Wat is je Chinese sterrenbeeld (gebaseerd op karakter)?

Iedereen weet zijn sterrenbeeld wel, maar wat is eigenlijk je Chinese sterrenbeeld?
Try it :D!

Mogelijke uitkomsten

Rat (40 x uitgekomen)

Ratten zijn heel vindingrijk en het zijn harde werkers. Ze zijn vaak zeer charmant en intelligent. Ze weten vaak erg populair te zijn en zijn gericht op sociale gebeurtenissen. Rat maken makkelijk vrienden en hebben een grote mensenkennis. Ratten zijn trouwe vrienden. maar niet erg betrouwbaar. Geheimen verraden ze vaak en soms gaan ze zelfs over tot roddelen. Ratten kunnen erg gemeen zijn als je teleurstelt waarbij ze je niet alleen laten vallen als een baksteen maar zelfs vernietigend kunnen zijn.

De rat is de grootste ondernemer van de Chinese dierenriem. Geld is erg belangrijk voor de materialistisch ingestelde rat. Ratten zien in alles handel en ruiken overal geld. Ze zijn altijd uit op eigen voordeel. Ratten verstrooien soms hun energie omdat ze bij teveel dingen zijn betrokken. Ze kunnen zich dan ook erg slecht ontspannen. Ratten hebben een grote verbeeldingskracht en zijn niet altijd even discreet en soms zijn ze iets te lichtgelovig. Rattenkinderen zijn behoorlijk slim en sluw en kunnen erg goed voor zichzelf opkomen. Rattenouders kunnen slecht overweg met overgevoelige kinderen.

Os (5 x uitgekomen)

Ossen zijn zeer evenwichtig en standvastig. Ze zijn vrij geduldig en behoudend en harde en toegewijde werkers. Ze zijn zeer ordelijk en vastberaden in hun handelen en denken. Ze nemen verantwoordelijkheden soms iets te ernstig op. Ze zijn zeer oprecht en hebben een groot vertrouwen in anderen. Toch zijn ze best een beetje een eenling, waarbij ze soms wat teruggetrokken zijn. Ze hechten veel waarde aan principes en waarden, die soms wat verouderd lijken te zijn.

Ossen maken zich soms zorgen over de toekomst en over de toekomst van zijn geliefden. De os is dol op rituelen en tradities en ouderwetse rolverdelingen. Soms zijn ze wat excentriek en zoeken dat ook vaak bij anderen. De os laat aan anderen over wat hij zelf niet durft. Als vriend is de Os de meest betrouwbare van de gehele Chinese dierenriem. Wel kan hij zijn vrienden verjagen door zijn botte eerlijkheid maar ook omdat hij zich met van alles weet te bemoeien, ook al is dat goed bedoeld. Ossekinderen zijn dol op leren en lezen en weten hun tijd goed in hun eentje door te brengen. Ze zijn vaak al vroeg volwassen al hebben ze vaak tot op latere leeftijd wel last van kinderlijke driftbuien. Osseouders zijn liefhebbend, en geduldig.

Tijger (21 x uitgekomen)

De tijger is zeer moedig, alert en intelligent. Vaak is hij hartstochtelijk en erg onderhoudend met een geheel eigen karakter. Hij heeft dan ook heel wat vaste eigen overtuigingen en is in alles wilskrachtig en vastberaden. Tijgers hebben een zeer actieve geest en zitten vaak vol ideeën. Ze kunnen erg moeilijk stilzitten en houden er van uitgedaagd te worden.

Ze zijn erg rusteloos en zeer impulsief. Ze zijn vaak erg gevoelig, al hebben anderen dat niet altijd in de gaten. Ze hebben vaak erg veel succes al kennen ze wel veel tegenslag. Tijgers voelen zich vaak eenzaam en onbemind. Vooral als anderen kritiek hebben of hen terecht wijzen. Tijgerkinderen zijn vaak erg wild en roekeloos en hebben nogal eens een ongelukje. Ook kunnen ze vaak ruzie hebben.

Als kind zijn ze behoorlijk luidruchtig en druk die vaak problemen op school zullen hebben. De volwassen tijger heeft niet zo veel behoefte aan kinderen. Als ze er toch zijn, vindt een tijgerouder ze meestal fantastisch, al blijven ze wel altijd wat afstandelijke. De tijgerouder is vrij praktisch.

Konijn (15 x uitgekomen)

Het konijn is zeer rechtschapen en een groot gevoelsmens en daarbij erg intuïtief. Het is een vrij voorzichtig type. Over het algemeen is het konijn vrij intelligent en goedgemanierd. Zijn bestaan is het liefst rustig en vredig en hij houdt helemaal niet van disharmonie en ruzie. Daarom gaat hij confrontaties ook vaak uit de weg. Konijnen hebben een vrij brede interesse en zijn erg nieuwsgierig. Hun geheugen is erg goed en soms worden ze wel eens een wandelende encyclopedie genoemd. Konijnen weten heel goed hoe ze moeten genieten.

Konijnen houden van goede gesprekken, maar houden hun privé goed geheim. Ze geven zich daardoor erg moeilijk bloot! Konijnen zijn betrouwbaar en erg discreet, gevoelig en zeer tactvol. Ze kunnen echter slecht tegen kritiek van anderen. Anderen weten niet altijd waar ze met een konijn aan toe zijn, omdat een konijn soms heel onvoorspelbaar kan handelen. Daardoor vindt niet iedereen het konijn erg betrouwbaar, ook al doen ze nog zo hun best dat wel te zijn.

Konijnenkinderen worden niet altijd even goed begrepen, zijn vaak verlegen en vrij gehoorzaam. Ze vinden het vaak erg leuk op school, omdat ze erg leergierig zijn. Soms heeft het wel last van nachtmerries, vals ontwaken en irreële angsten. Ze worden vaak door anderen gepest. Konijnenouders hebben erg veel geduld maar kunnen slecht tegen rommel.

Draak (13 x uitgekomen)

De draak is een levendig en trots type. Hij is vaak erg extravert en enthousiast en inspireert vaak anderen. Draken hebben uiterlijk een groot zelfvertrouwen maar zijn innerlijk vaak erg onzeker, wat ze goed weten te verbergen. Ze zijn zeer intelligent en erg alert zijn. Ze zijn iets te perfectionistisch, erg ambitieus en vrij direct, wat wel eens erg confronterend kan zijn voor mensen. Ze hebben vrij snel kritiek op anderen maar ook op zichzelf. Ze hebben moeite de dingen los te laten en kunnen erg slecht vergeten en vergeven. Draken bezitten enorm veel energie en handelen vaak erg impulsief. Ze leven vaak van moment tot moment, al maken ze wel grote toekomst plannen, waar maar weinig van uitkomt.

Ze hebben iets te weinig geduld en willen meteen resultaat. De Draak heeft alles waar de andere dieren alleen maar van kunnen dromen. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling al kan hij dan niet altijd uit zijn woorden komen en brengt hij de dingen vaak net iets verkeerd. Jongen draken houden van uitgaan maar oudere draken sluiten zich soms wat af van de buitenwereld, alsof ze zich in hun geheime grot terugtrekken.

Draken houden er van gevleid en verleid te worden. Ze houden er niet van als anderen tegen hun liegen en ze verwachten van iedereen volledige betrouwbaarheid, als is hij zelf niet altijd even betrouwbaar. Draken verwachten van iedereen vergeving, en vaak krijgen ze dat nog ook. Daardoor kan de draak misbruik maken van zijn vrienden, zonder dat dit opzettelijk gebeurd. Draken kinderen zijn vaak erg brutaal en opschepperig en erg fantasierijk. Soms doen ze wat vreemde dingetjes. Ze hebben een hekel aan gezag en laten zich geen dwang op leggen. Daardoor zijn ze soms wat moeilijk in de omgang. Draken ouders zijn zo druk met alles bezig dat ze soms geen tijd hebben voor hun kinderen. Wel besteden ze veel tijd aan het organiseren van dingen, aan feesten en verjaardagen en aan tal van andere tradities die ze groots aanpakken, soms iets te groot.


Slang (10 x uitgekomen)

Slangen zijn zeer intelligent en sluw. Hun geest is vaak overactief. Ze zijn mysterieus, diepzinnig denker en hebben een vreemd gevoel voor humor. Ze willen altijd van alles over de ander weten en zijn erg leergierig. Ze beginnen vaak aan van alles tegelijk maar maken niet alles af. Ze slaan in hun leven regelmatig nieuwe paden in.

Slangen houden van uitdagingen en overdenken alles heel goed, waardoor ze zelden fouten maken. Slangen kunnen goed dingen organiseren en hebben vaak een groot zakelijk inzicht en daardoor ook vaak financieel geluk. Ze denken graag goed na en houden niet van snelle beslissingen. Ze zijn echter niet betrouwbaar en weten ook anderen vaak te verleiden tot dingen waar ze achteraf vaak spijt van krijgen.

Vaak hebben slangen geen idee waarom iemand boos op ze wordt. Zeker als ze niet op tijd op komen dagen, wat ze maar zelden doen. Slangenkinderen zijn er ijverig en plichtsgetrouw, maart hebben wel erg veel ruimte nodig. Hij kan behoorlijk lastig worden als hij zijn zin niet krijgt, want de slang wil altijd zijn zin doordrijven, ten koste van wat dan ook.

Slangen zijn vaak artistiek begaafd maar zeker niet academisch aangelegd. Slangenkinderen hebben veel aandacht en liefde nodig en een rustige omgeving om in op te groeien. Slangen leven in hun eigen wereldje en gaan hun eigen weg. Ze zijn daardoor vaak veel te veel met zichzelf bezig en maken niet echt deel uit van een groep of het gezin. Slangenouders nemen hun ouderrol vaak met tegenzin op zich.

Slangen zijn zeer verstandelijk aangelegd en hebben daardoor moeite met het tonen van emoties en genegenheid. Slangen hebben natuurlijk ook gevoelens, maar die houden ze vaak erg goed verborgen. Daardoor komen ze vaak koel en berekenend over.

Paard (3 x uitgekomen)

Paarden zijn meestal zeer elegant en erg loyaal. Ze zijn over het algemeen erg vriendelijk. Paarden zijn vaak erg populair, aantrekkelijk en beminnelijk/ Het zijn geboren gastheren of gastvrouwen. Bijna alle paarden houden van bijeenkomsten en zijn in staat anderen anderen in beweging te zetten en te inspireren. Paarden zijn erg levendig en zeer onafhankelijk en geboren leiders. Ze zijn eerlijk en zeer direct en daardoor soms wat confronterend.

Het paard heet een fel temperament maar zijn niet altijd even betrouwbaar. Ze kunnen ook zeer slecht geheimen bewaren. Paarden hebben een vrij brede belangstelling en ondernemen veel verschillende activiteiten. Daardoor heeft het paard bijna altijd tijd te kort.

Paarden zijn echte probleemoplossers, waardoor bij problemen direct een oplossing wordt gezocht. Paarden verkondigen snel hun eigen mening. Ze zijn zeer betrouwbaar en hij doet bijna altijd wat hij beloofd. Paardkinderen zijn vaak zwaar op de hand en willen van alles weten. Ze absorberen informatie, maar zijn ook geneigd snel op te geven wanneer het te moeilijk voor ze wordt. Het paard leert graag van alles maar het moet niet al te veel moeite kosten. Driftbuien zijn het paard niet vreemd. Paardenouders hebben graag hun kinderen, of die van anderen, om zich heen. Maar dan moeten de kinderen wel gehoorzamen en zich totaal aan de regels houden.

Geit (11 x uitgekomen)

Geiten zijn erg creatief, daardoor zijn ze artistiek vaak erg begaafd. Ze zijn hartstochtelijke en rustige personen. Soms zijn ze een beetje vreemd. Ze zijn bijna altijd zeer oprecht en open. Ze kunnen zich erg goed dingen inbeelden, want ze hebben een grote verbeeldingskracht. Ze kunnen slecht tegen druk. Geiten weten de goede dingen van het leven te waarderen en zijn daarbij romantisch en nostalgisch. Geiten houden niet van agenda's en routines.

Geiten zijn vaak erg perfectionistisch en willen zeker alles op hun eigen tempo doen en niet opgejaagd worden. Ze kunnen zich erg goed inzetten en zijn vaak bij veel erg emotioneel betrokken. Ze hebben veel overtuigingskracht en weten met veel charme de dingen naar zijn hand te zetten. Geiten gaan vaak op een onconventionele manier tegen de bestaande trends in. Ze zijn niet altijd even betrouwbaar. Het is niet dat ze opzettelijk onbetrouwbaar zijn, maar ze zijn onvoorspelbaar en houden graag een slag om de arm, waardoor men niet altijd op hun aankan.

Geiten zijn vaak erg impulsief en kunnen compleet onverwachts voor de deur staan. Geitenkinderen hebben vaak een wat vreemd gedrag. Daardoor zijn ze vaak het middelpunt van pesterijen. Geitenkinderen hebben erg veel ruimte nodig en houden zich vaak bezig met dingen die andere kinderen niet interesseren. De volwassen geit weet moeilijk de regels binnen het gezin te handhaven en verzinnen vaak ter plekke wat hun op dat moment het beste uitkomt. Het zijn goede, maar afwezige ouders die hun kinderen soms net iets te veel ruimte geven.

Aap (13 x uitgekomen)

De aap is nieuwsgierig, levendig een totaal onafhankelijk. De aap heeft altijd alles in de gaten en is erg is behulpzaam en belezen. De aap houdt niet van oude gewoontes en ideeën maar van nieuwe dingen. Ze hebben vooral een goed geheugen en meestal ook een zeer goed gevoel voor taal en grammatica. Apen zijn soms wat plagerig en hebben vaak een apart gevoel voor humor. Apen zijn daardoor ook gevat en kunnen komisch uit de hoek komen, maar kunnen zich meestal erg slecht concentreren op iets. Zij houden er van om over van alles en nog wat te discussiëren en weten altijd de juiste woorden te vinden. Ze staan bekent om hun vriendelijke gedrag en zijn zeer zelfverzekerd.

Helaas zijn apen soms wel op winst uit ten eigen voordeel en kunnen daarbij behoorlijk manipulerend zijn. Daarbij gebruiken ze de meest charmante trucjes. Apen zitten niet snel bij de pakken neer en zijn erg optimistisch en vindingrijk. Ze durven ook zeer grote risico's te nemen.

Apen richten hun huis of werkplek nooit saai in, maar de inrichting is zeker nooit helemaal af. Dat komt ook omdat ze hun huis als een tijdelijk onderkomen zien. Apen denken maar weinig na over de gevolgen van hun handelen. Daardoor staat de aap nu ook niet echt bekend als betrouwbaar.

Apen vergeten al snel een afspraak of komen deze niet na. Niet altijd opzettelijk, maar soms vergeet een aap het gewoon omdat iets anders hun aandacht trekt. Daardoor zullen apen vaak er te laat achterkomen dat ze een dubbele afspraak hadden gemaakt in hun agenda. Ook vergeten ze vaak afspraken, mede doordat ze te veel met andere zaken bezig zijn.

Vooral jonge apen botsen vaak met autoriteit en raken daardoor vaak in de problemen. Ze kunnen slecht tegen onrecht. hebben een korte concentratieboog. Kinderen zijn vaak dol op oudere apen. Een volwassen aap laat zijn kinderen in alle rust opgroeien en hun kinderen mogen vaak erg laat opblijven. Daarbij is er soms wel gebrek aan discipline, iets waar de aap nauwelijks om geeft. Wel kind zou niet van hem houden?

Haan (7 x uitgekomen)

De haan is onbevangen, nauwgezet en vaak erg beschermend. Hanen hebben een erg kleurrijk karakter en een goed organisatievermogen. Hun gevoel voor humor is groot. Hun eigen opvattingen zijn vaak onwrikbare, al is hij wel dol op discussies. De meeste hanen zijn tactloos en erg wispelturig. Hanen hebben vaak een waardige en gezaghebbende houding. Financieel zijn bijna alle hanen erg bekwaam. Ze maken veel notities en zijn zeer ambitieus. Helaas zijn ze soms een beetje irreëel.

Hanen kunnen slecht tegen kritiek van anderen, maar leveren het zelf wel vaak. Ze houden van pracht en praal en pronken graag met wat ze hebben of kunnen. Daardoor kan een haan ook erg trots zijn en veel aandacht aan het uiterlijk besteden, soms iets te veel!

Hanenkinderen zijn vaak erg onafhankelijk, al hebben ze hun eigen zaakjes wel goed voor elkaar. Ze kunnen zichzelf prima vermaken, zelfs met niets. Hanenouders zijn vaak erg streng, omdat ze het beste willen voor hun kinderen. Daardoor zijn ze niet altijd even reëel. Soms hebben ze wat moeite met het tonen van affectie. Het zijn goede ouders, maar hun gedrag tegenover hun kinderen is soms iets te afstandelijk.

Hond (5 x uitgekomen)

Honden zijn erg trouw en loyaal. Ze zijn zeer verdraagzaam en meestal de grote winnaar van het goede doel. Honden hebben en aangeboren afkeer van onrechtvaardigheid en oneerlijkheid. Ze hebben een eerlijk en open karakter en kunnen slecht om de dingen heen draaien. Ze zijn wel koppig en hebben een geheel eigen wil. Over het algemeen zijn ze wel zeer behulpzaam en zorgzaam.

Niet voor niets is de Hond is het meest betrouwbare, behulpzame en zorgzame teken van de Chinese dierenriem. Ze trekken zich de problemen van anderen te veel aan en zijn geneigd iedereen en alles te vergeven, al vergeten ze nooit! Ze voelen veel aan en hebben een scherpe intuïtie. Honden houden niet van al te grote gezelschappen en hebben een hekel aan confrontaties, die ze meestal dan ook uit de weg gaan.

Honden zijn goede gesprekspartners en hebben daarbij veel gevoel voor humor. Soms zien ze de zaken iets te zwart-wit. Ze hebben moeite het verleden loste laten. Ze zijn zeer gevoelig voor depressies en stemmingen van anderen, maar komen ook weer snel een depressie te boven.

Honden steunen anderen waar nodig en motiveren hun als ze het niet meer zien zitten. Ze kunnen als geen ander troost bieden en staan bijna altijd voor iedereen klaar. Hondskinderen zijn erg gehoorzaam maar wel erg angstig. Hondskinderen hebben veel aanmoedigingen nodig. Honden kwijnen weg als ze alleen wonen, maar wanneer ze omringd zijn door geliefden, is het leven vol geluk en plezier. Hondouders hebben een groot instinctief vermogen. Ze zijn erg geduldig en bezitten veel liefde en warmte. Ze besteden veel aandacht en tijd aan hun kinderen. Soms hebben ze zelf, evenals hun kinderen, iets te veel zorg nodig.

Varken (32 x uitgekomen)

Varkens zijn vaak erg tolerant en begrijpen anderen erg snel. Ze zijn zeer intelligent. Het zijn vaak aardige mensen die zeer sympathiek overkomen. Varkens houden niet van disharmonie en zijn daardoor prima vredesstichter. Varkens zijn prima in staat om orde en gezag te handhaven en en geloven in gerechtigheid. Varkens vergeven anderen snel hun fouten en misstappen en koesteren maar zelden wraakgevoelens.

Varkens houden van gezelschap en groepsactiviteiten, maar hebben zeker ook behoefte aan zich terug trekken en even alleen zijn. Varkens zetten zich vaak in voor humanitaire en goede doelen. Ze hebben een goed gevoel voor humor en totaal niet zelfzuchtig. Varkens zijn sterker dan ze lijken en maken zich maar zelden onnodig zorgen.

Varkenskinderen zijn echte dromers en leven vaak in een roze wereld. Ze zijn vaak goed gehumeurd en maar zelden boos. Ze doen meestal wat men aan hen vraagt. Soms zijn ze wel wat slordig en niet altijd even schoon op zichzelf. Varkensouders hebben alle tijd en geduld van de wereld voor hun vrienden maar niet altijd voor het eigen gezin. Voor anderen doen ze vaak meer dan voor het eigen gezin. Daardoor kunnen ze soms van hun eigen kinderen wat vervreemden. Varkens houden altijd wat afstand omdat ze er niet tegen kunnen om afgewezen te worden of gekwetst. Ze kunnen erg wantrouwend zijn, soms zelfs paranoïde.

Statistieken

Statistieken

Reageer (22)

  • Dasy

    Tijger, dat klopt niet paard paast veel beter bij mij.

    8 jaar geleden
  • XInnocenceX

    tijger, klopt eigenlijk niet... ik ben leeuw en me cinese sterrenbeeld is rat hoewel die beschrijving totaal niet klopt bij mij, ik zou bijvoorbeeld nooit iemand laten vallen maar wel leuke quiz(Y)

    1 decennium geleden
  • Suzuya

    aap xd maar ben een hond maar qua uitleg klopt et

    1 decennium geleden
  • Thundershock

    Rat :]!

    1 decennium geleden
  • Snowfox

    Slang
    Als ik de uitleg zo lees, klopt het heel goed ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?