Mood Food

Depri meisjes hebben veel chocola nodig, dat is bekend. Maar ook andere stemmingen vragen erom dat je je smaakpapillen verwent met het juiste voedsel. Een goede reden om gewapend met garde en beslagkom de keken in te duiken en deze receptjes uit te proberen...

Mogelijke uitkomsten

Hemelse chocomousse (8 x uitgekomen)

Mood: Je bent ultiem zielig. Je vriendje heeft je gedumpt voor die sloerie uit 5B. Er is maar één ding in de wereld dat nu troost biedt... chocolade!

Ingrediënten: 200 gr. chocolade (puur of melk), 4 eierdooiers, 5 eiwitten, 4 eetlepels suiker

Zo maak je 't: Zet een vuurbestendig kommetje in een pan met heet water en laat de chocolade langzaam smelten in de kom. Klop de eierdooiers luchtig op met de suiker en voeg er de gesmolten choco aan toe. Klop de eiwitten tot ze stevig zijn, roer eerst één losgeklopt eiwit door het chocolademengsel en spatel er daarna de rest van de eiwitten door. Giet de chocomousse in bakjes en laat ze in de koelkast opstijven. Voilà, klaar is jouw ultieme trsstfood!

Meringue met frambozen (34 x uitgekomen)

Mood: Je bent in looove. En dit keer is het niet zomaar een crush, nee, het is 'rondfladderende vlinders en pijn in je buik'-love. En jij wilt dat lekkere gevoel zo lang mogelijk vasthouden

Ingrediënten: 6 eiwitten, 300 gr. suiker, 1 theelepel wijnazijn, 5 dl slagroom, 500 gr. frambozen (ook verkrijgbaar in de diepvries van de supermarkt)

Zo maak je 't: Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten helemaal stijf in een kom en schep vervolgens lepel voor lepel de suiker erdoor, tot het schuim shiny is. Sprenkel de wijnazijn erover en schep het mengsel met een doorsnede van 23 centemeter op de bakplaat. Strijk de randjes en de bovenkant grad met een spaten en plaats de meringue in de oven. Zet 'm gelijk terug naar 150 graden en laat de taart ongeveer een uur en een kwartier in de oven staan. Hij is ready als de randjes er krokant uitzien en de bovenkant mooi droog is. Als de merengue klaar is, laat je 'm afkoelen. Is 'ie afgekoeld, doe dan de slagroom en de frambozen erop/erin. Klaar is je overheelijke lovebite!

Chocochipmuffins met marshmallowtopping. (23 x uitgekomen)

Mood: Je bent sooo happy! Je vriendinnen komen zondagmiddag gezellig bij je langs om een film te kijken. Dat schreeuwt om een high tea.

Ingrediënten: 1 pak muffinmix (Honig), 3 eieren, 125 gr. boter, 1 reep pure chocolade
Voor de topping: 175 gr. witte marshmallows, 1 eetlepel melk, 2 eiwitten, 2 eetlepels basterdsuiker

Zo maak je 't: Maak het beslag voor de muffins zoals aangegeven op het pak. Breek daarna de chocolade in kleine stukjes en schep ze door het beslag. Zet de muffins in de oven, dan kun je beginnen aan de topping. Daarvoor moet je de marshmallows met de melk verwarmen in een pannetje totdat ze helemaal gesmolten zijn. Klop ondertussen de eiwitten (muscies, ladies!) met behulp van een garde tot een schuimig, dik mengsel. Voeg de suiker toe en klop nog even door totdat de eiwitten helemaal stijf zijn. Je moet de kom in principe boven je hoofd om te keren, zonder de boel in je haar te krijgen (proberen op eigen risico). Schep nu door het afgekoelde marshmallowmengsel en laat het geheel tien minuten staan. Daarna kun je het mengsel uitstrijken over de warme muffins. Easy does it!

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • MrsListing

    Ik sluit me aan bij ellyon

    1 decennium geleden
  • RainingMen

    Merinque met frambozen!!
    nou je wil niet weten HOE verliefd ik ben!:P

    1 decennium geleden
  • bloemetje

    Uitkomst: Meringue met frambozen :):P

    1 decennium geleden
  • delilah11

    ik ben not happy

    1 decennium geleden
  • Noekk

    Jouw uitkomst: Chocochipmuffins met marshmallowtopping.

    Mood: Je bent sooo happy! Je vriendinnen komen zondagmiddag gezellig bij je langs om een film te kijken. Dat schreeuwt om een high tea.

    Ingrediënten: 1 pak muffinmix (Honig), 3 eieren, 125 gr. boter, 1 reep pure chocolade
    Voor de topping: 175 gr. witte marshmallows, 1 eetlepel melk, 2 eiwitten, 2 eetlepels basterdsuiker

    Zo maak je 't: Maak het beslag voor de muffins zoals aangegeven op het pak. Breek daarna de chocolade in kleine stukjes en schep ze door het beslag. Zet de muffins in de oven, dan kun je beginnen aan de topping. Daarvoor moet je de marshmallows met de melk verwarmen in een pannetje totdat ze helemaal gesmolten zijn. Klop ondertussen de eiwitten (muscies, ladies!) met behulp van een garde tot een schuimig, dik mengsel. Voeg de suiker toe en klop nog even door totdat de eiwitten helemaal stijf zijn. Je moet de kom in principe boven je hoofd om te keren, zonder de boel in je haar te krijgen (proberen op eigen risico). Schep nu door het afgekoelde marshmallowmengsel en laat het geheel tien minuten staan. Daarna kun je het mengsel uitstrijken over de warme muffins. Easy does it!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?