welk personage van avatar ben jij ?

wil jij weten op welke persoon van avatar lijkt met deze quiz kom je het te weten !

Mogelijke uitkomsten

aang (362 x uitgekomen)

Naam: Aang
Nationaliteit: De Luchtnomaden
Geslacht: Man
Kleur haar: Donkerbruin (normaal kaal)
Kleur ogen: Grijs/blauw/groen
Leeftijd: 12 (112 na meetellen van tijd in ijs)
Positie: Voorvechter
Eerste verschijning: De jongen in de IJsberg
Sturing(en): Lucht, naarmate de serie verder gaat leert hij ook nog Water, Aarde en Vuur
Groep: Luchtmonniken, Team Aang / Team Gyatso, Team Avatar, minder dan 1 aflevering bij de vrijheidsstrijders van Jet
Aang is de honderd jaar verdwenen Avatar. Hij is 112 jaar geleden geboren, maar fysiek is hij 12 jaar en hij is erg speels. Aang is geboren bij de Luchtnomaden op de Zuidelijke Luchttempel en kan fantastisch luchtsturen. Op zijn twaalfde hoorde hij dat hij de Avatar was. Normaal wordt dit pas verteld als de Avatar zestien is, maar de concrete dreiging van de Vuurnatie doet de monniken besluiten dit te vervroegen.
Aang leerde spelenderwijs Luchtsturen van Monnik Gyatso, zijn mentor. De andere monniken keurden de manier waarop Gyatso Aang voorbereidde op zijn taak als de Avatar af en wilden Aang en Gyatso van elkaar scheiden. Aang hoorde de monniken, per ongeluk, praten over hun plannen en schrok zo van het nieuws dat hij wegliep. Geschrokken, boos, verdrietig en verraden vliegt hij op Appa, zijn vliegende bizon en dierlijke gids, weg. Toen hij boven zee vloog raakte hij in een woeste storm en viel hij samen met Appa in zee. Aang riep de Avatargeest op om zichzelf en Appa te redden, en bevroor Appa en hem in een ijsbol. Een ijsberg waar Aang en Appa 100 jaar lang in zullen blijven.
Na honderd jaar bevroren te zijn geweest, beginnen Aangs avonturen als hij uit de ijsberg bevrijdt wordt door Katara en Sokka van de Zuidelijke Waterstam. Aang moet voor Sozins Komeet de aarde passeert alle vier de elementen leren beheersen en de Vuurheer verslaan, en daarvoor heeft hij nog een paar maanden de tijd, tot het eind van de zomer. Ook is Aang verliefd op Katara.

Aang is in bijna alle afleveringen te zien, behalve in Zuko alleen (boek 2).

Naarmate het verhaal verder gaat probeert Aang Katara steeds vaker duidelijk te maken dat hij smoorverliefd op haar is, maar Katara heeft dit nooit door. In "De grot van de twee geliefden" denkt Katara dat ze moeten zoenen om hun weg te vinden, ze zoenen wel, maar op het moment dat ze elkaar aanraken raakt de fakkel op en de kijker krijgt de zoen dus niet te zien. Tijdens de zonsverduistering herhaald dit moment zich bijna, wanneer Aang met Katara zoent om haar duidelijk te maken dat hij van haar houdt, omdat hij denkt dat hij kan dood gaan als met de vuurheer vecht. Na de ontknoping, wanneer de balans in de wereld hersteld is, staan Aang en Katara op een balkon in Ba Sin Se en zoenen ze opnieuw, om hierna voor altijd bij elkaar te blijven

katara (635 x uitgekomen)

Naam: Katara
Nationaliteit: waterstam
Geslacht: Vrouw
Kleur haar: Bruin
Kleur ogen: Blauw
Leeftijd: 14
Positie: Beschermer
Eerste verschijning: De jongen in de IJsberg
Sturing(en): Water
Groep: Waterstuurders op de zuidpool , Team Avatar, nog minder dan 1 aflevering de Vrijheidsstrijders in Jet
Katara is een veertienjarig meisje dat van de Zuidelijke Waterstam op de Zuidpool komt. Haar moeder is gedood door de Vuurnatie en haar vader is twee jaar geleden vertrokken om het Aarderijk te verdedigen tegen de Vuurnatie. Ze is de enige in haar stam die kan Watersturen en vanaf kinds af aan weet ze al dat ze Watermeester wil worden. Alle Watermeesters uit de zuidelijke stam zijn weggehaald of gedood door de Vuurnatie. Katara wil graag naar de Noordpool toe, waar nog wel Watermeesters zijn. Op een dag zijn Katara en haar broer Sokka aan het vissen, om voedsel voor de stam te krijgen. Ze vinden daar Avatar Aang in een ijsberg. Katara bevrijdt hem uit de ijsberg en neemt hem mee naar haar stam, waar Aang weer weg wordt gehaald door Zuko, een verbannen Vuurprins die probeert de Avatar te vinden. Katara en Sokka gaan op Aangs vliegende bizon Appa Aang zoeken. Ze vinden hem en weten hem te bevrijden. Daarna vertrekken ze naar de Noordpool, terwijl ze reizen door het Aarderijk. Katara en Aang worden steeds beter in Watersturen, Katara ontdekt ook dat ze kan genezen met water. In boek twee is Katara een echte Watermeester en leert ze Aang beter te Watersturen. Ze is erg krachtig en een geweldige Watermeester. Als Toph zich bij het team aansluit, heeft ze eerst wat problemen met Toph. Katara is ongeveer de moeder van het team, ze probeert zoveel mogelijk voor de anderen te zorgen. Toph is echter egoïstisch en zondert zich af, maar uiteindelijk verandert dat ook en kunnen ze goed met elkaar opschieten. In de finale van boek twee wordt Aang door Azula, de zus van Zuko, dodelijk verwond in de Avatartrance. Katara vangt hem op en geneest hem, door middel van het water uit de Geestenoase, die ze van haar meester heeft gekregen. In boek drie is Katara nog krachtiger. Ze is ook erg inventief. Ze gebruikt een keer haar zweet om te ontsnappen uit een houten cel. Ze komen ook iemand tegen van de Zuiderstam, een oude vrouw genaamd Hama, die is weggenomen omdat ze een Watermeester was. Ze leert van Hama technieken om water uit pure lucht en uit planten te halen. Tijdens de volle maan, als de krachten van de Watermeesters op zijn sterkst zijn, wil Hama Katara leren Bloedsturen, de macht om water in een lichaam te sturen, waardoor je diegene jouw wil oplegt. Katara weigert deze techniek te leren, waardoor Hama haar aanvalt. Als Sokka en Aang erbij komen, probeert Hama Sokka en Aang elkaar te laten vermoorden door middel van Bloedsturing. Katara redt ze, door bloedsturing te gebruiken op Hama. Hama wordt gevangengenomen en vertelt Katara dat ze nu een Bloedmeester is

sokka (164 x uitgekomen)

Naam: Sokka
Nationaliteit: Waterstam
Geslacht: Man
Kleur haar: Bruin
Kleur ogen: Blauw
Leeftijd: 16
Eerste verschijning: De jongen in de IJsberg
Groep: Het 'leger' van Hakoda, Leider dorp Zuidelijke Waterstam, Team Avatar,1 dag lid Kyoshi krijgers
Sokka is de broer van Katara. Hij is zestien jaar en een goed krijger. Omdat alle krijgers twee jaar geleden weg gingen om te vechten tegen de Vuurnatie, is Sokka nu de oudste en enige krijger om op de stam te passen. Hij voelt zich niet echt op zijn gemak tussen al die stuurders van elementen en vertrouwt liever op wapens en zijn denkwerk. Eerst vertrouwde Sokka Aang niet toen ze hem vonden, maar al gauw werden ze goede vrienden. Sokka is heel slim, en zijn kennis blijkt in veel gevallen handig te zijn tegen de Vuurnatie. Sokka wordt snel verliefd op meisjes en is een behoorlijke meidenmagneet. In de serie heeft hij de aandacht van drie meisjes getrokken; Suki, de leider van de Kyoshi Krijgers op Kyoshi Eiland. Ze ontmoetten elkaar maar een dag of twee in seizoen 1 voordat Sokka weer vertrok, maar in seizoen 2 zagen ze elkaar weer op weg naar Ba Sing Se. In boek 2 wou Suki hem zoenen maar Sokka hield haar tegen. Die avond zoende Sokka Suki zelf. Prinses Yue, dochter van Arnook, leider van de Noorder Waterstam. En dan nog Ty Lee. Ze is een dochter van een edelman en komt uit de Vuurnatie. Ze verliet haar thuis om in een circus te werken als acrobaat, wat haar lust en leven was, totdat Azula haar overhaalde om met haar op de Avatar te jagen, waardoor Ty Lee Sokka ontmoette. Sokka blijkt in seizoen 3 ook een geweldige zwaardvechtkunst te bezitten, en maakt zijn eigen zwaard. Sokka kan het trouwens ook heel erg goed vinden met Toph. Maar hij heeft het dan op het eind met Suki. Soka zou (volgens zijn zus) verschillende functies hebben in de groep, zo zou hij de plannenman zijn, maar ook het zeurpietje. Sokka staat bekend om zijn sarcastische humor en pessinisme, maar heeft een hart van goud en is erg dapper.

zuko (81 x uitgekomen)

Naam: Zuko
Nationaliteit: Vuurnatie
Geslacht: Man
Kleur haar: Zwart/bruin
Kleur ogen: Lichtbruin/geel
Leeftijd: 16 / 17
Eerste verschijning: De Jongen In De IJsberg
Sturing(en): Vuur
Groep: Team Zuko, Team Azula, Team Avatar, Vuurnatie, Vuurnatieleger
Zuko is de zestienjarige prins van de Vuurnatie: de zoon van de huidige Vuurheer, Ozai, de heerser van de Vuurnatie. Hij is echter verbannen uit zijn vaderland door zijn eigen vader, en mag alleen terugkeren als hij de langverloren Avatar weet te vinden en vangen. Zuko wordt bijgestaan door zijn oom Iroh. Samen reisde ze al twee jaar rond de wereld, op zoek naar de Avatar, toen Aang bevrijd werd uit de ijsberg. Vanaf dat moment maakt Zuko constant jacht op Aang en zijn vrienden. Hij ziet het als de enige manier om zijn eer terug te krijgen en gaat dan ook erg ver om zijn doel te bereiken.
Wanneer Zuko een verrader van de Vuurnatie wordt verklaard, verliest hij alle hoop om nog naar huis terug te keren en zwerft hij doelloos door het Aarderijk. Hij wordt op de hielen gezeten door zijn zusje Azula, die de taak heeft hem en zijn oom uit de weg te ruimen. Tijdens zijn omzwervingen begint Zuko steeds meer zijn vriendelijker kant te laten zien, en hij begint mee te leven met dezelfde mensen die zijn natie terroriseert. Naarmate hun ontmoetingen met Azula steeds gevaarlijker worden, staat Zuko erop dat Iroh hem beter Vuursturen leert. Door zijn oom te verraden en Azula te helpen weten ze Bah Sing Se te veroveren, en hij bevat zelf nauwelijks dat hij weer naar huis mag. Hij heeft ook inmiddels een relatie met Mai, die bijna stukloopt. Als Iroh hem een rol stuurt komt hij er achter dat hij weliswaar van Sozin afstamt via zijn vader, maar ook van avatar Roku, via zijn moeders kant. Zuko ziet nu in dat het zijn taak is om de Avatar te helpen met het herstellen van de balans in de wereld.
Tijdens de zonsverduistering confronteert Zuko zijn vader. Hij kondigt aan dat hij Iroh als zijn vader beschouwd en dat hij de Avatar gaat helpen om Ozai te verslaan. Ozai onthuld dat Zuko's moeder verbannen is en misschien nog leeft. Zodra de zonsverduistering voorbij is valt Ozai Zuko aan met bliksem, maar Zuko gebruikt een methode die Iroh hem geleerd heeft en kaatst de bliksem terug naar zijn vader. Vervolgens vlucht hij en volgt Aang naar de Westelijke Luchttempel, waar hij zich bij hem aansluit als zijn leraar vuursturen. Nadat hij zich bij Aang heeft aangesloten helpt hij Katara bij het vinden van haar moeders moordenaar, die zij niet doodt, maar hem ook niet vergeeft. In de Ontknoping gaan Zuko en Katara naar de hoofdstad van de Vuurnatie om te voorkomen dat Azula vuurheer wordt. Azula is tegen de tijd van haar kroning compleet krankzinnig geworden en daardoor verzwakt. Het laatste dat Azula tegen haar broer is :"Het spijt me dat het zo moet eindigen" waarop Zuko zegt dat ze dat niet meent. De twee binden een spannende strijd aan, maar naar verloop van tijd beseft Azula dat ze niet van haar broer kan winnen, waarop ze bliksem afstuurt op Katara, maar die Zuko in zich krijgt. Door de hulp van Katara overleeft hij het gevecht en wordt hij de nieuwe vuurheer, hij trouwt waarschijnlijk met Mai, die de nieuwe Vuurheerseres wordt.

toph (56 x uitgekomen)

Naam: Toph Beifong
Nationaliteit: Aarderijk
Geslacht: Vrouw
Kleur haar: Zwart
Kleur ogen: Grijs (Blind)
Leeftijd: 12
Eerste verschijning: Aang zag haar als visioen in 'Het Moeras' Maar zelf kwam ze pas voor in 'De Blinde Bandiet'
Sturing(en): Aarde
Groep: Team Avatar
Toph Beifong is een sterke Aardemeester. Ze rent van huis weg omdat haar familie erg beschermd opvoedden vanwege haar blindheid. Toph ziet door middel van Aardesturing, ze voelt de trillingen in de grond. Doordat ze is weggelopen, is ze soms nog al roekeloos. Ook is ze frontaal, sterk onafhankelijk, sarcastisch, direct en brutaal eerlijk. In plaats van Aang, die gevechten vaak vermijd, wil zij dolgraag vechten, omdat ze erg trots is op haar Aardsturings technieken. Later leert ze ook Metaalsturen, want in metaal zitten kleine deeltjes aarde. Ze heeft stiekem een klein oogje op Sokka maar dat laat ze zeker niet merken. Toph Noemt Aang nooit bij zijn voornaam, laat staan dat zij hem de Avatar noemt. Ze noemt Aang altijd Ballerina, waarschijnlijk om dat hij, als luchtmeester heel lichtvoetig en snel is.

iroh (31 x uitgekomen)

Naam: Iroh
Nationaliteit: Vuurnatie
Geslacht: Man
Kleur haar: Grijs
Kleur ogen: Bruin
Leeftijd: 56
Eerste verschijning: De Jongen In De IJsberg
Sturing(en): Vuur
Groep: Vuurnatie, Team Zuko, Team Avatar, De Leden van de Witte Lotus
Iroh is een hele sterke Vuurmeester, ook al laat hij daar niet vaak wat van zien. Hij was in het verleden een legendarische generaal van de Vuurnatie, met als bijnaam 'Draak van het Westen', vanwege een incident waar hij vuur spuwde als een draak. Hoewel hij de broer is van de Vuurheer, is Iroh heel vriendelijk en geniet van het leven. Als de oudste zoon van Vuurheer Azulon, had Iroh het recht op de troon, maar toen Irohs enige zoon Lu Ten overleed in de oorlog, kreeg Irohs jongere broer Ozai, onder verdachte omstandigheden, de troon.
Generaal Iroh bleef zijn broer Ozai dienen, maar toen Irohs neefje verbannen werd uit de Vuurnatie, liet Iroh zijn taak als generaal vallen en volgde Zuko in ballingschap. Twee jaar lang trainde en adviseerde Iroh zijn jonge, verbannen neef. Als de Avatar zich na honderd jaar weer laat zien, helpt Iroh hem met zijn pogingen om de Avatar te vangen.

Wanneer zowel Iroh als Zuko verraders worden verklaard, blijft Iroh bij Zuko en begint samen met hem hun zwerftocht door het Aarderijk. Ondanks dat ze een tijdje zonder elkaar hebben gereisd, komen ze uiteindelijk samen in Ba Sing Se aan en beginnen ze samen een nieuw leven als Mushi en Lee. Dit nieuwe leven wordt bruut verstoort als Azula Ba Sing Se binnendringt, de Dai Li onder haar controle krijgt, de Aarde Koning van zijn troon stoot, Iroh gevangen neemt en Zuko zover krijgt dat hij Azula kiest over zijn oom. Iroh wordt gevangengenomen, wegens verraad van de Vuurnatie. Zuko niet, zijn eer wordt herstelt en is weer volwaardig Vuurprins. Iroh wordt hier boos om en weigert met Zuko te praten, zelfs al wil Zuko dat zelf. In zijn cel begint Iroh met trainen en tijdens de zonsverduistering grijpt hij zijn kans. Als Zuko naar Iroh's cel rent om hem te bevrijden blijkt hij al uitgebroken. Aan het einde van boek drie en ook in verschillende afleveringen blijkt dat Iroh leider is van de orde van de Witte Lotus

azula (57 x uitgekomen)

Naam: Azula
Nationaliteit: Vuurnatie
Geslacht: Vrouw
Kleur haar: Zwart
Kleur ogen: Lichtbruin
Leeftijd: 14
Eerste verschijning: Als Iroh verteld over de verbanning van Zuko met de agni kai met zijn vader. (Natie 1 water)
Sturing(en): Vuur (Blauw vuur, ontwikkelde versie van vuursturen, beheerst de bliksemtechniek.)
Groep: Team Azula, Vuurnatie, Vuurnatieleger
Azula is de veertienjarige prinses van de Vuurnatie, Zuko's jongere zusje, Iroh's nichtje en Vuurheer Ozai's favoriete kind. Ze is erg kwaadaardig, gemeen, verwend en ze heeft een bloedhekel aan haar broer Zuko, voor wie ze het koosnaampje 'Zuzu' heeft. Azula is intelligent, ongevoelig, inflexibel, dominerend en mogelijk psychotisch. Als ze iets wil, zal ze het krijgen, wat er ook voor moet gebeuren. Ze vindt anderen vervangbaar, en aarzelt niet om hun leven in gevaar te brengen om haar doel te bereiken.
In seizoen 2 is ze op jacht naar haar broer Zuko en haar oom Iroh, in opdracht van haar vader. Azula probeerde eerst Iroh en Zuko met een leugen gevangen te nemen, maar haar plan mislukte en Iroh en Zuko ontsnapten. Gedurende het tweede seizoen gaat Azula, samen met haar twee 'vriendinnen' Mai en Ty Lee, op jacht naar haar broer, oom, en als derde doelwit de Avatar. Het lukt Azula, dankzij een gevecht met de Kyoshi Krijgers, om de hoofdstad van het Aarderijk, Ba Sing Se, binnen te komen en de Aardekoning te onttronen. Sinds De Tweesprong van het Lot is het Aarderijk dus geclaimd door de Vuurnatie.

Azula mag dan wel jong zijn, ze is een hele sterke Vuurmeester. Ze beheerst blauw vuur (heel heet vuur) en bliksem, Azula is Ozai's favoriete kind en heeft haar ook geleerd om het te beheersen. Het is bekend dat alleen de machtigste vuurmeesters bliksem kunnen sturen met de perfecte controle. Iroh is er een van en haar vader, de Vuurheer. Samen met haar sadistische persoonlijkheid maakt dit Azula tot een extreem getalenteerde en gevaarlijke tegenstander. Die haatdragendheid schrikt ook de meeste jongens af. Azula is slim, sluw en getalenteerd maar ze gebruikt deze drie dingen niet voor goede dingen maar voor het doden en beheersen van tegenstanders. En om haar onderdanen te intimideren. Bij de ontknoping wordt Azula totaal gestoord, wanneer zij de nieuwe vuurheer mag worden ze verbant zo goed als iedereen die in het paleis werkt of woont.

Statistieken

Statistieken

Reageer (16)

  • XxwolfyxX

    katara :D

    8 jaar geleden
  • GOTOSLEEP

    Aang ik ben ook 12(flower)

    1 decennium geleden
  • SuperEva

    sokkasaai

    1 decennium geleden
  • ScarsStories

    Aang! ^^

    Karakter: gemeen, slecht en slim?
    Nee, ik heb iets anders aangeduid, iets dat beter bij mij past!

    1 decennium geleden
  • Blackbeack

    Ik ben verliefd op Zuko, kon ik niet eens invullen.. Puh (cat)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?