Welke Griekse God Ben Jij?

Welke god ben jij???
Elke God heeft speciale eigenschappen die hem of haa bijzonder maken
Welke God ben jij vanbinnen en misschien ook wel van buiten

Mogelijke uitkomsten

Zeus (167 x uitgekomen)

Zeus is de oppergod van alle goden. Hij is de hemelgod. De natuur en al haar verschijnselen waren aan hem onderworpen. Hij slingerde de bliksems, verzamelde de wolken en dreef ze uiteen; regen en sneeuwval werden door hem veroorzaakt. De adelaar (oorspronkelijk symbool van de bliksem) was zijn heilige voge en de eik zijn heilige boom. Hij is een versierder en ookal is hij getrouwd met zijn zuster Hera, hij gaat toch vreemd met mensen, nymfen en andere goden. Hij heeft bruin haar en stormachtig grijze ogen.

Hera (380 x uitgekomen)

Hera is de Koningin van de Goden. Zie is de Godin van het huwelijk, doch haar betekenis als zodanig is reeds zeer vroeg op de achtergrond getreden. Zij betekende de lucht, de atmosfeer, die de vruchtbaarheid op de aarde doet neerdalen, maar tevens het veranderlijkste van alle elementen is. Haar huwelijk met Zeus is de kern, waarom al, wat betreffende haar wordt meegedeeld, zich verenigt. In dat huwelijk is geluk en zegen, maar ook wrevel en twist. Zo ook is de lucht nu eens liefelijk en vol zegen en vruchtbaarheid, dan weer somber en onheilstichtend. Als de gade van Zeus is zij de beheerseres van hemel en aarde. Zelfs haar naam duidt haar aan als de meesteres van alles wat bestaat. Met haar gemaal voert zij het gebied over de hemelverschijnselen, over donder en bliksem, over de stormen, die ook zij kan neerzenden. Ze is vaak jaloers op het vriendinnetje van Zeus.

Poseidon (70 x uitgekomen)

Poseidon is de Zeegod. Hij is de Aardschudder, de Stormbrenger en Vader van de Paarden. Hij heeft namelijk de paarden gemaakt. Hij wordt vaak afgebeeld met zijn drietand. Hij is onrustig en laat zich niet bedotten, de zee ook niet.

Hades (67 x uitgekomen)

Hij is de god van de dood en heerser van de gelijknamige onderwereld of Schimmenrijk. Tevens is hij de god van de rijkdom en de kostbare metalen. De attributen van Hades zijn de hoorn des overvloeds, de tweetand en Kerberos, de monsterlijke driekoppige hond die de toegang naar de Onderwereld bewaakt. Verder heeft Hades ook wel eens een zak met geld bij zich, omdat hij ook wel eens geëerd werd als god van de rijkdom. Ook heeft Hades een helm die hem onzichtbaar kan maken gekregen van de cyclopen.

Pallas Athena (598 x uitgekomen)

Pallas Athena is de Godin van de Wijsheid en Krijgsbeleid, Ze beschermde wetenschap, kunstvaardigheid en ambachten. Athenes boom is de olijfboom welke ze heeft geschapen. Haar vogel is de uil. Ze heeft de wagen bedacht en de weefkunst. Ze is uit het hoofd van Zeus geboren en stapte in volledige wapenuitrusting zijn hoofd uit. Ze is de slimste God van iedereen.

Demeter (32 x uitgekomen)

Demeter is de godin van de landbouw en de haard in het algemeen en de vruchten, die de mens tot voedsel dienen, alsook die van de burgerlijke orde en wetten. Zij ging door voor de uitvindster van al die gereedschappen, welke bij de akkerbouw worden gebruikt. Zij leerde ook aan de mensen ploegen, zaaien, maaien, schoven binden, dorsen, malen en brood bakken.

Apollo (83 x uitgekomen)

Apollo was de Zonnegod of ook wel God van de Beschaving en Orde, God van Muziek, God van Poëzie, God van de Wetenschap, God van het Licht, God van de Waarheid en de Genezing. De dolfijn was zijn dier en zijn vogel was de kraai en waren heilig voor hem met nog vele andere dieren. Zijn boom is de laurier.
Zijn Zus heet Artemis en is Godin van de Jacht. Hij heeft een gouden boog en strijdwagen. Hij vliegt tijdens de dag over de wereld.

Artemis (519 x uitgekomen)

Artemis is de Godin van de Maan en de Jacht, de Beschermvrouwe van de Jeugd. Alle wilde dieren, met name het hert, waren heilig voor haar. Artemis boom is de cipres. Ze bezat een zilveren boog en pijlen, die Hephaistus voor haar had gemaakt, waarmee ze nooit miste als ze schoot. Ook was zijn de beschermelinge van vrouwen, verdedigde ze in het kwaad en stond hun bij in de uren van hun bevalling. Ook beschermde zij alle kleine kinderen totdat ze groot werden.

Hermes (45 x uitgekomen)

Hermes was de Griekse god van reizigers en wegen, kooplieden en handel, kortom van alles waarbij behendigheid en list te pas komen.
Hermes is de listigste, sluwste en meest mensvriendelijke god van de Olympus.
Hij is de snelle bode van de goden, begeleidt de schimmen van de overledenen naar de onderwereld (vandaar zijn titel 'psychopompos' = begeleider van de schimmen), beschermt dieven en bedriegers, maar als 'nomios' (= weidegod) ook de weiden en de herders.

Aphrodite (627 x uitgekomen)

Aphrodite is de Godin van de Liefde en Schoonheid, en werd voorgesteld als een heel mooie jonge vrouw. De roos is haar bloem en haar boom de mirtenboom of maagdenpalm. Haar vogel(s) de zwaan, de mus en soms de duif.

Statistieken

Statistieken

Reageer (336)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?