over welke kat wil jij iets weten ?

er zijn nogal veel rassen :P
( weet geen uitleg )
uhhm ik wist niet hoe je moest manipuleren dus er zijn 2 vragen . sorry .. -_-"
owwja reactie ????
zodat ik weet hoe ik betere quizzen kan maken

Mogelijke uitkomsten

ABESSIJN (7 x uitgekomen)

Volgens velen was de Abessijn al in de tijd van de Egyptenaren aan het hof van de farao's te vinden. De gelijkenis in uiterlijk en lichaamsbouw tussen de hedendaagse Abessijn en gemummificeerde katten die bij opgravingen in Egypte aan het licht zijn gekomen, is dan ook treffend. Onomstelijke bewijzen kunnen geschiedschrijvers ons niet geven. Wat in elk geval vaststaat is dat de allereerste Abessijnse kat in 1868 door veldmaarschalk Sir Robert Napier uit Ethiopie mee naar Groot-Brittannie is genomen. Deze kat vertoonde de typische ticking in de vacht, maar leek verder weinig op onze moderne Abessijn. Vanaf 1882 werden Abessijnen in Groot-Brittannie erkend en verschenen ze regelmatig ook op kattententoonstellingen. De beide wereldoorlogen en een katastrofale uitbraak van kattenleukemie zorgden ervoor dat er maar weinig katten van dit ras waren. Pas aan einde van de jaren '60 begon de populatie Abessijnen weer te groeien en behoort het ras nu tot de bekendste en geliefdste kortharige kattenrassen.

oww yeah xD hoe weet ik dat tog ??(A)

BALINEES (8 x uitgekomen)

In de Verenigde Staten kreeg, rond 1950, een Siamese poes een nestje kittens, waarvan verschillende katjes langhaar bleken te hebben. Er werd verder gefokt met deze "langharige Siamezen" en uiteindelijk werd hij erkend als ras.
Hij heeft zijn naam te danken aan zijn gracieuse bewegingen die men met de bewegingen van de danseressen op Bali associeerde.
In de Verenigde Staten worden alle Balinezen die niet de klassieke Siamese kleuren vertonen, Javanees genoemd.

i love this one <3

NOORSE BOSKAT (17 x uitgekomen)

Wetenschappers zijn het erover eens dat de oorsprong van (half)langharige katten gezocht moet worden in Zuid-Rusland, Turkije en Iran. In vroeger tijden kwamen er buiten deze contreien alleen kortharige katten voor. De voorvaderen van de Noorse Boskat moeten dus op de een of andere manier door toedoen van de mens in Noorwegen terecht zijn gekomen. Men neemt aan dat het de zeevarende Noormannen zijn geweest die omstreeks de 9e eeuw halflangharige katten met zich mee naar huis namen. We kunnen dus stellen dat de Noorse Boskat een verre afstammeling van het ras is dat wij nu kennen als de Turkse Angora. De Noorse Boskat is echter forser van bouw en veel ruiger van beharing, wat een gevolg zal zijn van een min of meer natuurlijke selectie en de invloed van de in Scandinavie reeds aanwezige korthaarkatten. De katten met een dikkere vacht en een steviger lichaamsbouw hadden natuurlijk veel meer kans om de barre Scandinavische winter te overleven. In 1912 werd de allereerste Noorse Boskat als raskat tentoongesteld. Een groep liefhebbers begon belangstelling te krijgen voor het nationale ras, wat resulteerde in de oprichting van een vereniging die zichzelf als doel stelde het ras te stabiliseren. De Noorse Boskat is pas in 1977 door de internationale kattenverenigingen officieel erkend...
owwwyeah , i love this cat even more <3

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • CxAngel

    BALINEES maar ik vind ze allemaal super cuwte:3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?