welke film van Tim Burton moet jij gaan kijken?

Tim Burton is mijn favoriete regisseur, die veel films maakt met donkere humor. Ik heb drie films van hem gezien: Corpse Bride, Sweeney Todd en Sleepy Hollow (die alledrie met Johnny Depp zijn) en hier kan je testen welke van de drie het beste bij jou past!

Mogelijke uitkomsten

Corpse Bride (10 x uitgekomen)

Corpse Bride past het beste bij jou! Deze komische film, voor zes jaar en ouder, gaat over Victor (Johnny Depp) die perongeluk met een dode trouwt: Emily (Helena Bonham Carter). Hij komt hierbij in de onderwereld terecht, die vreemt genoeg veel vrolijker is dan de victoriaanse wereld van de levenden. Ondertussen is Victoria (Emily Watson) verdrietig dat haar verloofde weg is, maar dan duikt er een andere man op...
De muziek is erg origineel en de film is geheel in stop-motion gemaakt. Echt de moeite waard!

Sweeney Todd (30 x uitgekomen)

Deze film, voor zestien jaar en ouder, gaat over Benjamin Barker (Johnny Depp), die tenonrechte in de gevangenis is gegooit. Als hij na 15 jaar terugkeert neemt hij een nieuwe naam, Sweeney Todd, en neemt hij wraak op de rechter die hem toendertijd had veroordeeld, Judge Terpin (Alan Rickman). Hierbij opent hij zijn oude kapperzaak en snijdt bij elke vreemdeling de keel door, waarna kokkin Miss Lovett (Helena Bonham Carter) er vleestaartjes van bakt.
Deze film is volledig in zwartwit, terwijl het bloed oranje rood is. Sweeney Todd is een musical, met erg droge humor. Zeker kijken dus ^.^

Sleepy Hollow (29 x uitgekomen)

Sleepy hollow is gebazeerd op het korte verhaal 'The legend of Sleepy Hollow', en gaat over de jongeman Ichabod Crane (Johnny Depp), die naar het dorpje Sleepy Hollow gaat om uit te zoeken wie de moordenaar van een aantal onthoofde mensen is. Alle dorpsbewoners beweren dat het de ruiter zonder hoofd is (Christopher Walken), maar Crane betwijfeld het. Ondertussen raat hij verliefd op de vrouw Katherina van Tassel (Christina Ricci).
Sleepy Hollow heeft een mooi verhaal en heeft zowel humor als spanning. Er zit mooie muziek onder en de special effects zijn prachtig. Zeker kijken dus!

Statistieken

Statistieken

Reageer (13)

  • KingThorin

    De omschrijvingen kloppen van geen kant... Maar let maar niet op mij....

    8 jaar geleden
  • GOTOSLEEP

    Sleepy Holow lijkt mij leuk:)

    1 decennium geleden
  • Digger

    Alle drie al gezien en Sweeney Todd en Sleepy Hollow heb ik thuis op dvd :$...

    Slepey HOllow is leuk!
    Dat was mijn uitkomst!

    1 decennium geleden
  • Diabolus

    Sweeney todd,al gezien dies zoooooooo geniaal(H)

    1 decennium geleden
  • Xxdaantje

    ik heb ze alledrie al 2 keer gezien :P maar sleepy hollow :)(duivel)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?