Wat voor burger ben jij in Rosham?

Rosham is een fantasiestad...

Mogelijke uitkomsten

Burgemeester (5 x uitgekomen)

Er zijn 2 burgemeesters in Rosham. Zij hebben alleenrecht en worden voor het leven gekozen. De burgemeesters mogen met een goede reden burgers verstoten. Als je burgemeester bent, leunt er een zware taak op je schouders, alleen de besten zullen deze functie krijgen.

Ereburger (0 x uitgekomen)

Je bent een ereburger als je uit een oude familie stamt van het oude Rosham, of als hechte familie bent met een van de burgemeesters. Raar maar waar, maar autisten zijn per defenitie ereburgers. Als ereburger wordt verwacht dat je veel over Rosham weet, opdat je je nakomelingen goed opvoedt. Ereburgers hoeven niet te werken en krijgen een tamelijk hoge uitkering van de staat.

Hoge burger (8 x uitgekomen)

Zo zo, je bent aardig rijk, hebt een goede baan, spreekt vloeiend Roshams en weet wat je wil. Bovendien heb je maar liefst 16 weken vakantie. Wat wil je nog meer?

Gewone burger (0 x uitgekomen)

Jij bent een typische Jan Modaal. Rijtjeshuis, gezin, niets meer en niets minder. Je hebt een redelijk betaalde baan met 8 weken vakantie. Oftewel een echte middenklasser.

Verschoppeling (12 x uitgekomen)

Als je om een of andere reden verschopt bent uit Rosham kom je in deze laag. Je zult moeilijk aan werk komen, omdat je je kortweg niet netjes gedraagt of geen woord Roshams spreekt. In deze laag behoren ook kicksers en gangsterrappers.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • Poppy

    hoge burger

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?