdoeken neer. Sommige gaan meteen de zee in, zoals Lisa, Frank, Michael en Lotte. Ik blijf nog even op mijn handdoek zitten met Roos, Mike en Bastiaan. ‘Do you have a boyfriend?’ vragen ze aan ons. Roos en ik knikken nee. ‘Really? Well, we’re single too!’. Roos en ik lachen schaapachtig. We kennen die jongens niet eens. We kaarten nog even maar gaan dan toch ook de zee in. Het water is koud en er zijn goeie golven. We rusten zo’n twee uurtjes (!) uit in het water, maar vertrekken dan weer naar ons eigen tentje. We moeten zo nog eten en daarna moeten we het uitgebreid over die jongens hebben!

Wat vinden jullie ervan? (0 x uitgekomen)

Laat wat achter in mijn gastenboek!

bedankt voor het lezen! (0 x uitgekomen)

ik begin alvast aan deel 2

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • Coldplace

    Sommige gaan meteen de zee in, zoals Lisa, Frank, Michael en Lotte. Ik blijf nog even op mijn handdoek zitten met Roos, Mike en Bastiaan
    waar the ** is Tom?
    Roos en ik lachen schaapachtig
    haha ik zie ons al gelijk zitten:P té melig haha
    en dan gaan we kaarten!
    jokeren, en nu moet JIJ gejonast worden:P
    nou ik wilw el vervolg, laat ze maar vertelen over die boys hoor ^^
    kusss lieb dich

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?