waar gaat deze Quiz over??

Op het eind kun je pas zien waar deze quiz nou eigelijk over ging, zodat je deze vragen helemaal vrij kunt invullen.

(wees gerust: het is voor iedere leeftijd geschikt!)
;)


viele spaß,
Groetjes van Sofie

Mogelijke uitkomsten

Duur! Duur! Duur! (4 x uitgekomen)

Heb jij eigelijk aan het eind van de maand nog wel geld in je spaarpot zitten? Wat geef jij veel uit zeg. Niet dat dat zo héél veel uitmaakt, maar wat minder zou wel mogen. Stel je eens voor: je gaat sparen voor een huis, waar je met je partner in wilt wonen. Heb je te weinig geld, omdat je maar blijft uitgeven!

Gewoon wat minder vaak een school-tosti eten en met de fiets en niet met de bus naar school komen. Te veel luxe kun je namelijk behoorlijk ziek van worden.

( " ) ik heb geen geld ( " ) (16 x uitgekomen)

Het is niet erg te weinig geld uit te geven, het tegendeel zelfs! Maar zeggen dat je geen geld meer over hebt vanwege de vorige film terwijl je kluis thuis op springen staat, gaat misschien een beetje te ver. Probeer niet zo'n krent te zijn en gun andere ook eens wat. Je zult zien: dat wordt beloont. Een mooie start is bijvoorbeeld, het lid worden van een natuur-fonds.

Je bent misschien bang snel teveel geld uit te zullen geven, maak anders met jezelf een afspraak dat je eens in de 2 of 3 weken ongeveer 1,- moet uitgeven. Anders past er straks geen een sok meer onder je bed!

ik heb geen geld (7 x uitgekomen)

Je voelt je schuldig omdat je niet altijd mee kunt betalen voor leuke dingen. Dat komt omdat de inkomsten bron bij jullie thuis niet altijd even hoog is, en dat is lastig. Zeker als je de middelbare leeftijd hebt berijkt en wat vaker uitgaat.

De tip voor jou is: Als je vrienden naar de bioscoop gaan en je aanbieden jóu kaartje de kopen, neem dat dan gewoon aan! Ze vinden het heus niet erg om af en toe wat geld voor jou te spenderen. Dat zij nou eenmaal een goed betaalt bijbaantje hebben én een hoog bedrag aan zakgeld krijgen, is vervelend voor jou. En dat zullen je vrienden ook wel van je gezicht af kunnen lezen. Maar als je het geld er niet voor hebt, kun je dat beter zeggen en gewoon een keertje niet meegaan naar de bioscoop. Kijk anders bij iemand thuis een film, net zo leuk!

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)

  • Oosterloo

    Ik heb geen geld(cat)

    1 decennium geleden
  • Flux

    Ik heb geen geld :Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?