welke hond past bij jouw?

hey allemaal(doeg)
in deze quiz kom je te weten welke hond er eigenlijk bij jouw past had je altijd al een hond willen hebben waar je wist niet welke als je deze quiz hebt gedaan dan zul je al een stapje dichter bij de uitkomst zijn (Y)

Mogelijke uitkomsten

golden retriever (1257 x uitgekomen)

Golden Retriever











HERKOMST : Engeland





ANCIENNITEIT : 19° Eeuw.





HISTORIEK : De Golden Retriever is een zeer liefdevolle, genegen hond, die in de 19° eeuw ten tonele verschenen is tengevolge van kruisingen (zoals vaak het geval is) tussen de Tweed Water Spaniel, de (bleekgekleurde) Flat Coated retriever. Het ras werd voor de eerste keer tentoongesteld in 1908.





TYPE : Gezelschapshond, Jachthond





GEWICHT/GROOTTE : De Golden Retriever heeft normaal gezien een schouderhoogte tussen de 51 en 66cm. En weegt zowat tussen de 25 tot 36 kg.





VACHT : De vacht is effen of licht golvend, met een ondervacht die goed bestand is tegen slechte weersomstandigheden. De kleuren kunnen varieren van lichtbeige tot crème kleur en ook goudgeel.


Een enkele plek met wat wit op de borst is toegelaten.





KARAKTER : Hij heeft een zeer zacht karakter, is ook intelligent en actief. De Golden Retriever is een grote kindervriend, die zeer veel genegenheid vertoont voor het hele gezin. Ook tegenover andere huisdieren en ten opzichte van andere honden gedraagt hij zich heel behoorlijk. Hij is zeer gemakkelijk af te richten en wordt ook soms opgeleid voor blindenbegeleiding. Het is zeker één van de allerbeste gezinshonden. Hij mag zich werkelijk de titel ‘ideale hond’ toemeten.


De Golden Retriever is zelfs nog meer populair in Noord-Amerika en Scandinavië dan in zijn land van oorsprong. Zijn geduld met kinderen is dan ook voorbeeldig.





OPVOEDING : Bij dit ras heb je maar weinig problemen naar opvoeding toe, aangezien de Golden Retriever er prijs op stelt iets te kunnen leren. Hij is blij te mogen werken voor zijn baasje. U zal zien dat deze hond er plezier aan beleeft als U iets nieuws gaat ondernemen met hem. Naar de hondenschool gaan is voor hem en U een waar plezier en dit kunnen Wij U dan ook ten zeerste aanbevelen. Eenmaal dat hij volkomen uitgegroeid is, reken maar op 18 maanden, kan U hem ook naast U laten lopen wanneer U er op uit trekt per fiets.





GEBRUIK : De Golden Retriever is als jachthond dan, een uitgesproken specialist voor de jacht op waterwild. Hij is verder wereldbekend als één van de gemakkelijkste af te richten rassen, die ook veel gebruikt werd om blinde of gehandicapte personen te helpen.





ONDERHOUD : Door het jaar moet U slechts een keertje per week de haren goed doorborstelen, dit om de dode haren te verwijderen. Hou er rekening mee om dit tijdens de ruiperiode wat vaker te doen.

border collie (498 x uitgekomen)

Border collie











Een border collie is een zeer intelligente, attente en beweeglijke hond. Ze zijn zeer erg gehecht aan hun baas en zullen hun terrein dan ook grondig bewaken. Door zijn werkwillige karakter heeft deze border collie voldoende beweging en bezigheid nodig, kan u hem die geven dan zal hij u uitvoerig bedanken.











Grootte: 53-56 cm

chow chow (0 x uitgekomen)

De chow-chow is een moedige, karaktervolle en rustige hond. Hij is een enorme kindervriend maar tegenover vreemden reageert hij een beetje gereserveerd. Eens hij met deze vreemde vertrouwd raakt komt alles dik in orde. Een kenmerk van Chow-chow is ook dat zij zeer hard kunnen zijn voor zichzelf.











Grootte: 45-55 cm

maltezer (0 x uitgekomen)

Maltezer











De maltezer is een lieve, speels en gevoelige hond. Hij is ook absoluut geen ruziemaker. Zowel met kinderen als met andere huisdieren maakt hij plezier. De maltezer heeft niet veel beweging nodig maar als u een fervent wandelaar bent zal deze trouwe viervoeter u graag vergezellen.











Grootte: 20-25 cm

berner sennen (0 x uitgekomen)

Berner Sennen











De Berner is een vriendelijke, rustige en trouwe hond. ze zijn lief voor kinderen en als waker levert hij ook goed werk. Hij zal niet luidkeels staan blaffen en heen en weer huppelen maar hij zal de bezoeker nauwkeurig in de gaten houden en indien nodig zijn stem verheffen.











Grootte: 58-70 cm

Schotse collie herdershond (0 x uitgekomen)

Schotse collie (herdershond)











Schotse herdershonden zijn vrolijk, zeer intelligent en slim, werkwillig en energiek. Ze hebben een sociale instelling en zijn gevoelig en aanhankelijk. Ze hechten zich zeer sterk aan het gezin.

















Grootte: 51-61 cm

Jack Russel Terrier (37 x uitgekomen)

Jack Russel Terrier





De Jack Russel is een actieve, slimme en zelfstandige hond. over het algemeen is dit ras ongecompliceerd en sociaal. Ze dollen graag met kinderen en andere huisdieren. Maar weet wel het blijft een jachthond… en katten of vogels opschrikken zit hun zeker in de aard. Ook ongewenste bezoekers worden luidkeels onthaald.











Grootte: 25-30 cm

VIZSLA (0 x uitgekomen)

VIZSLA











Gedrag


evenwichtig, levendig en loyaal











Schofthoogte: 50-65 cm

SCHOTSE COLLIE (5 x uitgekomen)

SCHOTSE COLLIE











Gedrag


vrolijk, energiek en waaks





Schofthoogte: 50-60 cm

Weimaraner (10 x uitgekomen)

Weimaraner











De weimaraner is een vriendelijke, intelligente en energieke hond. Zij staan vooral bekend voor hun uitstekende jachtvermogen. Voor kinderen, mensen en andere honden is deze hond ook zeer vriendelijk. De weimaraner is ook een echte waakhond, hij zal niet agressief blaffen en heen en weer springen maar zal zijn baas op de hoogte brengen wanneer hij onraad ruikt!





Grootte: 60-70 cm

Engelse Cocker (13 x uitgekomen)

Engelse Cocker











De engelse cocker is een zachte, intelligente en aanhankelijke hond. Engelse cockers hebben een goede neus en zijn zeker dol op water. Ook zijn zachtaardigheid tegenover kinderen en ander huisdieren wordt enorm op prijs gesteld.











Grootte: 35-40 cm

Husky (17 x uitgekomen)

de husky is een levendige hond die heel veel beweging nodig heeft!

Cairn Terrier (0 x uitgekomen)

De cairn terrier is een intelligente, vrolijke en leergierige hond. Ze zijn prima maatjes met kinderen en met andere honden kunnen zij zich ook amuseren. Kan evenwel koppig uit de hoek komen en is ook zeer hard voor zichzelf.











Grootte: 28-31 cm

American stafford (0 x uitgekomen)

De American Staffordshire Terriër is een zeer gespierde en behendige hond, en is uiterst sterk voor zijn grootte. Hij heeft een brede, krachtige hoofd, korte snuit, en zeer sterke kaken. De ogen van de American Staffordshire Terriër zijn rond en zwart. De tanden moeten in een kruisbeet staan. Zijn vacht is dik, kort en glanzend. Alle kleuren zijn toegelaten, maar ze mogen niet voor meer dan 80% wit zijn. De staart eindigt in een punt. De oren staan rechtop. De Amerikaanse Staffordshire Terriër, heeft over het algemeen een grotere beenstructuur, een groter gewicht dan z'n neeft: de American Pit Bull Terrier.


American Staffordshire Terriër staat ook bekend om zijn behendigheid.





American Staffordshire Terriër





Karakter en temperament van de Amerikaanse Staffordshire Terriër





De Amerikaanse Staffordshire Terriër is een gelukkige en zekere hond. Lief en houdend van mensen. Het is een goedaardig, vermakelijk, uiterst loyaal en hartelijk familiehuisdier. Puppies van de Amerikaanse Stafford Terriër bouwen een goede relatie op met kinderen en volwassenen. Deze hond is steeds in de weer het zijn meester te behagen. Het is een uiterst moedige en intelligente waakhond. In de loop van de afgelopen 50 jaar, heeft men door zorgvuldig fokken dit vriendschappelijk ras geproduceerd. De Amerikaanse Staffordshire Terriër is moedig en een blijvende vechter indien geprovoseerd. Beschermend zijn eigenaars en bezit van de eigenaar. De Amerikaanse Stafford Terriër zal een vijand aanvallen als hij zich bedreigd of ingesloten voelt.





Dit ras heeft een zeer hoge tolerantie voor pijn.





Socialiseer deze hond van pup om hem te leren omgaan met andere hondenrassen.





Dit ras kan het een inbreker zeer moeilijk maken. De Amerikaanse Stafford Terriër is ideaal als beschermer van uw huis, maar is tezelfdertijd een ideale gezelschapshond. Wanneer behoorlijk opgeleid en gesocialiseerd word de Amerikaanse Stafford een huisgenoot. Dit ras is geschikt voor actieve eigenaars die boven hun hond kunnen staan.





De American Stafford Terriër is een bijzonder vriendelijke hond die in zijn hart steeds een terriër blijft. Een belangrijke karakter trek is zijn vasthoudendheid.











Hoogte en gewicht van de American Staffordshire Terriër








Hoogte: Reu: 43-48 cm, Teef: 41-46 cm


Gewicht: 25-30 kg





American Staffordshire Terriër





Levensomstandigheden van de American Staffordshire Terriër


American Staffordshire Terriërs zullen het goed doen in een appartement als ze dagelijk genoeg oefening buitenshuis kunnen krijgen. Zullen wel zeer actief zijn binnen en daarom is een tuin aanbevolen.


De American Staffordshire Terriër moet regelmatig oefeningen krijgen. Hou hem toch aan de leiband in een omgeving met vreemde mensen en vermijd gevechten met andere honden.





Levensverwachting van de American Staffordshire Terriër





9 tot 15 jaar








Verzorging van de American Staffordshire Terriër





Het vlotte, korte haar is gemakkelijk te verzorgen. De borstel op regelmatige tijdstippen met een vaste varkenshaarborstel. Af en toe een bad is ook noodzakelijk.








Oorsprong van de American Staffordshire Terriër





In de negentiende eeuw, ontwikkelde zich, in het Engelse gebied van Staffordshire, een kruising onder de Buldogs en diverse terriers, een actieve, strijdlustige Staffordshire Bullterrier. Dit ras werd meegenomen naar de Verenigde Staten. Daar werd het ras geliefd door Amerikaanse kwekers die zijn gewicht verhoogden en het een krachtiger hoofd gaven. Ze ontwikkelden zich als een afzonderlijk ras. De American Staffordshire Terriër is groter en zwaarder dan zijn Britse neef, de Staffordshire Bull Terrier. Nadat hondengevechten in de Verenigde Staten in 1900 werden verboden, werden twee rassen van deze honden ontwikkeld, een showras en een vechtras. De showras werd geëtiketteerd als Amerikaanse Staffordshire, terwijl het vechtras de American Pit Bull Terrier werd geëtiketteerd. Deze twee soorten worden nu gezien als afzonderlijke rassen. Vandaag wordt de American Pit Bull Terrier gekweekt met de zelfde zachte kwaliteiten zoals de Amerikaanse Staffordshire Terriër. Allebei zijn ze aangename huisdieren met de juiste soort eigenaar. De American Staffordshire Terriërs werd ingezet als waakhond, bij politiewerk en het trekken van lasten.

dwergkees (0 x uitgekomen)

De dwergkees is een uiterst kleine gezelschapshond, pluizige hond met wigvormige hoofd en gerichte rechte oren. Hun gezichten kan je met die van een vos vergelijken; anderen hebben baby-achtig gezicht. Allen hebben ze heldere, donkere, amandel-vormige ogen met een intelligente uitdrukking. De neus is of donker of de kleur van zijn vacht. De tanden zouden in een schaarbeet moeten samenkomen.





De vacht van de dwergkees is lang en recht van het lichaam afstaand. Ze hebben kort en dikt onderhaar. De vacht op het hoofd is kort en dicht. De hals en schouders moeten bedekt zijn met een dichte kraag. De dwergkes heeft een pluimige staart.


Om het even welke stevige kleur van vacht wordt toegestaan, maar het meest voorkomend is rood, oranje, wit of room, blauw, bruin of zwart. Soms is de vacht parti-gekleurd (wit met gekleurde noteringen), zwarte & tan of oranje.





Karakter en temperament van de dwergkees





De dwergkees is een levendige kleine hond. Intelligent, enthousiast om iets te leren, zeer loyaal aan zijn baasje en familie. De dwergkees is een prachtige gezelschapshond. Ze zijn hartelijke van aard en maken zich zeer geliefd. Zij zijn waakzaam, nieuwsgierig en actief. Ze zijn graag in de buurt van zijn baasje. Tegenover vreemden nemen ze een afstandelijke houding aan, ze zijn namelijk bijzonder gehecht aan de eigen mensen.


Zij kunnen pietluttige eters zijn.


Als ze van jongs af aan vertrouwd zijn met andere honden en huisdieren kunnen dwergkezen goed met hen opschieten. Dwergkezen staan erom bekend pittig te zijn naar andere honden (met inbegrip van grote honden). Om deze reden is het essentieel dat u uw puppy aan allerlei honden socialiseert. De puppy-klas is hier een goede plaats voor.


Zij houden van spelen en bloeien op in menselijk gezelschap. Zij vormen een zeer hechte band met hun menselijke huisgenoten en houden er niet van om lang alleen gelaten te worden.


Dwerkezen zijn goed waakhonden - zij zijn territoriaal en waakzaam voor alle storingen van hun territorium. De puppy van de dwergkees blaft zeer luid.





Trots en gelukkig zijn zij bij het leren van trucs, maar hebben een vaste hand nodig. De dwergkees moet weten wie de baas is, of hij zal niet luisteren. Als ze met vaste hand opgevoed werden, zijn dwergkezen honden die de regels strikt volgen. Het zijn geestelijk stabiele, betrouwbare, prachtige familiehonden. Wegens zijn grootte, kan het een goede metgezel voor een bejaarde persoon worden.








Hoogte en gewicht van de dwergkees





Hoogte: 18-30 cm


Gewicht: 1-3 kg





Levensomstandigheden van de dwergkees





De dwergkees is geschikt voor het leven op een flat. Zij zijn zeer actief binnen en zullen het ook zonder tuin kunnen stellen. Houd de hond in heet weer stil, zo vermijd je oververhitting. Een dagelijkse wandeling met de dwergkees is aanbevolen. Honden die geen dagelijkse wandeling krijgen kunnen gedragsproblemen vertonen. Zij zullen ook genieten van goed stoeien in een veilig open gebied.





Levensverwachting van de dwergkees





ongeveer 15 jaar





Verzorging van de dwergkees





De zeer lange, dubbele vacht zou vaak moeten worden geborsteld. Hoewel soms tijdrovend, is de vacht vrij gemakkelijk te kammen. De donzige ondervacht wordt eens of tweemaal per jaar afgeworpen. Droge shampoo wanneer noodzakelijk. Maak dagelijks de ogen en de oren schoon en geef de hond een regelmatige tandcontrole.





Oorsprong van de dwergkees





De Laplandse en Ijslandse poolhonden zouden de voorouders van dit hondenras zijn. Keeshonden waren zeer populair in heel Europa. Deze kleine vorm werd oorspronkelijk gefokt in Pommeren (Polen/Duitsland). Door selectie werd dit ras alsmaar kleiner. De Engelse koningin Victoria had een Pomeranian (de Engelse rasnaam) met als naam Marco. Ze had zelfs haar eigen kennel voor het fokken van de dwergkees. Zij stelde haar honden tentoon. dit maakte het ras in Engeland zeer populair.

chihuahua (0 x uitgekomen)

Beschrijving van de chihuahua





De Chihuahua is een uiterst kleine hond met een appelvormig hoofd en een korte snuit. Het heeft ronde, grote, zeer donkere ogen, soms robijnrood van kleur. Het handelsmerk van de Chihuahua zijn de grote oren die rechtop zouden moeten staan. Puppies hebben een zachte vlek of een "molera" op de bovenkant van de schedel. Het been sluit gewoonlijk naarmate ze volwassen worden. De staart is gekruld over de rug of aan de kant. Naast de kortharige zijn er ook langharige types. De kleuren omvatten fawn, zand, kastanje, zilver en staalblauw, maar om het even welke kleur wordt goedgekeurd, met inbegrip van zwarte & tan en parti-kleur. De hond is robuuster dan hij lijkt.





Karakter en temperament van de chihuahua





De chihuahua is een goede metgezelhond. Moedig, uiterst levendig, trots en ondernemend, geeft en eist affectie. Beweegt zich vlug om te vermijden vertrappeld te worden. De Chihuahua is vastberaden, intens loyaal en geraakt zeer gehecht aan hun eigenaars. Ze kunnen zeer jaloers zijn. Zij houden ervan om aan de gezichten van hun baasjes te likken. Ze zijn soms terughoudend voor vreemde mensen, maar niet voor hun baasjes. Wanneer er vreemde mensen aanwezig zijn, volgt de hond elke beweging van zijn eigenaar, om die zo dicht mogelijk te houden.





Sommige chihuahua's kunnen moeilijk op te leiden zijn. Maar zij zijn intelligent, leren snel en antwoorden goed aan juiste, zachte instructies. Dit ras kan af en toe een bijten naar plagende kinderen. Chihuahua's hebben scherpe tanden, daar ze te klein zijn om van gevaar te gaan lopen en dus moeten bijten. Dus kleine kinderen uit de buurt houden of zeker hierop attent maken.





Chihuahua's kunnen lawaaierig zijn. Het kan dus nodig zijn hem binnen te houden om de buren te sparen. Socialiseer een chihuahua pup als hij jong is om aggressiviteit naar andere honden evenals naar vreemde mensen te vermijden. Zij hebben de neiging een vrij agressieve hond te worden. Een chihuahua erkent over het algemeen z'n eigen ras, maar keurt andere rassen af. Nochtans, kan een "zeer" goed-gesocialiseerde chihuahua met vreemdelingen en andere honden vriendschappelijk zijn.














Hoogte en gewicht van de chihuahua





Hoogte: 15-23 cm


Gewicht: 1-3 kg





Levensomstandigheden van de chihuahua





Chihuahua's haten de koude en kunnen daardoor rillen. Zij zullen zelfs een warme sweater op koelere dagen waarderen. Zij zijn goede kleine honden voor het flatleven. Hoewel het verleidelijk is deze kleine sierlijke schepsels te dragen, is het aangeraden ze regelmatig te laten wandelen. Hun conditie zal er wel bij varen. Een lichaamsleiband is veiliger dan een nekleiband. En denk eraan: het is niet omdat het een kleine hond is dat hij altijd in kleine ruimtes moet verblijven. Een keer uitbundig laten rondlopen zal de hond goed doen





Levensverwachting van de chihuahua





15 jaar en meer.





VerzorgingChihuahua op plankenvloer van de chihuahua





De vlotte, kortharige vacht zou zacht moeten worden geborsteld en nu en dan afgeveegd met een vochtige doek. De lange vacht zou dagelijks met een zachte varkenshaarborstel moeten worden geborsteld. Baad beide types ongeveer een keer per maand. Zorg ervoor dat ze geen water in de oren krijgen. Controleer regelmatig de oren en houd de nagels in orde.





Oorsprong van de chihuahua





Over de oorsprong van de chihuahua is veel discussie. Tot op het einde van de 19de eeuw was dit ras uitsluitend in Mexico te vinden. Daarna kwam het naar de Verenigde Staten van Amerika en later naar de rest van de wereld. Sommige beweren dat hij afstamt van de honden van de Azteken en later door de Spaanse veroveraars naar Europa gebracht. Chihuahua wordt genoemd na de Mexicaanse staat Chihuahua waarvan hij werd meegebracht door reizigers destijds. Dit ras werd als heilig beschouwd door Pre-Columbian Indische volkeren.

Cavalier King Charles Spaniel (0 x uitgekomen)

Beschrijving van de Cavalier King Charles Spaniel





De Cavalier King Charles Spaniel heeft donkere, ronde, expressieve ogen. Dit hondenras heeft een kegelsnuit en een vlakke schedel. Hij heeft een goed ontwikkelde neus en brede neusgaten, zonder vleeskleurige aftekening. De oren zijn lang met een overvloedige veervormige structuur. Cavaliers hebben een zijdeachtige vacht, soms met een lichte golving.








De erkende kleuren bij dit ras zijn:


Black & Tan: zwart met "tan" aftekening boven hun ogen, op hun wangen, aan de binnenkant van hun oren, op borst en benen en onder hun staart. Het "tan" moet helder te zijn. Een witte aftekening is niet gewenst.


Ruby: geheel diep rood gekleurd. Een witte aftekening is niet gewenst.


Blenheim: Diep kastanjekleurige aftekening, goed gebroken op een parelwitte ondergrond. De aftekening moet gelijkelijk op het hoofd verdeeld zijn en tussen de oren ruimte laten voor de zeer gewaardeerde ruitvormige vlek of "spot" (een uniek raskenmerk).


Tricolour: zwart en wit goed verdeeld en gebroken, met "tan"aftekening boven de ogen, op de wangen, aan de binnenkant van de oren,onder de staart en eventueel aan de binnenkant van de benen.





De Cavalier King Charles Spaniel heeft goed ontwikkelde niet bungelende lippen. Een goed opgevuld gezicht onder de ogen. Elke neiging tot een smalle en spitse snuit is niet gewenst.


Ze hebben sterke kaken, met een perfect, regelmatig en kompleet schaargebit, d.w.z.: dat de boventanden sluitend over de ondertanden staan en recht in de kaken geplaatst zijn.








Karakter en temperament van de Cavalier King Charles Spaniel





De Cavalier King Charles Spaniel is sportief, aanhankelijken kent weinig angst. Hij is vrolijk, vriendelijk, niet agressief en geen enkele neiging tot nerveusheid.





De Cavalier King Charles Spaniel is enthousiast, hartelijk. Levendig, uitgaand en sportief. Deze levendige, kleine honden willen u behagen. Zij zijn intelligent om te begrijpen wat u wilt en daarom gemakkelijk om een gehoorzaamheidstraining te krijgen.





Cavalier King Charles Spaniels komen goed overeen met andere honden en huisdieren. Cavaliers houden van mensen en hebben graag gezelschap .


Cavalier King Charles Spaniels zijn een aanrader voor kinderen. Ze kunnen wat terughoudend zijn bij vreemde mensen. De Cavalier King Charles Spaniel is een prettige metgezelhond.





Hij heeft een opmerkelijke ruikvermogen. Zij doen goed in gehoorzaamheidswedstrijden.





Hoogte en gewicht van de Cavalier King Charles Spaniel





Hoogte: 30-33 cm


Gewicht: 5-8 kg











Levensomstandigheden van de Cavalier King Charles Spaniel





De Cavalier King Charles Spaniel doen het goed in een flat. Zij zijn binnen matig actief en een kleine tuin zal volstaan. Cavaliers doen het niet goed in zeer warme klimaten. Welk oefening ook u doet, deze aanpasbare hond zal ze altijd fijn vinden, aangezien zij zich zullen aanpassen aan de omstandigheden van uw familie. Nochtans, genieten zij zeer van een goede loop in het park.








Levensverwachting van de Cavalier King Charles Spaniel





9 tot 14 jaar





Verzorging van de Cavalier King Charles Spaniel





Af en toe is kammen of borstelen alsook een bad met shampoo noodzakelijk. Het haar op de oren is vlug verward, zodat deze hond vaak en grondig moeten worden verzorgd. Het haar tussen de stootkussens op de voeten zou in orde moeten worden gehouden en de oren zouden regelmatig moeten worden schoongemaakt. Zorg er altijd voor dat de Cavalier King Charles Spaniel na een bad grondig droog en warm is. Controleer zorgvuldig de ogen om tekens van besmetting op te sporen.





Oorsprong van de Cavalier King Charles Spaniel





De Cavalier King Charles Spaniel stamt af van de King Charles Spaniel en andere kleine Spaniels, die in vele van de zestiende, zeventiende en achttiende eeuwse schilderijen kan worden gezien. Zijn kwekers probeerden om een hond te reproduceren gelijkend op die te zien zijn op portretten vanuit de tijd van Charles II van Engeland. In de jaren '20 bood de Amerikaan, Roswell Eldridge, prijsgeld tijdens een Cruft's Dog Show in London, aan om het even welke persoon die een King Charles Spaniels met lange neuzen tentoonstelt. Hij zocht honden gelijkend op die in Van Dyck's schilderijen van Koning Charles II en zijn spaniels. Door de jaren '40 werden deze honden geclassificeerd als afzonderlijk ras en werden de Cavalier prefix, gegeven om hen van hun voorvaders te onderscheiden.

Beagle (7 x uitgekomen)

Beschrijving van de beagle





De beagle is een sterke, stevige vierkant-gebouwde, kleine hond. De beagle heeft een gladde gemakkelijk te verzorgen, korte vacht, die in om het even welke kleur kan komen, bijvoorbeeld: tri-kleur, zwarte en tan, rood en wit, sinaasappel en wit, of citroen en wit. De vacht is dicht, hard en van middelgrote lengte. De beagle lijkt op een kleine Engelse Foxhound. De schedel is breed en lichtjes rond, en de snuit is recht en vierkant. De voeten zijn rond en sterk, de oren lang een breed. De bruine ogen hebben een indringende uitdrukking. De staart met een witte punt, wordt vrolijk en hoog gedragen, nooit over de rug gekruld.





Karakter en temperament van de beagle





De beagle is een zachte, zoete, levendige en nieuwsgierige hond die van iedereen houdt! Gezellig, moedig en intelligent.


Ze zijn wel zeer kindvriendelijk, en ook tegenover vreemde personen zijn ze niet agressief. Over het algemeen zijn ze goed met andere honden. Met andere huisdieren moeten ze gesocialiseerd worden wanneer zij jong zijn.





Omdat hij als meutehond erop gefokt is het geschoten wild zonder hulp van de mens binnen te halen, bezit de Beagle een grote mate van zelfstandigheid. Door deze karaktertrekken is de Beagle een op te voeden hond en is het aanbevolen een gehoorzaamheidstraining met de Beagle te volgen zodat zijn baas kan leren op een juiste manier met zijn hond om te gaan.





Dit ras houdt niet van eenzaamheid. Overweeg er twee te kopen als u veel uithuizig bent.


Een beagle heeft een luide blaf die nuttig was voor de jager tijdens de jacht, maar kan storend zijn voor familie of buren.


De beagles hebben een neiging om hun eigen neus te volgen. Zij zullen tijdens een wandeling dikwijls op ontdekkinstocht willen gaan.


Een Beagle is een goede jachthond maar ook een toffe gezinshond. Hij komt graag buiten en is zeer sociaal.











Hoogte en gewicht van de beagle





Hoogte: Reu: 36-41 cm, Teef: 33-38 cm


Gewicht: Reu:10-11 kg, Teef: 9-10 kg





Levensomstandigheden van de beagle





De beagles zullen het goed doen in een flat als je regelmatig met hen een wandeling maakt in open lucht. Zij zijn binnen zeer actief en een kleine tuin kan volstaan.


Beagles zijn energiek en bezitten een groot uithoudingsvermogen. Een beagle heeft veel oefening nodig, maar in een redelijk grote tuin kan hij al behoorlijk wat van zijn energie kwijt. Een dagelijkse wandeling is aangeraden. Gebruik altijd een leiband wanneer u gaat wandelen. Omdat de beagle een jachthond is, durft hij wel eens op eigen houtje achter wild aangaan.





Levensverwachting van de beagle





12 tot 15 jaar





Verzorging van de beagle





De vlotte kortharige vacht van de bealge is gemakkelijk te verzorgen. Borstelen en een baden met milde zeep, pas doen als echt noodzakelijk. Droge shampoo nu en dan. Controleer zeker de oren zorgvuldig. Knip de nagels regelmatig.





Oorsprong van de beagle





De naam Beagle is afkomstig van het woord Beag, Beg of Beigh, wat "klein" betekent in het Keltisch. Het ras kwam waarschijnlijk voort na kruising van de Harrier en andere honden uit Engeland. De Beagle werd gebruikt voor de jacht op hazen, fazant en kwartels. In Engeland wordt nog steeds met Beagle-meutes gejaagd, waarbij de honden te voet worden gevolgd.


Hij heeft ook als speurhond van de narcoticaopsporing gediend. Jammer genoeg, omdat zij vrij eenvormig en klein zijn, worden de bealges vaak gebruikt voor medische proefneming.

Statistieken

Statistieken

Reageer (23)

  • ilovewolfs

    american stafford(flower)(H)(lol)

    9 jaar geleden
  • Sarake2004

    golden retriever

    9 jaar geleden
  • Sarake2004

    wrm zo een hele uitleg

    9 jaar geleden
  • freedomwolf

    i want a HUSKY!!!!!!!!!!!!!(H)(H)(H)

    1 decennium geleden
  • Scara

    weimaraner (yeah)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?