op wie lijk jij uit Star Wars: Episode IV: A New Hope

Doe deze quiz en check op wie jij het meest lijkt uit Star Wars: Episode IV: A New Hope

Mogelijke uitkomsten

Luke Skywalker (17 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Luke Skywalker

Op de boerderij van zijn oom, houdt Luke zich bezig met het leren overleven in de woestijn en het repareren van robots. Luke wil graag een spannend leven in plaats van het saaie leven en droomt van een opleiding tot piloot op de Rebel Academy. Zijn oom heeft hem echter nodig op de boerderij en Luke mag niet weg.

Er komt een grote verandering in zijn leven als zijn oom twee gebruikte robots aanschaft van Jawa-handelaren. De robots, met de identificaties R2-D2 en C-3PO zijn afkomstig van de rebellen en op de vlucht voor het keizerrijk. R2-D2 bevat een videoboodschap van prinses Leia. Luke wil haar helpen en krijgt hierbij hulp van Obi-Wan Kenobi. Obi-Wan Kenobi is vroeger de leraar geweest van Anakin Skywalker.

Terwijl Luke met Ben en de robots op zoek gaat naar informatie, worden zijn oom en tante vermoord door de Keizerlijke troepen die op jacht zijn naar de robots. Niets bindt Luke nu nog aan Tatooine en hij besluit met Obi-wan mee te gaan. Deze leert hem de manieren van de Jedi ridders en om gebruik te maken van The Force, de geheimzinnige kracht die de Jedi ridders gebruiken. Als zoon van Anakin is ook Luke krachtig in het gebruik van De Kracht, hoewel hij nog veel moet leren. Van Obi-Wan krijgt Luke zijn lichtzwaard.

Met behulp van de smokkelaars Han Solo en Chewbacca gaan ze op weg naar Alderaan om de robots terug te geven aan de rebellen. Zij ontdekken dat Alderaan is vernietigd door de Death Star. Luke ontdekt dat prinses Leia hier gevangen wordt gehouden en helpt haar ontsnappen. Bij de ontsnappingspoging wordt Obi-Wan Kenobi gedood door Darth Vader.

Bij een grootschalige aanval op de 'Death Star' speelt Luke een grote rol door met behulp van The Force dit gigantische wapen te vernietigen. Luke, Han Solo en Chewbacca worden onderscheiden door prinses Leia.

Prinses Leia Organa (18 x uitgekomen)

jij lijkt het meest op Prinses Leia Organa.

Leia wordt gevangen genomen, terwijl ze deze missie uitvoert. Ze heeft nog net de kans om een boodschap door R2-D2 te laten opnemen en ze geeft de robots de opdracht om Obi-Wan Kenobi deze boodschap te bezorgen. Ondanks martelingen en de aanblik van haar planeet die wordt vernietigd door de Death Star, houdt Leia geheim waar ze de plannen heeft verstopt.

Ze wordt bevrijd door Luke Skywalker, Han Solo en Chewbacca, nog onwetend van het feit dat Luke haar broer is. Samen met de rebellen wordt de Death Star vernietigd.

Han Solo (1 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Han Solo.

Han Solo wordt door Obi-Wan Kenobi en Luke Skywalker ingehuurd. Samen met zijn co-piloot Chewbacca gaan ze op weg naar Alderaan. Als ze daar aankomen is Alderaan vernietigd door de Death Star. De Millennium Falcon wordt door trekstraal naar de Death Star getrokken, maar omdat Han Solo er geheime compartimenten in heeft gebouwd, weten ze in eerste instantie aan de Keizerlijke troepen te ontkomen. Als ze eenmaal prinses Leia hebben bevrijd vertrekken ze naar de planeet Yavin IV waar zich een rebellenbasis bevindt. De Death Star komt ook die kant op en de rebellen zetten de aanval in. Als Luke Skywalker op de hielen wordt gezeten door Darth Vader en twee TIE Fighters komt Han Solo te hulp en weet Luke te redden.

Grootmoff Wilhuff Tarkin (1 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Grootmoff Wilhuff Tarkin.

Grootmoff Tarkin is de commandant van de Death Star, het krachtigste wapen van het Galactisch Keizerrijk. Zijn oorspronkelijke naam is Wilhuff Tarkin terwijl Grootmoff Tarkin zijn titel is. Nadat Tarkin als demonstratie de planeet Alderaan heeft opgeblazen, gaat hij met de Death Star naar Yavin IV, waar zich het hoofdkwartier van de rebellen-alliantie bevindt. Tarkin is van plan ook deze planeet op te blazen, maar dit kan op het laatste moment worden voorkomen door Luke Skywalker, die met zijn X-Wing protontorpedo's in een ventilatieschacht schiet. Deze bereiken het centrum van de Death Star nét voordat Yavin onder vuur kan worden genomen. Bij de vernietiging van de Death Star komt Grootmoff Tarkin om het leven.

Obi-Wan Kenobi (3 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan Kenobi treft de jonge Luke Skywalker in een onherbergzaam gebied op Tatooine. Sinds de macht over de Republiek in handen is van de Duistere Kant, heeft Obi-Wan de moed opgegeven en houdt hij zich schuil. Luke Skywalker weet hem echter te overtuigen om de wapens weer op te nemen, en mee te vechten tegen het Kwaad dat het sterrenstelsel beheerst. Obi-Wan sterft uiteindelijk eervol in de strijd, door het lichtzwaard van Darth Vader. Hij blijft echter aanwezig als een soort geest, indachtig zijn beroemde zegswijze: "If you strike me down, I shall become more powerful than you can possibly imagine".

C-3PO (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op C-3PO.

C-3PO is lid van de Rebellen, en moet hij samen met R2-D2 een bericht naar Obi-Wan Kenobi brengen die op Tatooine woont. Hij ontmoet Luke Skywalker, die C-3PO’s nieuwe meester wordt. In de rest van de film raakt C-3PO tegen wil en dank betrokken bij de slag om de Death Star.

Darth Vader (3 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Darth Vader.

Grootmoff Tarkin is nog de baas over Darth Vader, en kan hij niet doen wat hij wil. Maar na het gevecht om Yavin, waarin Grootmoff Tarkin sterft, kan niemand behalve de keizer Darth Vader nog controleren. Omdat er niemand meer is die baas over hem kan zijn, vermoordt hij iedereen die ook maar een fout maakt, ongeacht of ze schuld aan die fout hebben of niet.

Chewbacca (1 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Chewbacca.

Chewbacca en Han hielpen Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi naar Alderaan af te reizen, en vochten jarenlang mee met de rebellen tegen het bewind van Darth Sidious.

R2-D2 (0 x uitgekomen)

jij lijkt het meeste op R2-D2.

R2 wordt door Leia Organa naar Tatooine gestuurd met een boodschap voor Obi-Wan Kenobi. Hier ontmoet hij Luke Skywalker, en accepteert hem als zijn nieuwe meester. I

Jabba de Hutt (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Jabba de Hutt.

Han Solo zat diep in de schulden zat bij Jabba. Als Han niet snel over de brug zou komen, zou Jabba een prijs op zijn hoofd laten zetten. Dat gebeurde uiteindelijk ook,

Greedo (2 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Greedo

Greedo is een premierjager die voor Jaba de Hutt werkt. Hij word gedood dankzij Han Solo.

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • HiIson

    Princes Leia! Zij is awesome!! <33

    1 decennium geleden
  • Potterfan

    Een of andere Luke Luchtloper ! :p xd

    En zie je morge hé

    1 decennium geleden
  • TheJoker

    Han Solo.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?